Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
01 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com.

„Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," – vyhlásila istá 60-ročná Francúzka, ktorá práve absolvovala tretiu posilňujúcu dávku - „booster“. Prezidenta Emmanuela Macrona pochopila tak, že všetci sa budú musieť v roku 2022 nechať zaočkovať štvrtou dávkou.

O štvrtej dávke vakcíny proti Covidu-19 sa hovorí aj vo Francúzsku. Očkovanie „boostrom“ je možné už tri mesiace po poslednom očkovaní. Termíny na štvrtú dávku ale ešte neboli naplánované. Takže spomínaná žena nie celkom dobre pochopila Emmanuela Macrona.

V mnohých krajín panuje zmätok, koľko treba vlastne očkovaní proti Covidu-19.

Po očkovaní proti koronavírusu: 1 919 úmrtí a približne 200 000 nežiaducich účinkov (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Myokarditída, trombóza, Guillainov-Barrého syndróm. Po očkovaní vakcínou proti COVIDu sa opakovane vyskytujú závažné vedľajšie účinky. Podľa najnovšej bezpečnostnej správy Inštitútu Paula Ehrlicha... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Drosten: „Každý dospelý by mal absolvovať aktualizovanú dávku"

V rozhovore pre ZDF známy nemecký virológ Dr. Christian Drosten uviedol, že Nemecko má „osobitný problém s neočkovanými". Nemecko bolo v západnej Európe krajinou s najvyšším podielom ľudí, ktorí neprišli do kontaktu s vírusom. Kontakt s vírusom ale mali aj ľudia, ktorí boli očkovaní proti Covidu-19.

Podľa virológia Drostena sa môže stať, že na jar alebo v lete budú všetci potrebovať aktualizáciu vo forme očkovania prispôsobeného priamo variantu Omikron.

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V zime sa potom ukáže, či sa dosiahla endemická situácia. To znamená, že vírus už nespôsobuje ľuďom také ochorenia. Drosten povedal:  „Ak sa vírus do tej doby výrazne nezmení, pravdepodobne budeme mať relatívne normálnu zimu, možno ako normálnu zimu s ťažkou chrípkou."

Drosten sa najviac obáva neočkovaných ľudí v Nemecku - najmä starších ľudí.

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Izrael je prvou a zatiaľ jedinou krajinou na svete, ktorá začala so štvrtým očkovaním

Dňa 30. decembra zdravotnícke úrady oficiálne schválili druhé posilňovacie očkovanie vakcínou konzorcia BioNTech/Pfizer. O deň neskôr sa začalo očkovanie štvrtou dávkou - zatiaľ však len v domovoch dôchodcov a v domovoch pre seniorov - ako informoval HAARETZ.

V Čile je prvé očkovanie štvrtou dávkou naplánované na február.

Skupina odborníkov izraelského ministerstva zdravotníctva odporučila, aby sa druhé posilňovacie očkovanie povolilo všetkým ľuďom starším ako 60 rokov. Profesor Nachman Ash z ministerstva zdravotníctva chcel ale počkať, kým nebude k dispozícii viac údajov.

Ako si IT magnát „kúpil" verejnú mienku: Médiá a vedci tancujú, ako im Bill Gates píska 
Podľa prieskumu amerického mediálneho portálu MintPress Bill Gates „investoval" prostredníctvom svojej nadácie takmer 320 miliónov amerických dolárov do „produkovania“ názorov vo svoj prospech, píše rakúsky Wochenblick. Peniaze údajne prúdili do... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Štvrtá dávka sa teraz testuje na skupine zdravotníckych pracovníkov. Prvé výsledky by mali byť k dispozícii do dvoch týždňov.

Izrael zaznamenal ďalší nárast počtu nových denných infekcií - 4 916 nových pozitívnych testov, čo je viac ako dvojnásobok za sedem dní. Počet ťažko chorých pacientov však zostal rovnaký. Ďalší nárast infekcií spôsobených variantom Omikron sa očakával aj v Izraeli.

Merkelová, Orbán, sopka, vírus: TOTO boli najpopulárnejšie príspevky, ktoré ovládli sociálne siete v roku 2021 (VIDEÁ)
Prehľad príspevkov, ktoré boli najpopulárnejšie na rôznych sociálnych sieťach, priniesol de.euronews.com. Toto boli hity na Facebooku: Európa, pandemické protesty a 3D mačka Vyhlásenie maďarského premiéra Viktora Orbána krátko pred začiatkom... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Je v boji proti Omikronu potrebná aj 4. dávka?

Podľa denníka New York Post poradca americkej vlády Dr. Antony Fauci uviedol, že je „možné", že sa odporučí štvrtá dávka vakcíny proti Covidu-19 na ochranu pred variantom Omikron. Zároveň však povedal, že je potrebný ďalší výskum o tom, ako dobre súčasné posilňovacie vakcíny chránia pred závažnými ochoreniami. „Budeme postupovať krok za krokom, zbierať údaje z tretieho posilňovacieho očkovania a potom sa rozhodovať na základe vedeckých údajov," -- povedal Fauci.

EÚ v krízovom režime – obzretie za rokom 2021
Červené čiary, byrokracia a čierne listiny. Krízové rokovania a kompromisy. V roku 2021 došlo v EÚ k viacerým patovým situáciám, bilancuje de.euronews.com. Tu je stručné zhrnutie, ktoré začína vo Veľkej Británii. Problematický brexit Rok sa... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Niektorí odborníci predpokladajú, že posilňovacím očkovaním sa imunizácia ukončí. Iní sa domnievajú, že by už nemalo zmysel hovoriť o „úplnom očkovaní", ak by sa vakcíny museli prispôsobiť rôznym variantom.

V súčasnosti platia v rôznych krajinách EÚ rôzne pravidlá týkajúce sa doby platnosti Covid pasu a toho, či je na jeho platnosť potrebné dodatočné očkovanie, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

2022: Quo vadis Európa? (VIDEO)
Rok 2021 bol poznačený pandémiou, lockdownami, krízami, strachom a protestmi, bilancuje de.euronews.com. Čo bude rozhodovať o vývoji v roku 2022? Európa chce mať vo svete väčšiu váhu, ale vnútorne bojuje s vnútornými konfliktmi a migračnou... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.