Namiesto pravdy prichádza povinnosť... ako vláda zmarila ilúzie (Achim Baumann)
02 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Achima Baumanna (Wochenblick)

Oznámením o novom lockdowne a blížiacom sa povinnom očkovaní rakúska vláda opäť ukázala, kam smeruje a že rozprávka o zodpovednom občanovi nie je ničím iným ako tabletkou na upokojenie. A vláda ich už v rámci pandémie podala viac než dosť. Aký bude ďalší krok po tejto novej eskalácii a masívnom útoku na práva občanov?

Obetní baránkovia a zmarené ilúzie

Oznámenie o celoplošnom povinnom očkovaní nebolo pre mnohých prekvapením. Aj keď niektorí možno verili a dúfali, že zjavné zlyhanie predchádzajúcej vládnej koronovej stratégie a očividne viac než nedostatočná účinnosť vakcín by nemuseli byť až také zlé. Ale mediálna paľba proti neočkovaným a ich označovanie za jediných obetných baránkov nezanechalo veľa ilúzií.

Vykalkulované načasovanie

Podľa Baumanna bolo prekvapujúce, ak vôbec, načasovanie lockdownu. Deň pred rozsiahlou demonštráciou, ktorá bola ohlásená už niekoľko týždňov. Ide o chladnú kalkulácia vlády. Nepripustila, aby sa prilial ďalší olej do ohňa a situácia sa vyostrila až do eskalácie. Zúfalo sa snaží predísť nepríjemným scénam.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Upísanie sa vakcínam

Mnohí z očkovaných, ktorí sa teraz nadchýňajú tým, že „odmietajúci očkovanie" sa konečne dočkali svojej odplaty, prehliadajú, že so všeobecnou očkovacou povinnosťou sa zároveň upisujú k odberu vakcín na dobu neurčitú, rovnako ako ich deti.

Je to preto, že „posilňujúca“ tretia vakcína či jej štvrtá, piata či šiesta generácia sa tiež stanú povinnými a ich odmietanie sa bude prísne trestať. A nech je pravda akokoľvek krutá, faktom je, že ak sa v parlamente nájde väčšina, nemožno zabrániť prijatiu zákona o povinnom očkovaní.

(Medzititulky red. HD.)

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.