Booster dávka už po 4 týždňoch! Dáva to zmysel? Postoj imunológov je jasný
15 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V Severnom Porýní-Vestfálsku budú môcť ľudia čoskoro dostať tretiu dávku už mesiac po druhom očkovaní proti koronavírusu. Dáva to zmysel? Imunológovia majú na to veľmi jasný názor, píše epochatimes.de.

Posilňovacie očkovanie už po štyroch týždňoch nemá z pohľadu imunológov veľký zmysel. V Severnom Porýní-Vestfálsku bude podľa nariadenia krajinskej vlády tretie očkovanie proti koronavírusu možné pravdepodobne už po jednom mesiaci. Niektorí politici už teraz žiadajú, aby sa táto lehota predĺžila.

Nemecká imunologická spoločnosť to kritizuje: Štyri týždne po druhom očkovaní ešte nie sú ukončené niektoré imunologické procesy. „Posilňovač“ je potom oveľa menej účinný.

Militarizácia logistiky očkovania plánovaná podľa Billa Gatesa? (Achim Baumann) (VIDEO)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Až 5 miliónom Rakúšanov hrozia pokuty za neuposlúchnutie „rozkazu“ nechať sa povinne zaočkovať Už niekoľko mesiacov sa v Rakúsku, Nemecku, ale aj vo Švajčiarsku zvyšuje agresívna propaganda proti ľuďom,... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Politici verzus odborníci

„Politici tu zmiešali dve veci, čo by sa robiť nemalo," - povedal  generálny tajomník Nemeckej imunologickej spoločnosti profesor Carsten Watzl (Dortmund).

Ide o odporúčanie nemeckej Stálej komisie pre očkovanie (Stiko), aby sa niektorým ľuďom zvýšila dávka už po štyroch týždňoch. „Týka sa to však len ľudí s oslabeným imunitným systémom, ktorí nereagovali, alebo len slabo reagovali na prvé dve očkovania," -vysvetlil imunológ. „Pri treťom očkovaní sa ich imunita neposilní - musím ju najprv vytvoriť."

Z imunologického hľadiska je odstup štyri mesiace medzi dvoma dávkami minimum, povedal Watzl.

Za masové očkovanie v čase pandémie zaplatíme vysokú cenu (Geert Vanden Bossche)
Názor Geerta Vandena Bosschea (The Epoch Times) Masové očkovanie proti koronavírusu v čase pandémie spôsobí globálnu katastrofu „epických rozmerov" Jeden z popredných svetových virológov a veľký zástanca očkovacích látok bije na poplach. Geert... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Minister zdravotníctva proti posilňovaciemu očkovaniu už po  4 týždňoch

Spolkový minister zdravotníctva Karl Lauterbach (SPD) medzitým vyzval spolkové krajiny, aby zaujali jednotný postoj k posilňovaciemu očkovaniu. „Potrebujeme jednotné pravidlá založené na dôkazoch.“ Neskrýval skeptický postoj voči iniciatíve Severného Porýnia-Vestfálska na „doplňujúce“ očkovanie už po štyroch týždňoch.

Aj Oliver Funken, vedúci Združenia všeobecných lekárov v Severnom Porýní, povedal, že štvortýždňové obdobie je príliš krátke. Pre düsseldorfské noviny Rheinische Post uviedol, že skrátenie na štyri až päť mesiacov by malo zmysel. Štyri týždne stanovené v Severnom Porýní-Vestfálsku sú však „pochybné už len z lekárskeho hľadiska, ak na to nie je konkrétny dôvod".

Odpor ľudí nezlomí ani najsilnejší korona-režim
Názor Juliana Schernthanera Megademonštrácia ako epicentrun slobody. Celá Európa vzhliada na Viedeň. Tá ponúkla oslavu slobody Do ulíc Viedne vyšlo vyše 100 000 ľudí. Ukázali, že im záleží na slobode a základných právach. Vedia, že „sloboda", o... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Spor o "výsadu posilňovača“

Názory sa rozchádzajú aj v otázke, či by ľudia s „posilňovacím“ očkovaním mali byť oslobodení od povinného testovania. Podľa predsedníčky Spolkového združenia lekárov Ute Teichertovej by bolo múdrejšie počkať, ako sa bude pandémia vyvíjať v nasledujúcich týždňoch, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Protesty proti prísnym koronovým opatreniam zatriasli celou Európou
Desaťtisíce ľudí cez víkend protestovali, niekde aj násilne, proti novým koronovým obmedzeniam vo viacerých európskych krajinách, informuje epochtimes.de. Masové protesty vo Viedni v sobotu opakovane narušili verejný poriadok, zatiaľ čo v... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.