Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
06 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz na rakúskom portáli tkp.at.

Zvýšenie protilátok po štvrtom očkovaní „nie je veľmi pôsobivé", uviedla pre izraelský portál ynet Gila Ragevová, ktorá vedie štúdiu o „účinnosti štvrtého očkovania".

Izraelčania očkujú ŠTVRTOU dávkou, Turci odobrili už PIATU
Izrael začal niektoré skupiny obyvateľov očkovať štvrtou dávkou vakcíny. Turecko už schválilo očkovanie piatou dávkou, informuje portál pravda.sk. Izraelčania odporúčajú štvrtú dávku Izraelskí odborníci ešte koncom decembra odporučili štvrtú... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Protilátky len nakrátko

Krátko po štvrtom očkovaní sa vrátite na rovnakú úroveň protilátok ako po treťom očkovaní, povedala Regevová. Po treťom očkovaní merateľné protilátky opäť klesajú približne po 10 týždňoch, a to rýchlo. Ďalšou otázkou je ochrana pred Omikronu. Aktuálne výsledky vôbec nehovoria v prospech očkovania.

Očkovať každé štyri mesiace proti korone nemôže byť cieľom

Vedúca štúdie si od druhého „posilňovača" sľubovala viac, ako uvádza portál ynet. To by mohlo dať do pohybu izraelskú politiku očkovania. Pokračovanie v očkovaní niekoľkokrát ročne sa nezdá byť žiaducim scenárom, aspoň podľa vedúcej štúdie: „Nemôže byť cieľom, aby sme sa každé štyri mesiace znovu očkovali proti koronavírusu."

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Testovacie laboratórium

V každom prípade sú to nové tóny z Izraela, ktorý je celosvetovo priekopníkom v oblasti vakcín spoločnosti Pfizer. Je to testovacie laboratórium, a hoci je Regevová zo štvrtej dávky sklamaná, naďalej „naliehavo" žiada o tretie očkovanie. Zdá sa teda, že zásadný odklon od očkovacej politiky nie je na obzore.

Ďalší pokus: Po troch dávkach Pfizeru štvrtá od Moderny

Začal sa tiež ďalší pokus so štvrtou dávkou. Po 3 dávkach vakcíny Pfizer dostáva teraz 150 účastníkov vakcínu od Moderny. Ide o prvú skúšku svojho druhu na svete. Je ale možné, že jedna kombinácia je „lepšia".

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Podobné vedľajšie účinky

Nemocnica Shiba neďaleko Tel Avivu začala pred viac ako týždňom s testovaním štvrtej vakcíny. Teraz zverejnila prvé výsledky. Pokiaľ ide o vedľajšie účinky, sú „podobné ako po tretej dávke", uzatvára portál tkp.at.

(Medzititulky red. HD.)

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.