Po očkovaní proti koronavírusu: 1 919 úmrtí a približne 200 000 nežiaducich účinkov (Susanne Ausicová)
28 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times)

Myokarditída, trombóza, Guillainov-Barrého syndróm. Po očkovaní vakcínou proti COVIDu sa opakovane vyskytujú závažné vedľajšie účinky. Podľa najnovšej bezpečnostnej správy Inštitútu Paula Ehrlicha zomrelo po očkovaní viac ako 1 900 ľudí vrátane šiestich detí a mladistvých.

V porovnaní s predchádzajúcou správou Inštitútu Paula Ehrlicha (PEI), kde sa spomínalo 172 188 podozrivých prípadov, sa počet hlásení nežiaducich reakcií a komplikácií po očkovaní vakcínou proti COVIDu zvýšil podľa najnovšej správy o viac ako 24 000, vrátane viac ako 100 nových úmrtí.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Od 27. decembra 2020 do 30. novembra 2021 bolo podľa Inštitútu Roberta Kocha podaných celkovo 123 347 849 dávok vakcín proti COVIDu. Počas tohto obdobia bolo v databáze PEI zaregistrovaných celkovo 196 974 individuálnych hlásení podozrení na nežiaduce účinky, alebo komplikácie po očkovaní vakcínou proti COVIDu v Nemecku. To je v priemere 1,6 podozrivých prípadov na 1 000 dávok vakcíny; v prípade závažných prípadov (spolu 26 196) bol tento pomer približne 0,2 na 1 000.

Pri pohľade na jednotlivé vakcíny Comirnaty (BioNTech/Pfizer), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca) a Janssen (Johnson & Johnson) je zrejmé, že počet hlásení nežiaducich udalostí sa pohybuje od 1,2 do 3,6 na 1 000 očkovaní.

Už teraz sa dá predpokladať, že niektorí očkovaní budú mať trvalé poškodenie zdravia.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Myokarditída

Myo/perikarditída (zápal srdcového svalu) bola hlásená ako dôsledok očkovania vakcínou Comirnaty v celkovom počte 1 245 prípadov vrátane 139 neplnoletých vo veku 12 až 17 rokov.  V súvislosti s podaním Spikevaxu bolo hlásených 309 prípadov myo-/perikarditídy vrátane troch detí a dospievajúcich. V časovej súvislosti s adenovírusovou vektorovou vakcínou Vaxzevria bolo 69 prípadov a s vakcínou Janssen 35 prípadov.

Pätnásť z hlásených prípadov myo/perikarditídy sa skončilo úmrtím očkovaných osôb. V troch prípadoch bola podľa PEI súvislosť s očkovaním vyhodnotená ako „možná" na základe pitvy. Vo všetkých ostatných prípadoch PEI nevidí súvislosť s očkovaním na základe aktuálnej situácie s údajmi, pretože buď sa v celkovom pohľade na všetky zistenia považovali za pravdepodobnejšie alternatívne príčiny, alebo sa čakalo na dôležité klinické zistenia.

Začal sa hon na neočkovaných: Zdravotníci, ktorí sa nedali zaočkovať, sú na nástenke
Zrejme nestačí, že neočkovaní ľudia sú vylúčení zo spoločenského života. Povinné očkovanie pre všetkých, „uzamknutie“ takmer všetkého pre neočkovaných, žiadne vodičské skúšky pre neočkovaných - to všetko stále nestačí. Hon na neočkovaných je v... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Posilňujúce očkovanie

Pokiaľ ide o posilňujúce očkovanie, ktoré zahŕňa tretie očkovanie vakcínami Comirnaty, Spikevax a Vaxzevria, ako aj druhé očkovanie vakcínou Janssen, PEI dostal viac ako 3 000 hlásení o nežiaducich reakciách - 2 931 sa týkalo vakcíny Comirnaty a 228 vakcíny Spikevax. V jednom prípade bolo hlásené tretie očkovanie vakcínou Vaxzevria a v ôsmich prípadoch bola vakcína neznáma.

Z týchto hlásení sa 258 týkalo závažných reakcií. V porovnaní s počtom hlásení po základnom očkovaní boli hlásenia výrazne nižšie. Podľa PEI však v tom čase „pravdepodobne" dostávali posilňovacie očkovanie najmä staršie osoby, určité profesijné skupiny a osoby, ktoré dobre znášali prvé dve očkovania. „Okrem toho je následné obdobie po posilňovacom očkovaní kratšie ako pri základnom očkovaní, takže súčasné údaje by sa mali považovať za predbežné."

WHO: „Booster“ pandémiu skôr predlžuje, než by ju ukončoval. Nie je vstupenkou „na slobodu“ (VIDEO)
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že posilňovacie očkovanie pandémiu skôr predlžuje, ako ukončuje. Uviedla, že „boostrové“ kampane nie sú vstupenkou na „slobodu“, píše de.euronews.com. „Boostrové kampane pravdepodobne pandémiu skôr... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Úmrtia

1 919 očkovaných osôb zomrelo v období do 289 dní po očkovaní. Posledná správa (do septembra 2021) uvádza 1 802 úmrtí.

Aj v tomto prípade sú čísla „na 1 000 zaočkovaných" niekedy dvakrát vyššie. V 78 prípadoch, v ktorých pacienti zomreli „na známe riziká očkovania, ako je syndróm trombózy s trombocytopéniou (TTS), krvácanie v dôsledku imunitnej trombocytopénie alebo myokarditída (zápal srdcového svalu) v pravdepodobnom časovom intervale od príslušného očkovania", PEI vyhodnotil príčinnú súvislosť s očkovaním „ako možnú alebo pravdepodobnú".

Ako si IT magnát „kúpil" verejnú mienku: Médiá a vedci tancujú, ako im Bill Gates píska 
Podľa prieskumu amerického mediálneho portálu MintPress Bill Gates „investoval" prostredníctvom svojej nadácie takmer 320 miliónov amerických dolárov do „produkovania“ názorov vo svoj prospech, píše rakúsky Wochenblick. Peniaze údajne prúdili do... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Jedno dievča a päť chlapcov zomrelo v priebehu dvoch dní až piatich mesiacov po očkovaní vakcínou Comirnaty. V štyroch prípadoch sa podľa PEI príčinná súvislosť s očkovaním „nedala jednoznačne posúdiť". Príznaky a priebeh ochorenia, ktoré viedlo k smrti, boli odlišné a nemali žiadne klinické podobnosti.

Jedno úmrtie sa týka mladistvého, „ktorý zomrel v súvislosti s vrodenou srdcovou arytmiou päť mesiacov po očkovaní". Podľa PEI sa nezistila žiadna príčinná súvislosť s očkovaním. Jeden chlapec mal „obzvlášť závažné, na vakcíne nezávislé predchádzajúce ochorenie srdca". Vzhľadom na rozsiahle lekárske nálezy očkovanie vakcínou Comirnaty „nemožno považovať za jediný spúšťač smrteľného následku", uvádza v tejto súvislosti PEI.

Stále pri sebe: Implantácia COVID pasu pod kožu prostredníctvom mikročipu? (VIDEO)
Istá švédska spoločnosť propaguje implantáciu mikročipov, na ktorých môže byť uložený COVID pas, píše de.euronews.com. Keďže sa stále objavujú nové vlny koronavírusu, mení sa aj prístup ku COVID pasu či Green pasu. Boli by ste ochotní nechať si ho... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Na konferencii patológov začiatkom decembra sa hovorilo aj o dvoch úmrtiach maloletých. Prítomný právnik z Koblenzu Elmar Becker považoval vyjadrenie PEI k úmrtiu 12-ročného chlapca so srdcovým ochorením, že očkovanie „nebolo jediným spúšťačom smrteľného následku", z hľadiska trestného práva za celkom jasné: „Bola tu spoluzavinená príčina." Ak by sme si položili otázku, či by chlapec bez očkovania ešte žil, dospeli by sme k záveru: „Áno, bol by ešte medzi nami."

Z pohľadu právnika bolo úlohou očkujúceho lekára objasniť pred podaním vakcíny, či je dieťa so srdcovým ochorením vôbec spôsobilé na očkovanie. To sa zrejme nestalo. „Mám silné pochybnosti o tom, že rodičia boli v tomto prípade riadne informovaní." Becker si tiež nevedel predstaviť, že by súhlas s očkovaním bol za týchto okolností zákonný. V tomto prípade by teda došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu.

Booster dávka už po 4 týždňoch! Dáva to zmysel? Postoj imunológov je jasný
V Severnom Porýní-Vestfálsku budú môcť ľudia čoskoro dostať tretiu dávku už mesiac po druhom očkovaní proti koronavírusu. Dáva to zmysel? Imunológovia majú na to veľmi jasný názor, píše epochatimes.de. Posilňovacie očkovanie už po štyroch týždňoch... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ako ďalší prípad Becker opísal smrť 15-ročného dievčaťa, ktoré 25. októbra dostalo druhú vakcínu od spoločnosti BioNTech. Dňa 3. novembra utrpela náhlu zástavu srdca. Všetci lekári, ktorí dievča na klinike ošetrovali, spočiatku popierali akúkoľvek súvislosť s očkovaním, a to napriek viacerým indíciám od sestry a matky zosnulej.

„Toto je alarmujúce," - povedal Becker. V čase konania konferencie patológov vyšetrovanie prípadu ešte nebolo ukončené, ale podľa predbežných zistení bola u dievčaťa diagnostikovaná postvakcinačná myokarditída (zápal srdcového svalu v dôsledku očkovania). To vyvoláva otázku, či dievča nebolo liečené nesprávne, pretože kým bolo v nemocnici v kóme, v ramene, kde bola podaná vakcína, sa skutočne vytvorila trombóza, povedal Becker.

Omikron napáda viac očkovaných ako neočkovaných. Po 10 týždňoch klesá ochrana „boostra“
Podľa analýzy ľudia, ktorí sa nakazia Omikronom, majú o 50 až 70 percent menšiu pravdepodobnosť, že budú potrebovať nemocničnú starostlivosť v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi, informuje portál bbc.com. Britský Úrad pre zdravotnú bezpečnosť... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ďalšie hlásenia o deťoch a dospievajúcich

Vo skupine detí a dospievajúcich vo veku 12 rokov a starších dostal PEI celkovo 2 777 hlásení podozrení na nežiaduce reakcie - 2 661 prípadov sa týkalo vakcíny BioNTech/Pfizer a 62 prípadov vakcíny Moderna. V bezpečnostnej správe sa uvádza:

„Napriek tomu, že v súčasnosti sú pre deti a dospievajúcich vo veku od 12 rokov do 30. 11. 2021 povolené len dve mRNA vakcíny, Inštitútu Paula Ehrlicha bolo nahlásených 55 podozrivých prípadov, v ktorých boli vakcínou mRNA očkované deti do 12 rokov, ako aj 40 podozrivých prípadov týkajúcich sa vektorových vakcín."

V 14 hláseniach o podozrení nebola vakcína proti COVIDu-19 špecifikovaná.

Francúzsko: Rekordných 91 608 infikovaných koronavírusom za 1 deň. Takmer 120 000 v Británii (VIDEÁ)
Francúzsko oznámilo najvyšší počet nových denných infekcií koronavírusom – až 91 608 prípadov. Viac ako 3 200 ľudí je na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Omikron je rozšírený najmä v regióne hlavného mesta Ile-de-France, kde tvorí viac ako 40... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Najčastejšie bola hlásená bolesť v mieste vpichu, bolesť hlavy, únava a horúčka. Závažné nežiaduce reakcie boli opísané v 22,9 percente hlásení. Patrila medzi ne myokarditída, encefalitída, trombóza, Gullian-Barrého syndróm, paralýza tváre a iné.

U troch chlapcov a jedného dievčaťa vo veku 17 rokov sa po očkovaní vyskytol „multisystémový zápalový syndróm" - závažné zápalové ochorenie postihujúce mnohé časti tela. Príznaky zahŕňajú únavu, pretrvávajúcu vysokú horúčku, hnačku, vracanie, bolesť brucha, bolesť hlavy, bolesť na hrudníku a dýchacie ťažkosti. Traja dospievajúci boli infikovaní vírusom SARS-CoV-2 už pred očkovaním.

Päťdesiatpäť percent neplnoletých očkovaných osôb, ktoré nahlásili nežiaduce reakcie, bolo v čase nahlásenia úplne uzdravených alebo na ceste k uzdraveniu.

Svetový šampión v očkovaní Izrael: Očkovanie 4. dávkou vakcíny (VIDEO)
Keďže sa v Izraeli šíri aj variant koronavírusu Omikron, vláda vyzvala určité skupiny ľudí, aby sa dali štvrtýkrát zaočkovať, píše de.euronews.com. Na začiatku by mali dostať ďalšiu dávku všetci ľudia starší ako 60 rokov a zdravotnícki... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

U piatich chlapcov a štyroch dievčat vo veku 13 až 17 rokov boli v intervale od troch dní do jedenástich týždňov hlásené komplikácie po očkovaní, ktoré boli opísané ako trvalé poškodenie. U jedného dospievajúceho bol 40 dní po očkovaní vakcínou Comirnaty diagnostikovaný Hodgkinov lymfóm, ktorý podľa PEI nesúvisel s očkovaním. Jeden chlapec mal niekoľko mesiacov pretrvávajúcu hnačku, „ktorej príčina zostala nejasná". V piatich prípadoch bol po očkovaní diagnostikovaný diabetes mellitus 1. typu u dvoch dievčat a troch chlapcov. V inom nahlásení sa spomína trvalé poškodenie v dôsledku myokarditídy.

S cieľom preskúmať ďalší priebeh myokarditídy u detí a dospievajúcich po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 vykonáva PEI dlhodobú štúdiu spolu s Registrom detskej myokarditídy MYKKE.

PEI upozorňuje, že lekári sú zo zákona povinní hlásiť komplikácie po očkovaní, t. j. zdravotné ťažkosti, ktoré presahujú bežný rozsah reakcie na očkovanie a nie sú zjavne spôsobené inými príčinami, uzatvára Susanne Ausicová v The Epoch Times.

(Medzititulky red. HD.)

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.