Čipovanie ľudí pod zámienkou očkovania? (Valentín Katasonov)
25 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry)


Pravda je jednoduchá: Majitelia peňazí chcú byť pánmi celého sveta.


Majitelia peňazí potrebujú pre svoj plán kontrolu nad svetovou populáciou. V čase, keď vznikal tento komentár, žilo oficiálne na Zemi 7 miliárd 785 miliónov ľudí. Na ich kontrolu stačí „zlatý milión“ vlastníkov peňazí s ich rodinami.


Keďže pandémia koronavírusu je špeciálna operácia na základe rozkazu majiteľov peňazí, jedným z jej cieľov je úplná kontrola celej populácie planéty. A správy postupne potvrdzujú, že vlády posilňujú kontrolu nad občanmi. Magazín Business Insider citujúc expertnú skupinu Top10VPN zverejnil zoznam 11 krajín, ktoré dosiahli najväčší „pokrok“ v monitorovaní populácie počas boja proti vírusu. Ide o obdobie za tri neúplné mesiace roku 2020. Sú to Južná Kórea, Irán, Taiwan, Singapur, Izrael, Rakúsko, Poľsko, Belgicko, Nemecko, Taliansko a Veľká Británia.


Tento zoznam prekvapivo nezahŕňa Čínu a USA. Prieskum ale v súvislosti s USA uviedol, že americké úrady vedú tajné rokovania s Facebookom a Googlom. Chcú ich údajne zlákať na spoluprácu pri dôslednom dohľade nad populáciou. Majiteľ Facebooku Mark Zuckerberg to však poprel.


Podľa Business Insider je najďalej Južná Kórea. Má už online mapu s otvoreným prístupom. Ktokoľvek si môže zistiť, ako sa vyhnúť nakazeným. Každá osoba je nepretržite monitorovaná. Používajú sa údaje o mobiloch a z kamier. Sledujú sa všetky operácie bankovými kartami. To umožňuje presne určiť miesto a čas transakcie. Obyvatelia dostávajú SMS správy o novo identifikovaných nakazených občanoch. Príjemcom sa odporúča, aby sa oboznámili s trasami ich pohybu.



Elektronické ploty

Na Taiwane sú sledovaní ľudia, ktorí musia byť v karanténe. Telefón musia mať zapnutý. Jeho vypnutie alebo opustenie domu upozorní políciu. Nazvali to „elektronickým plotom“. Podobne i v Poľsku. Úrady požadujú od majiteľov telefónov, aby si inštalovali špeciálnu aplikáciu „karanténa“.


Boj proti dezinformáciám zasiahol celý svet
Lži, hoaxy a nepravdivé informácie sa šíria online svetom v obrovskom rozsahu. Prostredníctvom počítačových programov a trolov ovplyvňujú lokálne i národné diskusie. Komentár priniesli Fifth Domain. Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | Natália Sollárová

V Izraeli zasa kladú dôraz na monitorovanie infikovaných občanov. Tí, ktorí sú na zozname podozrivých „odchytávajú“.


Vo viacerých európskych krajinách sa úradom darí rokovať so súkromnými mobilnými spoločnosťami. Napríklad v Rakúsku, Nemecku, Taliansku a Belgicku. Tie im dodávajú informácie o pohybe osôb. Takto identifikujú porušovateľov karantény. Ale aj potenciálne infikovaných. Do 18. marca len v Taliansku vďaka tomu našli 40 000 porušovateľov.


Navyše. Globálni giganti súkromného podnikania, medzivládne organizácie, charitatívne nadácie a rôzne mimovládne organizácie súbežne budujú nadnárodný systém monitorovania a kontroly.



Projekt ID2020

Projekt podporovaný Organizáciou spojených národov je súčasťou iniciatívy „Ciele trvalo udržateľného rozvoja do roku 2030“. Má zabezpečiť zavedenie digitálneho identifikátora (ID) všetkým obyvateľom planéty do konca tretej dekády 21. storočia.


Do konca roku 2020 je naplánované dokončenie experimentálnej verzie ID2020. Projekt je propagovaný ako „prejav starostlivosti a ľudskosti“. Na svete existujú desiatky miliónov utečencov. Z nich mnohí opustili vlasť bez akýchkoľvek dokladov. V takýchto prípadoch je ťažké usadiť sa na nových miestach. Podľa odborníkov je na svete 1,1 miliardy ľudí bez dokumentov.


ID2020 preto navrhuje vytvorenie jednotnej dátovej banky. V nej sa majú nachádzať osobné údaje každej osoby. Každá osoba k nim bude mať prístup. Kľúčom majú byť biometrické údaje alebo mikročip implantovaný do ľudského tela. Iniciátori projektu zdôrazňujú, že osobné údaje budú dostupné iba pre osobu samotnú. Hoci právo na prístup môžu získať aj iné osoby a organizácie. Na zabezpečenie majú byť použité technológie známe pri kryptomenách.



Elektronický koncentračný tábor

Podrobná analýza projektu ID2020 ale dokazuje, že ide o vybudovanie „digitálneho koncentračného tábora“. Má byť súčasťou Nového svetového poriadku. Anglický spisovateľ Aldous Huxley ho nazval „Úžasný nový svet“. Písal som o ňom tiež vo svojej knihe ešte v roku 2018 „Svet pod hypnózou čísel alebo Cesta do elektronického koncentračného tábora“. V knihe poukazujem na lesť svetovej elity. Presadzuje rýchlu digitalizáciu bežného života a chodu štátu. Namiesto sľúbených vymožeností a výhod ale čaká na ľudí len digitálna pasca.


Gates o koronavíruse: „Digitálne certifikáty“ pre ľudí budú nevyhnutné!
Bill Gates v súvislosti so stavom ekonomiky na Reddit.com uviedol, že bude potrebné kontrolovať, kto bol testovaný, kto očkovaný a kto sa zotavil. Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD

Projekt ID2020 je verejno-súkromné ​​partnerstvo. Jej účastníkmi sú takí giganti ako Microsoft, Accenture, PricewaterhouseCoopers či Cisco Systems. Projekt je spojený s Billom Gatesom. Ten je už dlho medzi najbohatšími ľuďmi v USA. Bol zakladateľom, spoluvlastníkom a riaditeľom spoločnosti Microsoft Corporation. Začiatkom roku 2020 ju ale

Bill Gates po 45 rokoch opúšťa Microsoft
V piatkovej tlačovej správe spoločnosť Microsoft oznámila, že jej 64-ročný spoluzakladateľ sa rozhodol odstúpiť z predstavenstva tejto gigantickej spoločnosti, aby „venoval viac času svojim charitatívnym aktivitám.“ Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | Timotej Dudka
. Dôvodom je skutočnosť, že ešte v roku 2000 založili Bill a Hillary Clintonová charitatívnu organizáciu Fond Billa a Melindy Gatesových. Dnes je najväčšou v USA. Jej aktíva sú viac ako 50 miliárd dolárov. Fond sa zameriava hlavne na vírusové choroby. Na financovanie vývoja nových vakcín a ich dodávku najchudobnejším krajinám. Mnoho vakcín propagovaných nadáciou však ľudí nezachráni, ale doslova pošle na druhý svet. Zainteresovaní dobre poznajú túto stránku „charitatívnej práce“. Kto má záujem sa s ňou bližšie zoznámiť, odporúčam knihu Tatiany Gračevovej „Keď moc nie je od Boha. Algoritmy geopolitiky a stratégie tajných vojen zákulisného sveta“. Konkrétne kapitolu „ Vakcíny ako zbrane hromadného ničenia“.



Pandémia príležitosťou na čipovanie

V posledných rokoch Bill Gates prepojil dve hlavné oblasti svojich záujmov. Digitálne technológie a vakcíny. V septembri 2019 sa v New Yorku konalo stretnutie ID2020 pod heslom „Prechod na úspešnú identifikáciu“. Za najlepší okamih pre „dobrú identifikáciu“ určilo narodenie a pandémiu. Prvý prípad je zrejmý. Dieťa treba stihnúť „identifikovať“ už v nemocnici. Tomu sa však úspešne vyhlo 99 percent ľudí. Pre tých teda zostáva len pandémia.


Pilotný projekt digitálnej identifikácie má spustiť Bangladéš v roku 2020. Malo by sa na ňom zúčastniť mnoho partnerov ID2020. Jedným z nich je GAVI. Teda Globálna aliancia pre vakcíny a imunitu. Má status verejno-súkromného partnerstva  a zaoberá sa „imunitou pre všetkých“. Medzi hlavných partnerov GAVI patria Svetová zdravotnícka organizácia, UNICEF, medzivládne organizácie a Svetová banka. A samozrejme, globálni giganti farmaceutického priemyslu vyrábajúci vakcíny.



Nácvik pandémie

Ešte 18. októbra 2019 sa konalo stretnutie v Baltimore v Medical Center Johnsa Hopkinsa. Organizovalo ho Svetové ekonomické fórum a Nadácia Gatesovcov. Zúčastnili sa ho všetky kľúčové postavy projektov GAVI a ID2020 . Hlavnou témou bola počítačová simulácia pandémie. Účastníci pracovali s modelom 65 miliónov úmrtí.


Diskusia o výsledkoch modelovania v Baltimore sa konala v januári 2020 na výročnom zasadaní ekonomického fóra v Davose. Za zatvorenými dverami. Vtedy, keď sa vo Wu-chane šírila epidémia koronavírusu.


Chce ešte dnes niekto tvrdiť, že modelovanie pandémie a diskusia o nej a epidémia v Číne sú len nesúvisiace náhody? Ja tvrdím, že nie! Som presvedčený, že to boli jednoznačné fázy prípravy a začiatok špeciálnej operácie vlastníkov peňazí.


A hlavne. GAVI a farmaceutické spoločnosti už prešli na používanie novej generácie vakcín založených na nanotechnológiách. Vďaka tomu môžu byť čipy mikroskopické. Hromadná vakcinácia populácie bude znamenať masívnu čipizáciu. „Dobrodinci“ z Gatesovej nadácie, GAVI a ID2020 vám to zrejme ťažko povedia.


O nanovakcínach som prvýkrát čítal v roku 2009 v americkom magazíne Prevent Disease. Článok mal názov „Je populácia vedená k prijatiu nanomikročipov ukrytých vo vakcínach?“. Nová generácia nanovakcín „proti koronavírusu“ už čaká. A Nadácia Gatesovcov, GAVI a ID2020 tiež čakajú. Na príkaz majiteľov peňazí, aby začali čipovať ľudí.


Redakcia Hlavného denníka upozorňuje čitateľov, že ide o pôvodný preklad textu autora Valentína Jurieviča Katasonova. Pôsobil ako konzultant pri OSN, poradca MMF a posledné roky ako profesor na Moskovskom inštitúte medzinárodných vzťahov MGIMO.


Zatiaľ čo Čína skupovala polku sveta, my sme strácali čas 56. pohlaviami
Čo sme v dobe prosperity mohli urobiť, a čo sme neurobili? Akú funkciu dnes plní EÚ? Máme x rôznych pohlaví, politickú korektnosť a prílišné presadzovanie záujmov menšín na úkor väčšiny. A viac ako dosť problémov z toho všetkého. Píše česká... Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok