Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
11 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick)
Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR.

Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú občianske práva a obmedzujú ich slobody, mainstream a politici hľadia do exotických diaľok a predstierajú súcit, ľudu oznámili ďalšie šialené obmedzenia. Napríklad hraničné kontroly medzi Horným Rakúskom a Salzburgom. Dôvodom je časový rozdiel lockdownu pre nezaočkované osoby. A Rakúšania sa pýtajú, vracajú sa pomery ako v bývalej NDR (Nemecká demokratická republika)?

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Policajné kontroly na hraniciach medzi spolkovými krajinami

S cieľom zabrániť tomu, aby Horní Rakúšania jazdili za nákupmi do susedného Salzburgu, sa na hraniciach spolkovej krajiny budú vykonávať policajné kontroly. V Hornom Rakúsku sa lockdown pre očkovaných totiž skončí o štyri dni neskôr ako v Salzburgu. Pre väčšinu nezaočkovaných má lockdown pokračovať. Predpokladá sa, že budú mať nevýhody, aby ich tak vláda prinútila podrobiť sa genetickému experimentu.

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zámerné vydieranie občanov zo strany tyrkysovo-zelenej vlády v súvislosti s očkovaním je čoraz otvorenejšie. Dokonca aj športovanie je zakázané bez akéhokoľvek epidemiologicky vysvetliteľného dôvodu. Túto zimu tak nemožno chodiť ani na bežky, venovať sa skialpinizmu či lyžovať, poznamenáva Bernadette Conradsová.

Povinné očkovanie cez šikanu, pokuty a väzenie  (Kornelia Kirchwegerová)
Komentár Kornelie Kirchwegerovej Padajú posledné zábrany rakúskej tyrkysovo-zelenej vlády Vládni prisluhovači teraz považujú svojich kritikov - a najmä tú časť ľudí, ktorí sa nechcú zúčastniť na ich očkovacom experimente - za väčšiu hrozbu ako... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Návrat pomerov z bývalej NDR?

Príbehy, ktoré sa spájajú s pomermi v niekdajšej NDR (Nemecká demokratická republika), mnohých strašia dodnes. Ľudia, ktorí chceli uniknúť pred diktatúrou NDR, kopali únikové tunely, skrývali sa v batožinovom priestore osobných vozidiel, falšovali doklady. Ak ich chytili, hrozilo im väzenie či dokonca trest smrti. Stovky tých, čo chceli režimu uniknúť, doplatili na to životom.

Namiesto pravdy prichádza povinnosť... ako vláda zmarila ilúzie (Achim Baumann)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Oznámením o novom lockdowne a blížiacom sa povinnom očkovaní rakúska vláda opäť ukázala, kam smeruje a že rozprávka o zodpovednom občanovi nie je ničím iným ako tabletkou na upokojenie. A vláda ich už v rámci... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Politicky vynútený nátlak

A aká je paralela s dneškom? - pýta sa Bernadette Conradsová. Teraz totiž za prekročenie hranice len do susednej spolkovej krajiny na území Rakúska hrozia prísne tresty. Tento vývoj je oprávnene znepokojujúci.

A politici opäť argumentujú „solidaritou", rovnako ako za komunizmu. Fráza o solidarite však v skutočnosti nie je o súdržnosti, ale o rozdelení. Nepredstavuje nič iné ako politicky vynútený nátlak. A kritikov vystavuje tlaku: každý, kto sa nepripojí, je vyhlásený za škodcu komunity.

Týmto spôsobom sa kritika obyvateľstva drží na uzde a „vyrábajú“ sa obetné baránky. Práve ony majú byť totiž zodpovedné za politické rozhodnutia, a paradoxne nie politici. Preto za lockdown môžu „neočkovaní", ako sa to vláda snaží neustále propagovať.

Prevratné vystúpenie v Europarlamente: Nenechám sa degradovať na pokusného králika! (Christine Andersonová) (VIDEO)
Názor Christine Andersonovej (bezpressu.news) Europoslankyňa Christine Andersonová sa vo svojom vystúpení v Európskom parlamente ostro ohradila proti snahám „politických elít“ presadiť povinné očkovanie proti COVIDu-19. A čo vlastne... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Všetci ľudia sú slobodní a rovní? - Nie v Rakúsku!

Najmä v Deň ľudských práv sú takéto plány šokujúce. Rovnako ako plánované „povinné očkovanie". V Dohovore o ľudských právach sa uvádza: „Všetci ľudia sa rodia slobodní a rovní v dôstojnosti a právach. Sú obdarení rozumom a svedomím a mali by sa k sebe správať v duchu bratstva." V Rakúsku to už takmer dva roky neplatí.

Zaočkovaní sú systematicky zvýhodňovaní, zatiaľ čo tým, ktorí očkovanie odmietajú, sa ich základné práva čoraz viac obmedzujú. Článok 2 Dohovoru o ľudských právach hovorí, že sa nesmie robiť rozdiel „na základe politického, právneho alebo medzinárodného postavenia krajiny alebo územia, ku ktorému osoba patrí“, dodáva v komentári Bernadette Conradsová.

(Medzititulky red. HD.)

„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times) Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania. Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.