Gates a mrazivá záhada koronavírusu (Valentín Katasonov)
04 | 04 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry)


Rastú podozrenia o snahe čipovať ľudí prostredníctvom vakcíny proti koronavírusu.


Kto by nepoznal Billa Gatesa. Pre Ameriku je už rovnakým symbolom kapitalizmu ako prvý americký miliardár John Rockefeller starší pred viac ako storočím.


Gates založil spoločnosť Microsoft Corporation so svojím priateľom Paulom Allenom v polovici 70-tych rokov. Ešte ako študent. A do konca dvadsiateho storočia sa stala obrovskou nadnárodnou spoločnosťou. Orientovala sa na výrobu softvéru pre výpočtovú techniku. Pre osobné počítače, herné konzoly, prístroje a mobilné telefóny. Spoločnosť sa stala známou vďaka operačnému systému Windows. Príbeh závratného vzletu spoločnosti ale nie je celkom jasný. Zmienil sa o nej aj bývalý zamestnanec spravodajskej služby NSA Edward Snowden. Podľa neho spolupracovala s americkými spravodajskými agentúrami. Mala byť súčasťou tajného programu PRISM. Bol určený na monitorovanie elektronických komunikácií.


V auguste 2019 sa spoločnosť Microsoft umiestnila na prvom mieste v celosvetovom rebríčku 100 najlepších. Predbehla i Apple. Stala sa najhodnotnejšou. V tom čase sa jej kapitalizácia odhadovala na 905 miliárd dolárov. O niečo neskôr prekročila jeden bilión.


Pri týchto závratných úspechoch však nasledovali prekvapivé kroky. Gates v marci 2020 opúšťa Microsoft. Zároveň sa rozhodol opustiť i predstavenstvo spoločnosti Berkshire Hathaway Inc. Hlavným akcionárom a výkonným riaditeľom ktorej je legendárny Warren Buffett. Blízky Gatesov priateľ.



Ľudomil Gates

Po opustení Microsoftu Gates oznámil, že sa má v úmysle venovať filantropii. Konkrétne rozvoju globálneho zdravia a vzdelávania. Tiež riešeniu zmien klímy.


Aká mocná je izraelská lobby?
Od začiatku 20. storočia záujmové skupiny etnických minorít hrajú stále významnejšiu rolu v záležitostiach Washingtonu. Jedna z najdôležitejších skupín, ktorá vyniká spomedzi ostatných, je pro-izraelská nátlaková skupina. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | Mário Martinka

Gates má skúsenosť s charitatívnou prácou už dve desaťročia. V roku 2000 založil spolu s manželkou Nadáciu Billa a Melindy Gatesovcov. Stala sa jednou z najväčších v USA. Porovnateľnou s nadáciami Rockefellera a Forda či Carnegie Endowment. Za posledných 20 rokov Gatesovci uvoľnili do zdravotníctva, vzdelávania a štúdia zmeny podnebia 53,8 miliárd dolárov.


Gates opustil Microsoft v čase, keď si svet začal „podmaňovať“ strach naháňajúci koronavírus. Miliardár sa už skôr rozhodol, že zachráni ľudstvo pred epidémiami a pandémiami. Už predtým boli vakcíny na ochranu ľudí pred vírusovými epidémiami prioritou v lekárskej oblasti činnosti jeho fondu. Vo februári Gates oznámil, že vyčlení 100 miliónov dolárov na boj proti vírusu COVID-19.


Treba pripomenúť, že Gatesova charitatívna práca vzbudzuje mnohé podozrenia. Najmä pokiaľ ide o vývoj vakcín a hromadné očkovanie zväčša v chudobných krajinách. Kritici farmaceutických gigantov márne hľadajú dôvod, prečo sa takéto vakcíny vyvíjajú a vyrábajú vo veľkých počtoch za mnoho miliónov dolárov.


Rímsky klub, vytvorený pred viac ako polstoročím v roku 1968 na podnet Davida Rockefellera, pripravil niekoľko odporúčaní. Medzi inými aj prudké zníženie počtu obyvateľov planéty na jednu miliardu ľudí. Podľa „konšpirátorov“ sú nástrojmi geneticky modifikované potraviny, potraviny s chemickými prísadami a chemickými znečisťujúcimi látkami ako pesticídy, lieky a práve vakcíny. Dlhodobé účinky týchto liekov a vakcín môžu oslabiť plodnosť a viesť k predčasnej smrti. Písal o tom slávny americký ekonóm a politológ William Engdahl v knihe „Semená ničenia. Tajné pozadie genetickej manipulácie“.



Podozrivé prerieknutie

Pred desiatimi rokmi sa Gates zúčastnil na súkromnej konferencii TED2010 v Long Beach v Kalifornii. Predniesol tam prejav „Dostať sa na nulu!“ Hovoril o pláne znížiť emisie CO2 vo svete v roku 2050 na nulu. A dodal: „Dnešný svet má 6,8 miliardy ľudí. Tento počet sa zvýši na približne 9 miliárd. Ak urobíme veľa práce s novými vakcínami, zdravotnou starostlivosťou a službami reprodukčného zdravia, znížime to asi o 10 až 15 percent ...“ Potom ale vysvetlil, že nemal na mysli zníženie počtu obyvateľov Zeme o 10 až 15 percent. Ale spomalenie rastu.


Náhradou Veľkej vojny je terajšia „DOKONALÁ BÚRKA“ (Fedor Lukjanov)
Komentár Fedora Lukjanova: Globálna korekcia Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | Zuzana Perželová

Farmaceutickí giganti vyvíjajú a zavádzajú vakcíny kvôli svojej vlastnej chamtivosti. Preto lekárom ponúkajú neoverené vakcíny. Aby boli prví, dávajú štedré úplatky. A porušujú pravidlá testovania. Písala o tom plukovníčka Tatiana Gračevová z Vojenskej akadémie generálneho štábu ozbrojených síl Ruskej federácie. Konkrétne v knihe „Keď moc nie je od Boha. Algoritmy geopolitiky a stratégie tajných vojen sveta za scénou“. V kapitole „Vakcíny sú zbraňami hromadného ničenia“.


Pozoruhodným príkladom takejto chamtivosti je boj proti AIDS a HIV, ktorý sa začal takmer pred štyridsiatimi rokmi. Toto bol globálny podvod farmaceutických spoločností. Vyvolali hystériu o chorobe údajne spôsobenej vírusom ľudskej imunodeficiencie (HIV). Napriek tomu nenašli žiaden špecifický vírus. Hoci použili astronomické sumy zo štátnych rozpočtov. Pod názvom „AIDS“ sa jednoducho skrývalo niekoľko desiatok známych chorôb sprevádzaných oslabenou imunitou. Každá choroba už mala svoj vlastný súbor overených liečebných postupov. V laboratóriách farmaceutických spoločností sa však vyvinuli lieky na boj proti „novému vírusu“. Každá liečba takými liekmi stojí desiatky tisíc dolárov.



Svet za oponou

Ak uznáme existenciu takého fenoménu ako „svetové zákulisie“, potom musíme uznať, že „zákulisie“ používa farmaceutické spoločnosti. A vďaka nim zarába miliardy prostredníctvom vakcín. Rockefellerova a Gatesova nadácia, farmaceutické spoločnosti a Globálna aliancia pre vakcíny a imunizáciu sú silným klanom. Ide o partnerstvo súkromných a vládnych organizácií. Ich cieľom je zvýšiť dostupnosť očkovania detí v chudobných krajinách. A partnermi Svetová banka a Svetová zdravotnícka organizácia.


Svetoví lídri sa majú zodpovedať za pandémiu
Prepuknutie COVID-19 je problémom každého z nás avšak krajiny zatiaľ nespolupracujú na prekonaní tejto náročnej krízy. Medzinárodné spoločenstvo sa dostalo do stavu núdze, do stavu na ktorý sa mohlo pripravovať roky Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | Mário Martinka

Nová generácia vakcín je vytvorená pomocou nanotechnológií. Sú nebezpečné nielen z hľadiska dlhodobých účinkov na ľudské zdravie. Do takejto vakcíny možno navyše uložiť mikročip. Prvé správy o nich sa objavili v roku 2009. Keď PreventDisease.com vydal článok s názvom „Čipovanie ľudí prostredníctvom vakcín?“


Propagátori totálneho očkovania trvajú na tom, aby bolo doplnené „digitálnou identifikáciou“. Takže tí, ktorí kontrolujú zdravie obyvateľstva, chcú mať o každej osobe úplný obraz. Vrátane informácií o očkovaní. V zásade možno také informácie dať do mikročipu, ktorý bude pod pokožkou. Čo ak sa práve teraz v období všeobecného rozruchu okolo koronavírusu urobí plošné očkovanie súčasne s operáciou digitálnej identifikácie ľudí?


A práve Gates je zrejme ten, ktorý sa chystá dostať dvoch zajacov jednou ranou. Ak by to tak bolo, je pochopiteľné, prečo sa rozhodol spojiť dve oblasti svojich záujmov. Digitálnu technológiu v Microsofte a vakcíny v charitatívnom fonde.


Gates je jedným z iniciátorov projektu ID2020. Podporuje ho i Organizácia Spojených národov. Je súčasťou iniciatívy „Trvalo udržateľný rozvoj do roku 2030“. Cieľom projektu je poskytnúť všetkým ľuďom na planéte digitálny identifikátor do konca tretej dekády 21. storočia.


Gates sa na čele Microsoftu veľmi zaujímal o klasické mikročipy vložené do ľudského tela. Teraz pracuje na vytvorení nanomikročipu. Tvrdí, že bude mať len „obmedzené použitie“. A čo ak bude „digitálny certifikát“ elektronickým obojkom. A majitelia peňazí ním ľudí zavrú do elektronického koncentračného tábora.


A to ešte nie je koniec. Gates sa najnovšie začal zaujímať o tetovania s kvantovými znakmi. Pracuje na nich Massachusettský technologický inštitút a Riceova univerzita. Tetovania sú navrhnuté tak, aby ukladali históriu očkovania. Mali by identifikovať tých, ktorí neboli očkovaní proti rôznym chorobám.


Redakcia Hlavného denníka upozorňuje, že ide o pôvodný preklad názoru autora Valentína Jurieviča Katasonova, ktorý pôsobil ako konzultant pri OSN, bol poradcom MMF a posledné roky pôsobil ako profesor na Moskovskom inštitúte medzinárodných vzťahov MGIMO.


Je to tu! Bývalý britský premiér chce „Svetovú vládu“ (Dmitrij Sedov)
Komentár Dmitrija Sedova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
31 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD