O čom sa mlčí? Lekár si posvietil na vakcínu Pfizer. Vyšli najavo mrazivé podrobnosti!
30 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Očkovať sa, či neočkovať experimentálnou vakcínou od Pfizeru zvanou Comirnaty? Je skutočne bezpečná a účinná? V rozhodovaní vám môže pomôcť lekár a psychológ Vratislav Kalenda, ktorý v rozhovore pre české Parlamentní Listy popísal informácie v príbalovom letáku k experimentálnej mRNA vakcíne firmy Pfizer. Odradí vás?

Nemecká firma BioNTech vyvinula a newyorská firma Pfizer vyrába vakcínu proti nákaze covid-19. Je to tzv. mRNA vakcína. Pfizer ju predáva pod obchodným názvom Comirnaty.

Preklad z odborného jazyka

Kalenda sa pre laikov ujal prekladu z odborného jazyka, čo o tejto vakcíne v príbalovom materiáli oficiálne hovorí Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Priblížil, čo vlastne presne znamená „dať informovaný súhlas na očkovanie výrobkom Pfizer“. 

„Informovaný súhlas pacienta, poskytnutý na základe riadneho poučenia lekára o povahe choroby, liečebného výkonu a jeho možných predpokladaných následkoch, je dôležitý na to, aby som sa ako pacient mohol rozhodnúť, či taký zákrok podstúpim, alebo nie,“ uvádza Kalenda.

Plus je v príbalovom letáku pomerne rozsiahla pasáž o zaradení pacienta do vedeckého výskumu, čo Kalenda vo vzťahu k tejto situácii považuje za veľmi dôležité.

Európa s covidom končí. A čo Slovensko? My si ešte počkáme!
Zatiaľ čo väčšina krajín opatrenia ruší, Slovensko ich sprísňuje! Uvoľnenie opatrení nám nehrozí, vláda o tom ani neuvažuje. Kedy by podľa odborníkov mal prísť zlom a budú sa môcť zhlboka nadýchnuť aj Slováci? Omikron u nich už prehrmel Niektoré... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Comirnaty nie je klasická vakcína 

„Je to úplne nový typ toho, ako si medicína predstavuje pracovať s predchádzaním infekčným chorobám, nie je to úplne klasická vakcína. Klasická vakcína znamená, že do tela dostanem jasne definovaný antigén a naň si sám vytvorím správnu imunitnú odpoveď,“ priblížil lekár.

Čo je pravdy na tom, že v tomto prípade ide o experimentálnu vakcínu? „Táto vakcína získala tzv. podmienenú registráciu. Píše sa tam, že v čase, keď je vakcína Comirnaty odporúčaná pre podmienečnú registráciu, bude spoločnosť obchodujúca vakcínu pokračovať v predkladaní výsledkov hlavného klinického hodnotenia, ktoré bude pokračovať dva roky. To znamená, že ono stále pokračuje,“ zdôraznil lekár.

„Ešte dodám, že v ďalších štúdiách na doloženie kvality vakcíny a na doplnenie niektorých farmaceutických údajov sa bude pokračovať, ako bude navyšovaná kapacita,“ pokračoval lekár. 

Vakcína podlieha ďalšiemu sledovaniu

„Na letáku hneď prvá veta hovorí, že ‚tento liek podlieha ďalšiemu sledovaniu'. A niekde na konci, kde sa hovorí o tretej dávke, sa píše: ‚Rozhodnutie, kedy a komu podať tretiu dávku vakcíny Comirnaty, má byť urobené na základe dostupných údajov o účinnosti vakcíny s prihliadnutím na obmedzené údaje o jej bezpečnosti',“ citoval Kalenda.

Chmelár: Korčokova propaganda zneužívajúca deti pobúrila celé Slovensko! Len naše červené denníčky mlčia
Bolo to úplné morálne dno! Publicista, historik a politológ Eduard Chmelár síce ocenil, že ministerstvo zahraničia po kritike stiahlo obrázky detí propagujúce vojenskú zmluvu s USA, no podľa neho v zavádzajúcej propagande pokračuje... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Čo o samotnej účinnosti a bezpečnosti tento príbalový leták vypovedá? Pre odpoveď lekár otočil na stránku popisujúcu, ako bola urobená samotná štúdia. „Vtip je totiž v tom, že tá štúdia je robená trochu netradične. Pretože ona sa pýta: ‚Majú očkovaní ľudia menej často pozitívne testy na covid-19?' Ale ona by sa predsa mala pýtať, či očkovaní ľudia sú menej chorí a majú menšiu úmrtnosť, než tí, ktorí očkovaní nie sú!“

Doba ochrany nie je známa

Asi vidíme, že vakcína má určitú obmedzenú účinnosť a ten leták už na to pamätá. Je tam totiž tiež napísané, že „doba ochrany poskytovaná vakcínou nie je známa, pretože je stále hodnotená v prebiehajúcich klinických štúdiách".

Dôležité podľa odborníka ale je, že skúmali len to, či tí ľudia majú pozitívny PCR test a nejaký príznak - ale už sa vôbec v tej štúdii nezaoberajú tým, či očkovaní môžu nakaziť ostatných, či vakcína chráni pred ťažkým priebehom a aký typ imunity tá látka vôbec vyvoláva. 

„Oni honosne hovoria o tom, že vakcíny majú účinnosť 95 %, ale dnes som si vyšiel z oficiálnych zdrojov počty novo nakazených. A ono sa ukazuje, že dnes viac ako 55 % novo nakazených je očkovaných, 45 % je neočkovaných,“ pozastavuje sa lekár.

E. Tomáš: Krajniak mal dávno odstúpiť! V TOMTO klamal ľudí!
Vy ste sa na dôchodcov úplne vykašľali! Takto naložil opozičný poslanec Erik Tomáš poslancovi za Sme rodina Igorovi Kašperovi za ich podvody v sociálnej oblasti v priamom prenose v relácii RTVS Sobotné dialógy. Vy nemáte právo ani sa ráno pozrieť... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Nežiaduce účinky sa každou dávkou násobia

Spomínané štúdie ukazujú, že vedľajšie účinky sa s každou ďalšou podanou dávkou vakcíny násobia. „Sám som si dal tú prácu a tieto štúdie preštudoval. V súhrne ich výsledky znamenajú, že v kontrolnej skupine ľudí s placebom neboli zaznamenané žiadne nežiaduce účinky. Oproti tomu množstvo hlásených nežiaducich účinkov sa s každou ďalšou podanou dávkou vakcíny zrejme násobí."

"Je tam napríklad obrna lícneho nervu. Po prvej dávke vakcíny bol jeden, ale po druhej dávke v relatívnej skupine už boli traja. O tretej dávke sa tam už ani nepíše, to môže byť trebárs deväť? Tie nežiaduce účinky sa teda násobia. Podstatné je, že oni sledovali nežiaduce účinky iba dva mesiace!“ zhrozil sa lekár. 

Najviac neurologických porúch

Kalenda upozornil ešte na ďalší problém, ktorý sa vyskytuje u všetkých očkovaných. „Tie vakcíny majú spoločného menovateľa, to sa už dnes vie – ony spôsobujú tromby, to urobí zhluk protilátok, kdekoľvek sa potom usadí, tam potom páchajú paseku,“ varoval.

Sám Státní ústav pro kontrolu léčiv vraj eviduje na základe prijatých hlásení nežiaduce účinky, najviac z oblasti neurológie. „Najviac je to poznať v neurologických poruchách, keď sa usadia v mozgu,“ dodal s tým, že SÚKL eviduje neurologických nežiaducich príznakov skutočne veľa.

Kollár k dohode s USA: Proti sú aj moji poslanci
Bude to stačiť na odmietnutie zmluvy? Hlas obrannú zmluvu s USA nepodporí a Sme rodina tiež nie je jednotná. Čo teda môžeme očakávať? Ratifikáciu obrannej dohody so Spojenými štátmi momentálne nemieni podporiť zhruba päť až šesť poslancov Národnej... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

K 4. januáru ich bolo 3 009. „Ide skutočne o ľudí, ktorí majú vážnu poruchu, sú ochrnutí napríklad na polovicu tváre alebo majú mŕtvičku. Títo ľudia si dali záležať a postarali sa o to, aby tieto nežiaduce účinky naozaj nahlásili,“ naznačil, že v skutočnosti ich bude zrejme o dosť viac. Podozrenie na úmrtie k tomuto dátumu bolo v tejto súvislosti na SÚKL nahlásených 148. „Tak len aby sme vedeli, ako to je,“ pokrčil ramenami.

Vakcinácia často tiež spôsobuje aj myokarditídu 

„To sú poruchy rytmu, srdcová nevýkonnosť, náhle hypertenzia, ktoré ľudia majú. Je zaujímavé, že tie tam v hlásení nie sú už uvedené, keď vieme, koľko ľudí malo potom náhlu smrť. Do jedného mesiaca po podaní druhej dávky ochorie myokardititou 100 mladých mužov na jeden milión očkovaných dvoma dávkami,“ citoval oficiálne údaje, o ktorých sa mlčí.

„Nežiaduce účinky sú tu vo veľkej miere,“ uzavrel Kalenda, ktorý niekoľko rokov pôsobil ako vojenský lekár, má atestáciu zo všeobecného lekárstva a z psychiatrie a ďalej má vyštudovanú jednoodborovú psychológiu.

Kalavská upuzorňuje: TOTO vám pri omikrone môže doma zachrániť život!
Vyjde vám pozitívny test a neviete, čo máte robiť? Lekárka a exministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (Hlas-SD) radí, čo by vám doma nemalo chýbať. Jednoduchý prístroj, ktorý majú v každej lekárni, vám môže zachrániť život! Podľa odborníkov sa v... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.