Dôkazy o „teroristickej operácii koronavírus“ (Valentín Katasonov)
21 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry)


Koronavírus sa nezrodil v Číne, ale v hlavách „vládcov peňazí“. „COVID-19 alebo LOCK STEP“.


Zdalo by sa, že odpoveď na otázku, odkiaľ sa vzal koronavírus, nájsť nemožno. Pod lampou ale býva najväčšia tma. Dôkaz je na najviditeľnejšom mieste. Na internete. Ide o desať rokov starý dokument „Scenáre pre budúcnosť technológií a medzinárodného rozvoja“. Autorom je Rockefellerova nadácia a Global Business Network. Vznikol ešte v máji 2010.


Ako prvý naň poukázal známy antiglobalista, americký ekonóm a politológ z Princetonskej univerzity, William Engdahl. Ešte 10. marca vydal článok „Uzamknutie. Nejde o futuristický scenár. Panika v postpandemickej budúcnosti“.



Senzačný dôkaz

Engdahl šokujúco vyhlásil, že scenár „pandemickej paniky“, ktorý teraz naplno zažívame, bol naplánovaný ešte pred desiatimi rokmi!


Spomínaný dokument je dielom dvoch organizácií. Rockefellerovej nadácie a Global Business Network. Väčšina projektov Rockefellerovej nadácie, oslobodenej od daní, sa zameriava na riešenie rôznych problémov, ako sú antikoncepcia, zníženie svetovej populácie, zavedenie nového hospodárstva bez potreby priemyslu a podobne. Tieto úlohy má na starosti Rímsky klub. Vytvoril ho v roku 1968 David Rockefeller. Jeho hlavným cieľom je urobiť z vládcov peňazí i pánov celého sveta. Teda nastoliť jednotnú svetovú vládu.


Čo sú „vrtuľníkové peniaze“ (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
28 | 12 | 2019 | Preklad: Redakcia HD

Pôvodcom myšlienky globálnej obchodnej siete je zasa Peter Schwartz. Je považovaný za jedného z najvplyvnejších amerických futurológov. Spolupracoval i s Pentagonom. Pre armádu USA vypracoval „Správu o globálnej zmene klímy v roku 2004“.



Uzamknutie (LOCK STEP)

Dokument, na ktorý verejnosť upozornil William Engdahl, hovorí o štyroch možných scenároch vývoja sveta po globálnej finančnej a hospodárskej kríze v rokoch 2007 až 2009. Prvý sa zhoduje s tým, čo pozorujeme dnes. V správe ho nazvali „LOCK STEP“. Ostatné tri nateraz nechajme bokom.


V správe sa napríklad uvádza: „V roku 2012 vypukne najväčšia pandémia, na ktorú svet čakal mnoho rokov. Na rozdiel od vírusu prasacej chrípky z roku 2009 sa tento nový kmeň chrípky šírenej divými husami ukázal ako mimoriadne nebezpečný. Dokonca aj niektoré krajiny, ktoré sa pripravili na vznik takejto pandémie, boli touto chorobou postihnuté. Vírus globálne nakazil asi 20 % populácie. Prvých 7 mesiacov po príchode nového kmeňa zomrelo 8 miliónov ľudí. Väčšina mŕtvych boli zdraví mladí ľudia“.


Prirodzene. Na prvý pohľad ide o nesúlad. Pandémia začala o 8 rokov neskôr. Pôvodcom nie sú husi, ale netopiere. A COVID-19 nezabíja hlavne mladých a zdravých, ale starších so zlým zdravotným stavom.


Po vydaní správy v roku 2010 bola medzitým zjavne „vylepšená“. Zdá sa, že bolo rozhodnuté, že mladí a zdraví môžu byť stále užitoční ako lacná a vysoko produktívna pracovná sila. A zbaviť sa treba predovšetkým „záťaže“. Teda slabých, chorých a starších. Toto je dnešná verzia zákulisnej politiky elity, ktorá sa za každú cenu snaží „optimalizovať“ svetovú populáciu na „zlatú jednu miliardu“.


Pokiaľ ide o celkové počty infikovaných a úmrtí odhadovaných v správe, treba zrejme počkať do konca júla. Mimochodom, Donald Trump to hovorí veľmi sebaisto. Podľa neho pandémia skončí v júli až auguste. Podľa niektorých zástupcov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) by mohol COVID-19 zasiahnuť až dve tretiny svetovej populácie. Nemecká kancelárka Angela Merkelová hovorila o 70 % nakazených v Nemecku. Vyzerá to tak, že „čerpala“ z rovnakých tajných plánov ako Trump.


Koronavírus ohrozuje čínsko-americké vzťahy (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | Preklad: Redakcia HD

Správa hovorí o vplyve vírusu na všetky prvky verejného života. Ale hlavne na hospodárstvo. „Pandémia má zničujúci vplyv aj na hospodárstvo. Medzinárodný pohyb osôb a tovaru sa zastavil. Oslabilo to odvetvia ako cestovný ruch. Prerušili  sa globálne dodávateľské reťazce. Obvykle čulé obchody a kancelárske budovy teraz zívajú celé mesiace prázdnotou. Bez zamestnancov a zákazníkov“.


Zvyčajne pasívny štát sa podľa správy prebudí. A začne aktívne bojovať proti pandémii. Pristúpi preto k tvrdým opatreniam. Obvyklé predstavy o demokracii a ľudských právach sa začnú rúcať. „Počas pandémie si národní vodcovia na celom svete posilnia právomoci. Stanovia najprísnejšie pravidlá a obmedzenia. Od povinného nosenia masiek na tvári až po kontrolu telesnej teploty pri vstupoch na verejné miesta ako železničné stanice a supermarkety. Autoritárska kontrola a dohľad nad občanmi sa dokonca zvýši po skončení pandémie. Vlády celého sveta pritvrdia. Aby obyvateľov chránili pred šírením čoraz globálnejších problémov. Pandémiou, nadnárodným terorizmom a dopadmi environmentálnej krízy či rastúcou chudobou“.



Na demokraciu zabudnite

Správa stará 10 rokov opisuje dianie takmer vo všetkých krajinách bez výnimky. Teda zavedenie totalitnej kontroly. Niekde má aj formálnu podobu. Napríklad v USA. Niektoré vlády sa takými formalitami ani neunúvajú.


Môže sa zdať, že o niekoľko mesiacov pandémia skončí a všetko bude ako predtým. Z dokumentu však vyplýva, že bývalému životu bude koniec. Vlády oznámia, že svet vstúpil do obdobia globálnych hrozieb. Od zmeny podnebia, cez medzinárodný terorizmus a vírusové pandémie až po znečistenie životného prostredia. Ľudia preto musia zabudnúť na demokraciu, slobodu a ľudské práva. A tiež na predchádzajúcu životnú úroveň. Bezpečnosť si predsa vyžaduje obete.


Správa Rockefellerovej nadácie a Global Business Network zdôrazňuje, že najlepšie si s pandémiou poradí Čína. „Obmedzenia a povinná karanténa pre všetkých občanov a okamžité takmer nepreniknuteľné uzavretie všetkých hraníc zachránili milióny životov. A zastavili šírenie vírusu a pandémie“.



Ospevovaný „komunistický kapitalizmus“

Čína už uviedla, že zastavila šírenie pandémie. Že pomaly odstraňuje karantény. A do polovice roka sa hospodársky život krajiny úplne obnoví. Organizácia spojených národov, WHO a ďalšie medzinárodné organizácie odporúčajú čínske skúsenosti. Najdôležitejšou vecou je podľa nich prísna disciplína, pevná autorita a vysoká zodpovednosť všetkých.


Fed strieľa zo svojej bazuky (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD

Nenápadne poukazujú na fakt, že „čínske mravenisko“ vedené tamojšou komunistickou stranou je najschopnejším modelom, ktorý dokáže čeliť globálnym výzvam. A tak tu máme ako na tanieri „ideálny model“ štátu, pred ktorým varoval George Orwell v knihe „1984“. Aldous Huxley ho nazýval „novým úžasným svetom“.


V „novom úžasnom svete“ bude treba zabudnúť nielen na demokraciu a ľudské práva. Bokom pôjdu aj doposiaľ známe predstavy o „trhovej ekonomike“. Intenzívny dohľad čaká nielen ľudí, ale aj podniky. „V rozvinutých krajinách bude mať tento posilnený dohľad rôzne formy. Napríklad biometrické identifikátory pre všetkých občanov a prísnejšia regulácia kľúčových odvetví považovaných za životne dôležité pre národné záujmy. Nútená spolupráca a súbor nových pravidiel a dohôd pomaly ale stabilne obnovia poriadok a hospodársky rast“.



Prechod má byť hladký

Autori správy sa domnievajú, že vládne orgány nebudú mať s vyššie uvedeným žiadne osobitné problémy. „Koncept kontrolovanejšieho sveta bude všeobecne prijatý. Občania sa dobrovoľne vzdajú svojej suverenity a súkromia. S ochranárskym štátom ich vymenia za väčšiu bezpečnosť a stabilitu“. Sebaistota autorov zrejme vychádza zo skúseností z USA. A z boja proti „medzinárodnému terorizmu“. Po udalostiach z 11. septembra 2001 bol v USA schválený „Patriot Act“. Ten Američanov zbavil mnohých práv a slobôd. A oni to „pochopili“.


Autori správy ale predpokladajú, že po čase budú ľudia unavení z prísnej kontroly „Veľkého brata“. Zachcú späť svoje práva, slobody i blahobyt. Varujú preto, že prechod na nový model spoločnosti spôsobí veľké preťaženie hlavne nižších tried. Nový model sa tak musí sústrediť na „tuhšiu štátnu kontrolu zhora nadol, ktorá sa musí pripraviť na rastúci odpor občanov“.



„Vládcovia peňazí“ mali naponáhlo

Citovaná správa a chystaný scenár sa objavili ešte v závere hospodárskej krízy v rokoch 2007 až 2009. Majitelia peňazí si uvedomili, že svetový kapitalizmus už ďalšiu takú hospodársku krízu neprežije. Preto začali ihneď pracovať na premene sveta.


Ako najpriechodnejší sa im zjavne zdal tento zložitý, riskantný ​​ale za to úsporný prerod na nový otrokársky systém. V závere minulého roka už bolo jasné, že ďalšia svetová finančná a hospodárska kríza môže vypuknúť už čoskoro. Nemohli už teda vyčkávať. Preto na začiatku roka 2020 spustili operáciu „LOCK STEP“ verejnosti prezentovanú ako „COVID-19“.


Redakcia Hlavného denníka upozorňuje čitateľov, že ide o pôvodný preklad textu autora Valentina Jurijeviča Katasonova, ktorý pôsobil ako konzultant pri OSN, poradca MMF a posledné roky ako profesor na Moskovskom inštitúte medzinárodných vzťahov MGIMO.


Nastáva biblická Apokalypsa? (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD