Ako rýchlo sa Omikron stane dominantným?
07 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Počet ľudí infikovaných Omikronom v Spojenom kráľovstve, ako aj v Dánsku, rýchlo rastie. Niektorí vedci vidia dôkazy, že nový variant by mohol vytlačiť Deltu, informuje nemecký Der Spiegel.

Vo viac ako 50 krajinách sveta už bola potvrdená nákaza ľudí variantom koronavírusu Omikron.

V troch krajinách je počet potvrdených prípadov obzvlášť vysoký: V Južnej Afrike bolo okrem desiatok tisíc podozrivých prípadov potvrdených 228 prípadov nákazy práve Omikronom.

V Dánsku úrady zaznamenali 261 prípadov - s výrazne stúpajúcou tendenciou. Podľa Dánskeho národného inštitútu zdravia bolo 73 prípadov zistených sekvenovaním celého genómu, 188 infekcií bolo potvrdených variantným PCR testom.

Rakúsku sa "blyslo“... a povinné očkovanie proti korone je na svete (Matthias Hellner)
Komentár Matthiasa Hellnera (Wochenblick) Zavedením povinného očkovania proti koronavírusu sa Rakúsko stalo priekopníkom v Európe Tak predsa len sa to Rakúsku podarilo. Zavedením povinného očkovania sa stalo európskych premiantom, ako to s... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Šíri sa rýchlejšie než Delta

Aj vo Veľkej Británii sa registruje čoraz viac infekcií s novým variantom. V súčasnosti bolo potvrdených 336 prípadov. Obzvlášť znepokojujúca je rýchlosť, akou počet prípadov narastá: Len od piatka do nedele sa počet prípadov Omikronu takmer zdvojnásobil. Podľa britského ministra zdravotníctva Sajida Javida zatiaľ žiadna postihnutá osoba nemusela byť ošetrená v nemocnici.

V porovnaní s celkovým počtom nových infekcií je však podiel Omikronu stále nízky: V pondelok bolo v Spojenom kráľovstve zaregistrovaných približne 50 000 pozitívnych koronatestov.

Namiesto pravdy prichádza povinnosť... ako vláda zmarila ilúzie (Achim Baumann)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Oznámením o novom lockdowne a blížiacom sa povinnom očkovaní rakúska vláda opäť ukázala, kam smeruje a že rozprávka o zodpovednom občanovi nie je ničím iným ako tabletkou na upokojenie. A vláda ich už v rámci... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Signály poukazujú na potlačenie Delty

Aká je pravdepodobnosť, že Omikron vytlačí doteraz dominantný variant Delta? Niektorí vedci sa domnievajú, že je to dosť pravdepodobné.

Je pravda, že v tejto chvíli je ešte príliš skoro na spoľahlivé vyhlásenia. Ale: „Prichádza čoraz viac údajov, ktoré naznačujú, že Omikron by mohol vytlačiť Deltu na mnohých, ak nie na všetkých miestach." Tvrdí to napríklad výskumník Jacob Lemieux, ktorý monitoruje šírenie variantov na Harvard Medical School.

V údajoch zo Spojeného kráľovstva, kde sa vykonáva veľa sekvenovania genómu, „vidíme signál, ktorý naznačuje exponenciálny nárast Omikronu oproti Delte," pokračoval výskumník.

Povinné očkovanie cez šikanu, pokuty a väzenie  (Kornelia Kirchwegerová)
Komentár Kornelie Kirchwegerovej Padajú posledné zábrany rakúskej tyrkysovo-zelenej vlády Vládni prisluhovači teraz považujú svojich kritikov - a najmä tú časť ľudí, ktorí sa nechcú zúčastniť na ich očkovacom experimente - za väčšiu hrozbu ako... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

O Omikrone sa toho veľa nevie

Nie je napríklad jasné, či tento variant vedie k miernejšiemu priebehu ochorenia, alebo do akej miery sa môže vyhnúť imunite získanej predchádzajúcim ochorením na COVID-19, alebo vakcínou.

Vývoj súčasných údajov o infekcii však naznačuje, že Omikron by mohol byť veľmi nákazlivý. V Južnej Afrike, odkiaľ Omikron nepochádza, sa počet prípadov zvýšil z menej ako 200 chorých denne začiatkom novembra na viac ako 16 000 začiatkom decembra. Viac ako 90 percent nových prípadov môže byť spôsobených práve Omikronom.

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vírus sa šíri mimoriadne rýchlo

„Vírus sa šíri mimoriadne rýchlo," -  povedal aj Willem Hanekom, riaditeľ Afrického výskumného inštitútu zdravia v Južnej Afrike. „Ak sa pozriete na sklon tejto vlny, ktorú zažívame, je oveľa strmší ako prvé tri vlny v Južnej Afrike." To naznačuje, že tento variant môže byť vysoko prenosný, povedal. Podľa jeho slov počiatočné údaje tiež ukázali, že miera reinfekcie bola vyššia ako v predchádzajúcich variantoch.

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Hanekom ale tiež upozorňuje, že počet prípadov Delty v Južnej Afrike bol v čase, keď sa objavil Omikron, veľmi nízky. Preto sa nedá s istotou určiť, či nový variant vytlačí Deltu.

Hodnotenie vedca Jeffreyho Barretta, ktorý vedie iniciatívu Covid Genome Initiative v britskom Wellcome Sanger Institute, je jasnejšie. Barrett pre britskú rozhlasovú stanicu BBC povedal: „Myslím, že teraz môžeme povedať, že tento variant sa v Spojenom kráľovstve šíri rýchlejšie ako variant Delta, čo donedávna nebolo jasné. Som si istý, že sa pravdepodobne stane dominantným v priebehu niekoľkých týždňov."

(Medzititulky red. HD.)

„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times) Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania. Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.