ŠOKUJÚCE: Bill Gates organizoval nácvik epidémie koronavírusu už šesť týždňov vopred
28 | 01 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Podľa portálu Prepare for Change sa ešte 18. októbra 2019 v New Yorku uskutočnilo cvičenie „Udalosť 201“. Šesť týždňov predtým, než sa koronavírus objavil v čínskom meste Wu-chan.


Udalosť 201“ bolo pandemické cvičenie, ktoré organizovalo Centrum pre zdravotnú bezpečnosť Johns Hopkins v spolupráci so Svetovým ekonomickým fórom a Nadáciou Billa a Melindy Gatesových ešte 18. októbra 2019 v New Yorku.


Bezpečnostné cvičenie malo preveriť pripravenosť na možnú pandémiu takého typu, ktorá o pár týždňov naozaj prepukla v Číne. A identifikovať opatrenia nevyhnutné na zmiernenie rozsiahlych hospodárskych a spoločenských dôsledkov závažnej pandémie. Na základe možných skutočných udalostí identifikovalo cvičenie „Udalosť 201“ dôležité politické otázky a výzvy k pripravenosti. Cieľom bolo „vyriešiť ich s dostatočnou politickou vôľou a pozornosťou“.


Vybrané momenty z pandemického cvičenia „Udalosť 201“ si môžete pozrieť tu.


Každá krajina sa môže rozhodnúť, ako reagovať na výzvy trhu práce
Každá suverénna krajina má právo rozhodnúť sa, ako bude reagovať na výzvy trhu práce, uviedol v sobotu analytik agentúry maďarského inštitútu na aktuálnom kanáli M1. Čítať ďalej
28 | 01 | 2020 | Karolína Kristínová