Rusko: Len postavte zbrojovku! Zničíme ju!
22 | 07 | 2023 I Mila Laca

Rusko hrozí bombardovaním nemeckej továrne Rheinmetall, ak sa objaví na Ukrajine.

Moskva označila závod nemeckého obranného koncernu Rheinmetall, ktorý plánujú otvoriť na Ukrajine,  za "vojenský cieľ".
Smelé plány  
Informuje nemecký  časopis BILD, s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľky Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Marie Zacharovovej. "Takýto závod, ak bude vybudovaný, sa stane legitímnym cieľom Ozbrojených síl Ruskej federácie," povedala Zacharovová.
Vojna o zrno
Presnejšie, vojna o zisky z ukrajinského obilia. Ono totiž nikdy neplnilo nijaké humanitárne ciele v hladujúcej Afrike, ale končilo na lukratívnych európskych trhoch. O tom sa však z mainstreamu nikto nedozvie, hoci, prečo inak by sa európske štáty... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Ivan Brožík
Nová hrozba

V článku sa píše, že to nie je prvýkrát, čo ruskí predstavitelia ohrozujú budúcnosť spoločnosti. Predtým Dmitrij Medvedev zverejnil príspevok v telegrame, v ktorom povedal: "Ak sa Fritzovia naozaj rozhodnú stavať, tešíme sa na to."  Sľúbil „pozdrav z Kalibrov“. 

Nemecký optimizmus

Generálny riaditeľ Rheinmetall Armin Papperger zároveň pre médiá povedal, že koncern sa chystá závod chrániť systémami protivzdušnej obrany, vyrábanými Rheinmetallom. 

Pripomienka 

Začiatkom júla oznámil nemecký koncern Rheinmetall zámer otvoriť v priebehu najbližších 12 týždňov na Ukrajine továreň na výrobu munície, tankov a iných obrnených vozidiel. Predpokladá sa, že závod bude schopný vyrobiť až 400 tankov ročne. Podľa Armina Pappergera je hlavnou úlohou koncernu „podporovať našich ukrajinských partnerov v boji za slobodu a demokraciu a čo najskôr uspokojiť ich naliehavé potreby“.

Ukrajinci majú trojnásobné ľudské straty ako na začiatku vojny
Vojenský inštruktor zo Spojených štátov povedal pravdu o strašných stratách v ukrajinskej armáde. Informuje eadaily.com. Veterán amerických špeciálnych jednotiek Eric Kramer, zapojený do výcviku Ukrajincov v Kyjeve, priznal, že straty armády sú... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme