Obvinenie zo sprisahania: Pôvod koronavírusu predsa len vo wuchanskom laboratóriu?
13 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Profesor Roland Wiesendanger, nemecký vedec špecializujúci sa na nanovedu, pôsobiaci na univerzite v Hamburgu, predstavil výsledky svojej štúdie v rozhovore pre denník Welt. Obviňuje WHO, Čínu a známeho nemeckého virológa Christiana Drostena z účasti na sprisahaní. Drosten zastáva názor, že vírus má prirodzený pôvod, píše epochtimes.de.

Vo videorozhovore, ktorý zverejnil denník Die Welt, profesor Roland Wiesendanger hovoril o konšpirácii a taktike odvádzania pozornosti v súvislosti s pôvodom koronavírusu na trhu vo Wuchane.

Wiesendanger si už vyše 30 rokov vymieňa názory s čínskymi vedcami v oblasti nanovedy. Technická univerzita v Harbine mu pred niekoľkými rokmi udelila čestnú profesúru.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Jednoznačné závery

Profesor sa touto témou zaoberal ešte pred oficiálnym začiatkom pandémie koronavírusu. Vo svojej Štúdii o pôvode pandémie koronavírusu dospel k jednoznačným záverom.

Na základe výpovedí svedkov si je Wiesendanger istý, že koronavírus neunikol z trhu, ale v skutočnosti z Virologického inštitútu vo Wuchane. K nehode v laboratóriu došlo v auguste 2019.

Veľké mazanie dôkazov

Objavili sa aj dôkazy, že najväčšia svetová databáza koronavírusov na Ústave virológie vo Wuchane bola 12. septembra 2019 vymazaná, aby sa zakryli stopy. Okrem veľkého množstva údajov boli podľa neho utajené aj výpovede svedkov.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Bolo to presne naopak

Vedec poukázal na zverejnenie e-mailov amerického lekára Anthonyho Fauciho. Podľa neho to ukazuje, že už na začiatku pandémie chceli ľudia odmietnuť laboratórnu teóriu a označovali ju za konšpiračnú.

Podľa Wiesendangera išlo sprisahanie. Laboratórna teória sa mala vylúčiť práve preto, aby sa v konečnom dôsledku odvrátila pozornosť od veľmi nebezpečného výskumu vo wuchanskom laboratóriu.

Bolo to presne naopak. Svedčí o tom zverejnenie Fauciho e-mailov, povedal Wiesendanger. Teraz už vieme, ako to bolo v skutočnosti.

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Kritika na adresu WHO, Číny a virológa Drostena

Spoločná komisia Číny a WHO označila možnú laboratórnu nehodu za veľmi nepravdepodobnú. Komisia bola pod silným tlakom čínskych úradov, takže slobodný výskum nebol možný, pokračoval Wiesendanger.

Kritizuje aj nemeckého virológa Christiana Drostena, ktorý je považovaný za hlavného poradcu nemeckej vlády v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Drosten bol v rokoch pred pandémiou predstaviteľom iniciatívy, ktorá sa jasne vyslovila proti regulácii tohto vysoko rizikového výskumu. Odmenou mu mala byť nová funkcia. V tom čase už bolo známe riziko tohto výskumu.

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Drosten sa bráni

Hlavný virológ berlínskej Charité medzitým Wiesendangerove obvinenia poprel. Obvinenia Wiesendangera, že pomohol utajiť pôvod koronavírusu, sú nepodložené, trvá na svojom virológ.

Drosten sa domnieva, že ide o prirodzený pôvod, keďže vírus SARS-1 sa na človeka dostal aj prostredníctvom medzihostiteľov. „Pre hypotézu o laboratórnom pôvode neexistujú žiadne porovnateľné vedecké dôkazy,“ - povedal.

„Flurona“ – dvojitá nákaza koronavírusom a chrípkou súčasne: Už je v TÝCHTO krajinách. Ide o NOVÝ vírus?
Izrael vyvolal vo svete veľký rozruch po objavení „Flurony" – dvojnákazy koronavírusom a chrípkou súčasne. Dvojitá infekcia sa už zistila aj v ďalších krajinách. V kombinácii s chrípkou je Omikron, aj Delta, informuje... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Vo Wuchane sa robili nebezpečné veci

Drosten ale úplne nevylučuje možnosť, že SARS-CoV-2 mohol vzniknúť v laboratóriu. Nedávno v rozhovore pre denník Süddeutsche Zeitung priznal, že „vo Wuchane sa robili veci, ktoré by sa dali označiť za nebezpečné".

Zdôraznil však, že vírus nemohol vzniknúť v priebehu procesu. Drosten sa ale nechce viazať na laboratórnu teóriu a označil ju iba za „možnosť". V súčasnosti považuje vírus za „prirodzený jav", ktorý sa objavil na trhu vo Wuchane.

Pôvod vírusu však nebude s určitosťou známy, kým Peking nebude plne spolupracovať pri vyšetrovaní. To sa stále nedeje. „Neexistujú žiadne recenzované vedecké publikácie. Výskum rozmanitosti vírusov je v skutočnosti jednou z najväčších vedeckých predností Číny. A zrazu po SARS-CoV-2 už z toho nič nie je,“ čudoval sa aj samotný Drosten, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Nie je to všeliek! Varovanie pred klamlivými nádejami z plošného povinného očkovania
Medzi liberálmi v Nemecku sa stupňuje skepsa voči povinnému celoplošnému očkovaniu. Hovorí sa o klamlivých nádejách a uvažuje sa o alternatívnych návrhoch v boji proti COVIDu, píše epochtimes.de. Šéf bádensko-württemberskej FDP Michael Theurer... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.