Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
23 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav očkovania  nie je dôležitý, rovnako ani vek, informuje epochtimes.de.

Nový variant koronavírusu omikron sa šíri veľmi rýchlo. Po Južnej Afrike, Veľkej Británii a USA sa prípady vyskytli už aj v Dánsku. Štúdia vedcov pod vedením epidemiologičky infekčných chorôb Laury Espenhainovej zo Statens Serum Institutu (Národný sérový inštitút, ústredné laboratórium dánskej zdravotnej služby) v Kodani ukazuje, že očkovaní a tí, ktorí dostali aj „booster“, nie sú v žiadnom prípade imúnni: 655 zo 785 skúmaných osôb s pozitívnym nálezom na omikron už dostalo dve či tri dávky vakcíny.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa výskumníkov sa na zvyšných „prípadoch" podieľa 111 neočkovaných osôb a 19 osôb, ktoré boli doteraz očkované len raz. Takto „plne chránení" predstavujú viac ako 83 percent, teda približne päť z každých šiestich prípadov omikronu.

Omikron nerozlišuje medzi očkovanými a neočkovanými

Rozloženie prípadov omikronu teda približne zodpovedá aj miere zaočkovanosti: V Dánsku bolo k 1. decembru - približne v polovici dvojtýždňového obdobia štúdie - duálne zaočkovaných 76,5 percenta populácie. Necelé 2 percentá dostali doposiaľ len jednu dávku. Do tejto skupiny patria aj osoby, ktorých druhé očkovanie bolo pred menej ako 14 dňami.

Vedci sa bránia útokom a manipulácii s ich názormi. Veda musí byť slobodná!
Komentár The Epoch Times Kvôli rastúcemu napätiu a umelo vyrábanej nevraživosti voči vedcom sa významní výskumní pracovníci cítia byť ohrození. Hovoria o manipuláciou s ich mienkou a negatívnym ovplyvňovaním verejnej diskusie. Demokracia má vážny... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Oproti tomu je 76 percent, resp. 2,4 percenta prípadov omikronu v príslušných skupinách. Podľa Our World in Data je v Dánsku 21,6 percenta ľudí nezaočkovaných. Tieto skupiny predstavujú 14 percent skúmaných prípadov.

Nechráni ani „booster“

Na základe týchto údajov nie je možné povedať, či očkovaní alebo „posilnení“ sú alebo nie sú citlivejší na omikron. Porovnanie miery očkovania a rozloženia pozitívnych výsledkov naznačuje, že omikron nerozlišuje medzi očkovanými a neočkovanými. Inými slovami, očkovanie s najväčšou pravdepodobnosťou nechráni pred omikronom ani po tretej injekcii.

Hon na čarodejnice: „Vyhadzov“ za odmietnutie podriadiť sa koronovej diktatúre
Komentár Wochenblick Uznávaný profesor viedenskej Lekárskej univerzity a špičkový lekár ostro kritizoval šéfa Rakúskej lekárskej komory. Ten hrozí výpoveďami neočkovaných lekárov. Profesor viedenskej Lekárskej univerzity Dr. Andreas Sönnichsen... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V publikácii sa neuvádzajú žiadne informácie o závažnosti možných príznakov v závislosti od stavu očkovania. Celkovo bolo hospitalizovaných 9 zo 785 osôb (1,2 percenta). Jeden z nich skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. To zodpovedá miere hospitalizácie pozitívnych osôb s variantom delta. Výskumníci nezaznamenali žiadne úmrtie na nový variant alebo v súvislosti s ním.

Čím je človek aktívnejší, tým je viac ohrozený?

Z hodnotenia dánskych výskumníkov tiež vyplýva, že na deti to nemá takmer žiadny vplyv. Na rozdiel od variantu delta bolo menej ako 7 percent osôb mladších ako 15 rokov. Najväčšia kumulácia pozitívnych výsledkov bola zistená vo vekovej skupine 20 až 30 rokov. Dokonca ani ľudia nad 65 rokov neboli zastúpené častejšie ako veľmi mladí.

Vládna elita „pribrzďuje“. Odvráti sa povinné očkovanie na pracovisku?
Komentár Wochenblick Zdá sa, že varovné štrajky a mohutné demonštrácie v Rakúsku konečne zapôsobili a priniesli prvé ovocie. Povinné očkovanie v systéme zdravotníctva by malo totiž zničujúce dôsledky. O prácu by prišli stovky neočkovaných... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Možným vysvetlením tohto vekového rozloženia prípadov by mohlo byť, že mladí dospelí sú aktívnejší - možno z profesionálnych dôvodov. Podľa dánskych údajov však v poslednom čase cestovalo len niečo vyše 7 percent osôb s pozitívnym nálezom na omikron. 77 percent osôb necestovalo.

Do akej miery ovplyvňujú infekciu variantom omikron vírusu SARS-CoV-2 iné ochranné a rizikové faktory, sa na základe súčasných údajov nedá povedať, uzatvára epochtimes.de.

Vlna protestu proti povinnému očkovaniu: Ostrý otvorený list zdravotnej sestry
Názor Wochenblick Napriek všetkým sľubom počas volebnej kampane sa teraz v Nemecku uvažuje o zavedení povinného očkovania. Zatiaľ je otvorené, či je plošné povinné očkovanie v súlade s ústavou, alebo sa bude týkať len určitých profesijných skupín.... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.