„Flurona“ – dvojitá nákaza koronavírusom a chrípkou súčasne: Už je v TÝCHTO krajinách. Ide o NOVÝ vírus?
07 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Izrael vyvolal vo svete veľký rozruch po objavení „Flurony" – dvojnákazy koronavírusom a chrípkou súčasne. Dvojitá infekcia sa už zistila aj v ďalších krajinách. V kombinácii s chrípkou je Omikron, aj Delta, informuje de.euronews.com.

Dvojinfekcia

V nemocnici Beilinson v Petach Tikve zistili, že 30-ročná žena, ktorá práve porodila, má takúto dvojitú infekciu. Pacientka nebola zaočkovaná ani proti chrípke, ani proti koronavírusu.

Podľa doterajších štúdií takýto prípad nie je ojedinelý. Už v roku 2020 bola zdokumentovaná dvojitá infekcia v Spojených štátoch a Číne. Teraz čoraz viac krajín potvrdzuje ďalšie  prípady „Flurony“.

Izraelčania očkujú ŠTVRTOU dávkou, Turci odobrili už PIATU
Izrael začal niektoré skupiny obyvateľov očkovať štvrtou dávkou vakcíny. Turecko už schválilo očkovanie piatou dávkou, informuje portál pravda.sk. Izraelčania odporúčajú štvrtú dávku Izraelskí odborníci ešte koncom decembra odporučili štvrtú... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

V ktorých krajinách už „Fluronu“ zistili?

Správa o „Flurone" sa šíri rýchlosťou blesku. Prípady dvojitej infekcie boli po Izraeli teraz hlásené aj zo Španielska, Katalánska, Maďarska a Brazílie.

Necelých 24 hodín po tom, čo sa táto správa objavila v Izraeli, katalánske ministerstvo zdravotníctva potvrdilo niekoľko prípadov v regióne. Riaditeľka katalánskeho Zdravotníckeho úradu Gemma Craywinckelová uviedla, že zistených prípadov je „málo a sú ojedinelé".

Zároveň vyzvala, aby ľudia nepodliehali panike. Zdôraznila, že nejde o mimoriadne závažné prípady, ktoré by si vyžadovali osobitné opatrenia. Potvrdila, že niekedy môže dôjsť ku koinfekciám, keď súbežne cirkuluje niekoľko vírusov. To však nepredstavuje veľkú „závažnosť“.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Maďarsko zistilo koinfekciu Omikronu a chrípky

Na rozdiel od iných krajín, kde bola u pacientov diagnostikovaná koinfekcia vírusmi chrípky a Delta variantom koronavírusu, laboratórium v Maďarsku potvrdilo prípady koinfekcie vírusmi Omikronu a chrípky.

Vedúci laboratória Miklós Nyíri pre maďarské médiá uviedol, že za posledných desať dní boli dvaja ľudia súčasne pozitívne testovaní na oba vírusy. Ide o dvoch mladých ľudí žijúcich v Budapešti, ktorí sa nakazili variantom koronavírusu Omikron.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Brazília potvrdila prípady nákazy „Flurony" na americkom kontinente

Prípady „Flurony“ boli zaznamenané aj v Brazílii. Je to prvá krajina v Severnej a Južnej Amerike, ktorá hlási tento typ dvojitej infekcie. Ako informuje denník Folha de S. Paulo, v meste Fortaleza v regióne Ceará boli potvrdené celkovo tri prípady.

Pacientmi sú dve ročné deti a 52-ročný muž. Zdravotníkom sa podarilo určiť aj typ chrípky, ktorá infekciu spôsobila (H3N2). Zatiaľ nie je jasné, ktorým variantom koronavírusu boli pacienti infikovaní.

Brazílske orgány informovali, že „zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne publikované vedecké štúdie, ktoré by dokazovali klinické alebo imunologické dôsledky dvojitej infekcie".

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Je „Flurona" nový vírus?

Dokumentácia prípadov „Flurony" v čase, keď sa mnohé európske krajiny nachádzajú uprostred omikronovej vlny, vyvoláva poplach. Odborníci upokojujú. Podľa nich ide preukázateľne o dvojitú infekciu, ale nie o nový vírus alebo kombináciu oboch vírusov.

Ako vysvetlila riaditeľa katalánskeho Zdravotníckeho úradu, virológovia potvrdili, že zdokumentované prípady nie sú „závažné". Neexistujú žiadne náznaky, že by „došlo k nárastu komplikácií". Zároveň vyzývajú neočkovaných ľudí, aby boli opatrní. Stále nie je jasné, či súčasná infekcia oboma typmi vírusu môže viesť k závažným priebehom ochorenia.

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Časopis The Lancet ešte na jar 2020 prvýkrát informoval o prípadoch dvojitej infekcie. V žiadnom z prípadov nebolo hlásené komplikované zotavenie pacientov. Podľa odborníkov sú oba vírusy v prostredí bežné, preto môže dôjsť ku koinfekcii, aj keď pravdepodobnosť je u ľudí s kompletným zaočkovaním výrazne nižšia.

Poukazujú tiež na to, že zdravý človek by sa nemal nakaziť oboma vírusmi, čo je častejšie u pacientov s oslabeným imunitným systémom, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

ŠTYRI dávky vakcíny za rok? Ochrana voči Omikronu po 10 týždňoch od očkovania klesá na 35 percent
Podľa najnovších údajov z Veľkej Británie môže ochrana proti Omikronu klesnúť až na 35 percent, a to už 10 týždňov po očkovaní vakcínou spoločnosti Pfizer, informuje idnes.cz. Štvrtá, piata a potom ďalšia... To podnietilo snahu, aby sa ľudia dali... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.