Omikron napáda viac očkovaných ako neočkovaných. Po 10 týždňoch klesá ochrana „boostra“
25 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Podľa analýzy ľudia, ktorí sa nakazia Omikronom, majú o 50 až 70  percent menšiu pravdepodobnosť, že budú potrebovať nemocničnú starostlivosť v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi, informuje portál bbc.com.

Britský Úrad pre zdravotnú bezpečnosť tvrdí, že síce tieto zistenia sú „povzbudivé", ale tento variant môže stále viesť k veľkému počtu ľudí v nemocniciach.

Minister zdravotníctva uviedol, že je „príliš skoro" určiť „ďalšie kroky".

Štúdia tiež ukazuje, že účinok vakcíny u ľudí, ktorí sa nakazia Omikronom, začína slabnúť už po 10 týždňoch po „posilňovacej“ tretej dávke.

Na zastavenie Omikronu 3 dávky vakcíny NESTAČIA ! -  varuje zakladateľ spoločnosti BioNTech Ugur Sahin
Samotné vakcíny proti COVIDu-19 nezastavia epidémiu Omikronu, varoval výkonný riaditeľ nemeckej spoločnosti BioNTech, ktorá stojí za vakcínou mRNA vyrobenou v spolupráci so spoločnosťou Pfizer, informuje de.euronews.com. „Musíme si uvedomiť, že aj... Čítať ďalej
24 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ochrana proti závažným ochoreniam bude ale pravdepodobne oveľa silnejšia.

Správa prichádza hneď po údajoch z Južnej Afriky, Dánska, Anglicka a Škótska, ktoré poukazujú na zníženú závažnosť.

Najnovšia analýza brala do úvahy všetky prípady Omikronu a Delty v Spojenom kráľovstve od začiatku novembra, vrátane 132 ľudí prijatých do nemocnice s týmto novým variantom. Do 28 dní od nakazenia Omikronom došlo aj k 14 úmrtiam.

Podľa správy ľudia, ktorí sa infikujú Omikronom, majú:

  • o 31 až 45 percent menšiu pravdepodobnosť, že skončia na JIS-ke
  • o 50 až 70  percent nižšiu pravdepodobnosť, že budú hospitalizovaní v nemocnici

Miernejší vírus by však mohol stále vyvíjať tlak na nemocnice, pretože sa šíri veľmi rýchlo.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

119 789 nakazených za jeden deň

Spojené kráľovstvo zaznamenalo ďalší denný rekord - 119 789 potvrdených prípadov ochorenia na COVID za 24 hodín. V priebehu 28 dní od pozitívneho testu došlo k ďalším 147 úmrtiam.

Neistota panuje aj v súvislosti s tým, čo sa stane, keď Omikron zasiahne staršie vekové skupiny, pretože väčšina ľudí, ktorí sa ním doteraz nakazili a skončili v nemocnici, bola mladšia ako 40 rokov.

Počet hospitalizácií sa zvyšuje

Minister zdravotníctva Sajid Javid uviedol, že vláda údaje dôkladne monitoruje. Súčasne varoval, že prípady tohto variantu pribúdajú mimoriadnym tempom - už prekonali rekordný denný počet v pandémii. Počet hospitalizácií sa zvyšuje.

Hon na čarodejnice: „Vyhadzov“ za odmietnutie podriadiť sa koronovej diktatúre
Komentár Wochenblick Uznávaný profesor viedenskej Lekárskej univerzity a špičkový lekár ostro kritizoval šéfa Rakúskej lekárskej komory. Ten hrozí výpoveďami neočkovaných lekárov. Profesor viedenskej Lekárskej univerzity Dr. Andreas Sönnichsen... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vedúca britského Úradu pre zdravotnú bezpečnosť Jenny Harriesová skonštatovala, že ľuďom nakazeným Omikronom hrozí menšie riziko hospitalizácie, ako pri infikovaní iným variantom.

Predpokladá sa, že Omikron je miernejší v dôsledku kombinácie našej imunity a zmien samotného vírusu.

Variantom sú väčšinou infikovaní ľudia, ktorí už boli nakazení inými variantmi, alebo ktorí boli očkovaní.

Laboratórne štúdie však ukázali aj zmeny v tom, ako Omikron infikuje naše telo. Lepšie infikuje dýchacie cesty ako hlboké tkanivá pľúc – to by mohlo uľahčiť šírenie variantu, ale miernejšie, keďže je ďalej od citlivých častí pľúc.

Profesor Ravi Gupta z Univerzity v Cambridge pre BBC povedal: „Klinické údaje o zníženej závažnosti sa zhodujú s laboratórnymi údajmi, ktoré naznačujú, že Omikron zmenil svoje preferencie.

Očkovanie je naďalej nevyhnutné na ochranu pred závažným ochorením a tiež na ochranu pred budúcimi variantmi."

Vedci sa bránia útokom a manipulácii s ich názormi. Veda musí byť slobodná!
Komentár The Epoch Times Kvôli rastúcemu napätiu a umelo vyrábanej nevraživosti voči vedcom sa významní výskumní pracovníci cítia byť ohrození. Hovoria o manipuláciou s ich mienkou a negatívnym ovplyvňovaním verejnej diskusie. Demokracia má vážny... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Účinok „posilňujúcej“ dávky sa znižuje

Ukázalo sa, že dve dávky vakcíny poskytovali obmedzenú ochranu pred nakazením vírusom Omikron, ktorá sa potom obnovila posilňovacou dávkou.

V správe sa však uvádza, že po 10 týždňoch táto ochrana klesá o 15 až 25 percent. Stále je to lepšie ako bez „posilňovacej“ dávky a ochrana pred závažným ochorením alebo úmrtím je pravdepodobne ešte väčšia.

Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa v Spojenom kráľovstve v dohľadnom čase zaviedla štvrtá dávka, a bude sa diskutovať o tom, či sa má počkať na aktualizovanú vakcínu.

(Medzititulky red. HD.)

Vlna protestu proti povinnému očkovaniu: Ostrý otvorený list zdravotnej sestry
Názor Wochenblick Napriek všetkým sľubom počas volebnej kampane sa teraz v Nemecku uvažuje o zavedení povinného očkovania. Zatiaľ je otvorené, či je plošné povinné očkovanie v súlade s ústavou, alebo sa bude týkať len určitých profesijných skupín.... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.