Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
07 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Názor Jennifer Fraczekovej (GMX)

Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov očkovania, ale nemyslia si, že by sa spoločnosť zrútila.

Dlho to väčšina politikov kategoricky vylučovala, ale teraz to pravdepodobne predsa len príde: povinné očkovanie proti COVID-19. Hoci sa mnohí dali zaočkovať, a keďže ich nie je dosť, sme v situácii, v akej sme dnes. Takto podľa Jennifer Fraczekovej rekordnú chorobnosť a vysokú vyťaženosť nemocníc okomentoval dezignovaný kancelár Olaf Scholz.

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Jedným z argumentov proti povinnému očkovaniu vždy bolo, že takáto povinnosť by rozdelila spoločnosť - alebo ju ešte viac rozdelila. Ale: Rozdelenie už existuje aj bez povinného očkovania, ako nedávno povedala sociologička Gretchen Chapmanová.

Podľa Jennifer Fraczekovej aj sociálna psychologička Pia Lambertyová upozorňuje, že potenciál agresie je už teraz vysoký.

Povinné očkovanie cez šikanu, pokuty a väzenie  (Kornelia Kirchwegerová)
Komentár Kornelie Kirchwegerovej Padajú posledné zábrany rakúskej tyrkysovo-zelenej vlády Vládni prisluhovači teraz považujú svojich kritikov - a najmä tú časť ľudí, ktorí sa nechcú zúčastniť na ich očkovacom experimente - za väčšiu hrozbu ako... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Mohlo by sa stať, že určité podskupiny odporcov očkovania sa v dôsledku jeho povinnosti zradikalizujú. Budú to teda najmä tí, ktorí sú proti očkovaniu, pretože si myslia, že pandémia a očkovacia kampaň sú konšpiráciou. Povinné očkovanie by mohlo vystupňovať protesty, ale aj osobné a iné útoky.

Sociálna súdržnosť neznamená, že sa všetci neustále objímajú

Lambertyová neočakáva, že sa spoločnosť pod vplyvom tohto konfliktu zrúti. Podobný názor má aj Nicole Deitelhoffová z Výskumného inštitútu pre sociálnu súdržnosť. Otázka povinného očkovania nepochybne polarizuje, ale neohrozuje sociálnu súdržnosť.

Namiesto pravdy prichádza povinnosť... ako vláda zmarila ilúzie (Achim Baumann)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Oznámením o novom lockdowne a blížiacom sa povinnom očkovaní rakúska vláda opäť ukázala, kam smeruje a že rozprávka o zodpovednom občanovi nie je ničím iným ako tabletkou na upokojenie. A vláda ich už v rámci... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Po rozhodnutí o povinnom očkovaní sa „tvrdé jadro" odporcov očkovania určite utvrdí vo svojom postoji a bude ešte viac frustrované z politiky. Toto „tvrdé jadro" je však „malé jadro". Keď sa táto pandémia skončí, situácia sa opäť upokojí. To však neznamená, že potom budeme mať harmonickú spoločnosť, v ktorej sa všetci budú celý deň objímať.

Bolo by povinné očkovanie „východiskom" pre niektorých očkovacích skeptikov, aby si udržali svoju sebaprezentáciu? Tým, že „konajú akoby bez účasti vlastnej osobnosti a majú tak oboje - čisté svedomie a ochranu pred očkovaním? Uvidíme.

Otvorenou otázkou však samozrejme je, ako sa bude povinné očkovanie kontrolovať. V obehu je už veľa falošných očkovacích preukazov. Ak bude povinné očkovanie naďalej živiť tento trh, krajina bude mať v boji proti pandémii ďalší veľký problém, dodáva Jennifer Fraczeková.

(Medzititulok red. HD.)

Rakúsku sa "blyslo“... a povinné očkovanie proti korone je na svete (Matthias Hellner)
Komentár Matthiasa Hellnera (Wochenblick) Zavedením povinného očkovania proti koronavírusu sa Rakúsko stalo priekopníkom v Európe Tak predsa len sa to Rakúsku podarilo. Zavedením povinného očkovania sa stalo európskych premiantom, ako to s... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.