Gates o koronavíruse: „Digitálne certifikáty“ pre ľudí budú nevyhnutné!
22 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Bill Gates v súvislosti so stavom ekonomiky na Reddit.com uviedol, že bude potrebné kontrolovať, kto bol testovaný, kto očkovaný a kto sa zotavil.


Bill Gates sa na internetovom fóre Reddit.com vyjadril k opatreniam, ktoré budú potrebné na primerané udržanie fungovania ekonomiky v čase terajšej pandémie koronavírusu, kedy podniky väčšinou fungujú v obmedzenom režime a ľudia sú značne izolovaní.


„Nakoniec bude potrebné zaviesť nejakú formu digitálnych certifikátov. Tie nám ukážu, kto sa zotavil alebo bol nedávno testovaný, či kedy dostal očkovaciu látku,“ napísal Gates. „Otázka, ktoré organizácie by mali pokračovať, je zložitá. Určite zásobovanie potravinami a zdravotný systém. Stále potrebujeme vodu, elektrinu a internet. Je potrebné zachovať dodávateľské reťazce pre dôležité tovary. Krajiny stále prehodnocujú, čo je naozaj životne dôležité,“ píše Gates.


Reddit je otvorenou internetovou sociálnou sieťou, založenou na princípe predkladania obsahu užívateľom a jeho následného hodnotenia pomocou hlasovania. Reddit má aj svoje subreddity, akési komunity, ktoré sa venujú rôznym témam. Najvyužívanejšou komunitou subredditu je IAmA.

IAmA je názov jednej zo základných a najnavštevovanejších komunít na reddite. Názov je anglickým slovným spojením „I am a“, v preklade „ja som…“. Tento subreddit funguje ako platforma sprostredkuvávajúca rozhovory s ľuďmi neobvyklého, či zaujímavého povolania, alebo so známymi osobnosťami z rôznych sfér spoločenského života. Čitatelia posielajú svoje otázky formou komentára, a na vybrané otázky, zrejme tie najviac viditeľné vďaka hlasovaniu ostatných čitateľov, dotazovaný priebežne odpovedá.

Medzi najvýznamnejšie osoby, ktoré pravidelne poskytujú na reddite odpovede formou AMA (Ask Me Anything, opýptajte sa ma čokoľvek), patrí najmä Bill Gates. Takisto je tam aktívna aj speváčka  MadonnaArnold Schwarzenegger alebo bývalý americký prezident Barack Obama. Každá z osôb, ktorá poskytuje rozhovor pod uvedeným menom, musí prejsť systémom overenia moderátorov komunity.

Pre pripomenutie. Medzi Gatesove projekty patrí aj ID2020.org. Ide o organizáciu, ktorej cieľom je implantovať obyvateľom čipy, ktoré by plnili funkciu občianskeho preukazu. Medzi zakladateľmi tohto projektu sú i spoločnosť Accenture a Rockefellerova nadácia. Zhodou okolností Gates len nedávno opustil vedenie firmy Microsoft.


Dôkazy o „teroristickej operácii koronavírus“ (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD