Ukrajinci sa po zisteniach CNN zapotili
22 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Ministerstvo obrany Ukrajiny nepresvedčivo reaguje na informácie CNN o krádežiach zbraní, poskytnutých Ukrajine. DSnažil sa o to podľa ukrajinského webu strana.ua námestník ministra obrany Vladimir Gavrilov.

Uviedol, že "inšpekcia Spojených štátov na línii materiálno-technickej pomoci ukázala absenciu nárokov zo strany americkej strany na ukrajinské účtovníctvo zbraní a vojenského materiálu". To je inak nádherná a absolútne nič nehovoriaca fráza.

Vraj to nie je možné

"Delostrelectvo, munícia, sofistikované systémy protivzdušnej obrany, obrnené vozidlá - na Ukrajine sa berie ohľad na všetko. Minulý rok bol zavedený automatizovaný systém účtovania a odovzdávania všetkého, čo prichádza ako vojenská pomoc, cez logistiku. S pomocou partnerov boli zavedené programy LOGFAS a Karavay, ktoré umožňujú sprevádzať zbrane k vojenskej jednotke pomocou čiarového kódu a ak je to potrebné, kódy sa kontrolujú."

Kde je teda pravda?

Podľa západných médiíí bola veľká časť západných zbraní dodaných na Ukrajinu ukradnutá. Alebo už aj tie konšpirujú a dezinformujú?

Rusko: Len postavte zbrojovku! Zničíme ju!
Rusko hrozí bombardovaním nemeckej továrne Rheinmetall, ak sa objaví na Ukrajine. Moskva označila závod nemeckého obranného koncernu Rheinmetall, ktorý plánujú otvoriť na Ukrajine, za "vojenský cieľ". Smelé plány Informuje nemecký časopis... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Mila Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme