Rakúsku sa "blyslo“... a povinné očkovanie proti korone je na svete (Matthias Hellner)
30 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Komentár Matthiasa Hellnera (Wochenblick)
Zavedením povinného očkovania proti koronavírusu sa Rakúsko stalo priekopníkom v Európe

Tak predsa len sa to Rakúsku podarilo. Zavedením povinného očkovania sa stalo európskych premiantom, ako to s hrdosťou všade „roztrubuje“ vláda. V celosvetovom meradle sa síce trochu oneskorilo, ale aspoň sa vyrovnalo takým významným „zvučným“ krajinám ako Tadžikistan a Turkménsko.

Obe sú autoritárske republiky, ktoré zaviedli povinné očkovanie pre všetkých pred viac ako 18 mesiacmi. A najmä Turkménsko je tiež príkladom toho, že „poddaní“ dobre vedia, čo sa „panovníkovi“ páči a čo nie. To sa môže teraz zísť aj v Rakúsku.

Turkménskym prezidentom je Gurbanguly Berdimuhamedov.  Ukrivdili by sme mu, ak by sme nepoznamenali, že na rozdiel od úradujúceho rakúskeho kancelára bol skutočne zvolený. To, že sa na voľbách nemohli zúčastniť žiadne opozičné strany, sa dá prehliadnuť. Aspoň sa nemusel hanbiť za to, že si musel kupovať, alebo manipulovať prieskumy.

Čierne autá sú zakázané a aká je paralela s Rakúskom?

Čo je však dôležitejšie, Gurbanguly Berdimuhamedov uprednostňuje „bielu“ farbu, nemá rád čiernu. To má vplyv na cestnú dopravu. Od roku 2018 sú čierne autá zakázané. Nie je povolené ich dovážať a tie, ktoré sú už v krajine, sa prelakujú.

A aká je vaša obľúbená farba, kancelár Schallenberg? – uzatvára komentár Matthias Hellner.

(Medzititulok red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.