NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
04 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel.

Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z najnovšej štúdie. Podľa nej došlo k nákaze po návrate jednej osoby z Kamerunu. Testy infikovanej osoby preukázali „netypickú kombináciu mutácií".

O B.1.640.2 – tak sa klasifikuje nová koronová mutácia. Vie sa však o nej len málo. Nemecký spolkový minister zdravotníctva Karl Lauterbach pre denník Frankfurter Rundschau povedal: „Vieme toho ešte príliš málo, aby sme mohli povedať niečo užitočné. Ale som v kontakte s odborníkmi."

Vedci dospeli k záveru, že nový variant môže pochádzať z Kamerunu. Patogén objavili odborníci z IHU Mediterranee Infection v Marseille.

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Variant so 46 mutáciami

Zo štúdie ďalej vyplýva, že vedci dokázali identifikovať 46 mutácií na proteíne Spike nového variantu. Variant Omikron, ktorý sa v súčasnosti stáva dominantným variantom v čoraz väčšom počte krajín, má 37 mutácií. Podľa štúdie patogén obsahuje známe mutácie ako N501Y a E484K v proteíne Spike.

Môže ovplyvniť účinok vakcín

V prípade E484K ide o takzvanú únikovú mutáciu. To môže ovplyvniť účinnosť vakcín. Existuje možnosť, že mutácia je nákazlivejšia ako pôvodný vírus SARS-CoV-2, dodáva Der Tagesspiegel.

(Medzititulky red. HD.)

ŠTYRI dávky vakcíny za rok? Ochrana voči Omikronu po 10 týždňoch od očkovania klesá na 35 percent
Podľa najnovších údajov z Veľkej Británie môže ochrana proti Omikronu klesnúť až na 35 percent, a to už 10 týždňov po očkovaní vakcínou spoločnosti Pfizer, informuje idnes.cz. Štvrtá, piata a potom ďalšia... To podnietilo snahu, aby sa ľudia dali... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.