„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
07 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times)

Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania.

Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu neopodstatnené, samozrejme odhiadnuc od individuálneho rizika ťažkého priebehu ochorenia COVID-19 . Iná situácia je u osôb nad 60 rokov.

Frauke Rostalski to ukazuje na faktoch. Podľa registra Nemeckej interdisciplinárnej asociácie pre intenzívnu starostlivosť a urgentnú medicínu (DIVI) je 84 percent pacientov s COVIDom, ktorí potrebujú liečbu na jednotke intenzívnej starostlivosti, starších ako 50 rokov, 63 percent starších ako 60 rokov. Z toho je teda zrejmé, že práve títo ľudia musia byť chránení, aby sa zabránilo nadmernému zaťaženiu zdravotného systému, tvrdí Rostalski.

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa iným krajinám bez povinného očkovania darí v koronakríze lepšie ako Nemecku, automaticky sa vynára otázka: Skutočne už nemecký štát vyčerpal všetky nástroje, kým siahol po povinnom očkovaní? – pýta sa profesorka.

Odpoveďou je: NIE. Ale aj bez ohľadu na to povinné očkovanie pre tých, ktorí nevykazujú zvýšené riziko, že skončia na jednotke intenzívnej starostlivosti s COVIDom, nemôže byť z pohľadu profesorky vo všeobecnosti odôvodnené.

Povinné očkovanie cez šikanu, pokuty a väzenie  (Kornelia Kirchwegerová)
Komentár Kornelie Kirchwegerovej Padajú posledné zábrany rakúskej tyrkysovo-zelenej vlády Vládni prisluhovači teraz považujú svojich kritikov - a najmä tú časť ľudí, ktorí sa nechcú zúčastniť na ich očkovacom experimente - za väčšiu hrozbu ako... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Štát zachádza priďaleko

Frauke Rostgalski konštatuje, že obavy z povinného očkovania vo všetkých oblastiach odrážajú pocit, že štát zachádza príliš ďaleko. Ukladá občanom povinnosť, ktorá je - mierne povedané - pochybná. Podľa nej odpor voči nemu zodpovedá hlbokému presvedčeniu o zákone a jeho platnosti.

V súčasnosti platí povinné očkovania v Tadžikistane, Turkménsku a nedávno ho zaviedol aj Vatikán. Frauke Rostgalski nevie, či by to mali byť pre nás vzory. Je ťažké pochopiť eufóriu, s akou sa takéto brutálne opatrenie teraz čiastočne prijalo v nemeckej diskusii, pričom narážala aj na rakúske plány zaviesť povinné očkovanie.

Rakúsku sa "blyslo“... a povinné očkovanie proti korone je na svete (Matthias Hellner)
Komentár Matthiasa Hellnera (Wochenblick) Zavedením povinného očkovania proti koronavírusu sa Rakúsko stalo priekopníkom v Európe Tak predsa len sa to Rakúsku podarilo. Zavedením povinného očkovania sa stalo európskych premiantom, ako to s... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Tyrania neočkovaných a raketová sloboda

Profesorka Rostgalski zároveň naliehavo varuje pred ďalším prehlbovaním sociálnych rozdielov zavedením očkovacej povinnosti. Tvárou v tvár slovným útokom o „tyranii neočkovaných" alebo „raketovej slobode" sa treba zamyslieť nad tým, koľko toho ešte môže spoločnosť tolerovať, myslí si Frauke Rostgalski.

(Medzititulky red. HD.)

Namiesto pravdy prichádza povinnosť... ako vláda zmarila ilúzie (Achim Baumann)
Komentár Achima Baumanna (Wochenblick) Oznámením o novom lockdowne a blížiacom sa povinnom očkovaní rakúska vláda opäť ukázala, kam smeruje a že rozprávka o zodpovednom občanovi nie je ničím iným ako tabletkou na upokojenie. A vláda ich už v rámci... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.