Ako si IT magnát „kúpil" verejnú mienku: Médiá a vedci tancujú, ako im Bill Gates píska 
20 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Podľa prieskumu amerického mediálneho portálu MintPress Bill Gates „investoval" prostredníctvom svojej nadácie takmer 320 miliónov amerických dolárov do „produkovania“ názorov vo svoj prospech, píše rakúsky Wochenblick.  

Peniaze údajne prúdili do známych amerických spravodajských vysielačov, zahraničných mediálnych skupín a zábavného priemyslu, ktoré prispôsobili celé scenáre Gatesovým záujmom. Podľa MintPress má Gates aj armádu „overovateľov faktov“, ktorí ho bránia. Finančnými stimulmi „podporuje“ vedcov vo svoj prospech.

„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times) Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania. Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Guru očkovania“

Oplatilo sa: „Pán Microsoft“ bol počas pandémie propagovaný ako „guru očkovania". Nemá lekárske znalosti. Na druhej strane vie veľa o softvéri, a možno práve preto tak zanietene propaguje očkovanie génovou mRNA vakcínou, ktorá vysiela príkazy do ľudskej bunky ako „antivírusový program".

Gatesov nablýskaný svet sa však pomaly rozpadá

Počas rozvodu s Melindou mal mať údajne bezúhonný filantrop kontakty s Jeffreym Epsteinom. Nie je jasné, či sa aj on pripojil k celebritám tohto sveta v Epsteinovom „Lolita Exprese". Gatesov bezúhonný imidž by mohol dostať ďalšiu trhlinu v Indii, bašte jeho vakcínového impéria. Tamojší Najvyšší súd ho totiž vyšetruje za vraždu kvôli podanej vakcíne. Ide o prvý prípad svojho druhu na svete.

Ako v diktatúre: „Špicľovanie“ koronovým režimom. Viedenskí policajti už majú toho dosť! (Bernadette Conradsová)
Komentár Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Erózia policajného aparátu. Šikanovanie a „špicľovanie“ radových policajtov. Tých oddeľuje od ľudí masívna vládna propaganda a vnútorný aparát informátorov. Kritici vlády nemajú šancu na kariérny... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Svetové médiá má vo vrecku

Kto platí, tomu sa darí. Vďaka tejto stratégii si Gates v posledných rokoch vybudoval mediálne impérium, konštatuje agentúra MintPress, ktorá si na mušku zobrala približne 30 000 individuálnych darov od nadácie Gates Foundation. Na portáli sú mnohé z nich podrobne uvedené. Spomínajú sa tam: CNN, NBC, NPR, PBS a The Atlantic.

V Spojenom kráľovstve sa z darov štedrého filantropa tešili: BBC, The Guardian, The Financial Times a The Daily Telegraph. Z Gatesovej „altruistickej" dobročinnosti profitovali okrem iných nemecký Der Spiegel, španielsky El Pais, francúzsky Le Monde a svetové televízne stanice ako Al-Džazíra. Všetci sa pod vidinou „finančnej odmeny“ zamerali na otázky blízke srdcu Billa Gatesa.

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Infiltrácia do zábavného priemyslu

„Finančne dotované mediálne projekty" predstavovali 319,4 milióna dolárov. Podľa MintPress táto suma však pravdepodobne nie je konečná.. Započítané boli len priame dary samotným tlačovým organizáciám alebo projektom, ktoré bolo možné identifikovať ako mediálne kampane na základe informácií na webovej stránke Gatesovej nadácie.

Tisíce grantov, pomocou ktorých sa nepriamo financovali médiá, neboli započítané. Spoločnosť MintPress napríklad uvádza partnerstvo so spoločnosťou Viacom, ktorá zastrešuje MTV, VH1, Nickelodeon a BET. Na webovej stránke nadácie Gates Foundation sa neuvádzajú žiadne podrobnosti v tejto súvislosti.

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

MintPress a ďalšie médiá uvádzajú, že Gatesova nadácia zaplatila zábavnému gigantu za to, aby do jeho programov vložil informácie a reklamy a zmenil celé dejové línie v populárnych seriáloch, ako sú „Emergency Room“ („Pohotovosť") a „Law & Order“ („Zákon a poriadok"). Celé scenáre boli upravené tak, aby obsahovali okrem iného vzdelávací obsah o verejnom zdraví, prevencii HIV a šírení infekčných chorôb.

Totalita v EÚ? Čo únia ešte zakáže? Žiadne „Vianoce", žiadne kresťanské mená ! (Achim Baumann)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Európska komisia chcela svojim zamestnancom zakázať používať slovo „Vianoce", pretože by mohlo „vylučovať“ iné kultúry. Každý sa teší na Vianoce. Pre niektorých majú Vianoce náboženský význam, pre iných... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Ohýbanie“ vedy

Peniaze išli aj na projekty zamerané na podporu spolupráce medzi lekárskymi odborníkmi a televíznymi scenáristami a producentmi.  Podľa MintPress nadácia „nakupovala" aj z akademických zdrojov. Podľa správy sa na „vytvorenie určitého obsahu" pre známy lekársky časopis "The Lancet" vynaložilo takmer 14 miliónov dolárov. Jednoducho povedané: Gates si kúpil aj vedcov, aby podporili jeho misie, ktoré údajne vždy prinášajú úžitok ľuďom.

Financuje tiež armádu „nezávislých" overovateľov faktov vrátane Poynterovho inštitútu a Gannettu, ktorí využívajú svoje platformy na umlčanie kritikov a hanobenie nesúhlasných správ ako „konšpiračných teórií" a „dezinformácií", - uzatvára Wochenblick.

(Medzititulky red. HD.)

WHO - deti zatiaľ neočkovať ! (Klaus Samhaber)
Komentár Klausa Samhabera (Wochenblick) Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) hovorí priamo a jasne: Nie, neočkujte! Neexistujú dôkazy o prospešnosti očkovania proti COVIDu-19 pre osoby mladšie ako 18 rokov. Na oficiálnej stránke WHO si možno... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.