Začal sa hon na neočkovaných: Zdravotníci, ktorí sa nedali zaočkovať, sú na nástenke
01 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Zrejme nestačí, že neočkovaní ľudia sú vylúčení zo spoločenského života. Povinné očkovanie pre všetkých, „uzamknutie“ takmer všetkého  pre neočkovaných, žiadne vodičské skúšky pre neočkovaných - to všetko stále nestačí. Hon na neočkovaných je v plnom prúde, konštatuje Wochenblick.

Rakúsky Wochenblick sa dozvedel, že zdravotníci sa „vďaka“ svojmu očkovaciemu statusu nachádzajú na zverejnenom zozname. Takto ľudí nútia k očkovaniu.

Je ťažké uveriť, že sa ľudia spolu so svojím očkovacím statusom ocitnú na verejnom zozname. Je to však smutná realita. Ako  Wochenblick zistil, vo Viedenskom samaritánskom združení vraj panujú otrasné pomery.

Očkovací status priamo na nástenke

Už nejaký čas tam existuje zoznam, kto, kedy a ako často sa musí  nechať otestovať. Teraz však tento zoznam vystriedal nový: Sú na ňom mená zdravotníkov a ich očkovací status!

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Kategorizovanie zdravotníkov a šikanovanie neočkovaných

Zamestnanci sú teda kategorizovaní ako „plne imunizovaní" alebo „neimunizovaní". Zoznam je verejne prístupný - nielen pre samotných zamestnancov, ale aj pre poštárov, upratovačky a všeobecne pre ľudí mimo zariadenia.

Neočkovaní zdravotníci teraz čelia veľkému problému. „Vďaka“ zoznamu sú vystavení šikanovaniu.

Viedenské samaritánske združenie však pravdepodobne nie je jediným takýmto zariadením, kde sú takéto pomery. Rozdelenie spoločnosti už zjavne pokročilo. Kto by si pred dvoma rokmi vedel predstaviť, že ľudia budú verejne vystavení a rozdelení do kategórií?

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Právne dôsledky pre autora zoznamu

Wochenblick sa na „zoznam" opýtal Viedenského samaritánskeho združenia a dostal nasledujúce vyjadrenie:

„S poľutovaním sme zistili, že zamestnanec jednej z našich kancelárií skutočne zverejnil zoznam. Nielenže sa tým dopustil závažnej chyby, ale konal aj v rozpore so všetkými platnými internými predpismi. Treba poznamenať, že zoznam nepochádza z nášho systému elektronického spracovania údajov, ale bol špeciálne pripravený týmto zamestnancom. Tento incident nás veľmi mrzí a zamestnanec bude čeliť disciplinárnym dôsledkom. Zoznam bol samozrejme okamžite odstránený. Samozrejme, budú prijaté ďalšie potrebné kroky, ako napríklad vydanie nového služobného pokynu."

Kde je ochrana údajov?

Kde sú ochrancovia údajov? Je naozaj všetko povolené pod zámienkou „verejného zdravia"? Otázka ochrany údajov a ochrany zdravotných údajov by sa v prípade takýchto zoznamov skutočne nemala zanedbávať, dodáva Wochenblick.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.