Chmelár: Korčokova propaganda zneužívajúca deti pobúrila celé Slovensko! Len naše červené denníčky mlčia
29 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Bolo to úplné morálne dno! Publicista, historik a politológ Eduard Chmelár síce ocenil, že ministerstvo zahraničia po kritike stiahlo obrázky detí propagujúce vojenskú zmluvu s USA, no podľa neho v zavádzajúcej propagande pokračuje ďalej.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky po kritike stiahlo obrázky detí propagujúce vojenskú zmluvu s USA. V zavádzajúcej propagande síce pokračuje ďalej, ale našťastie už bez zneužívania detí na vojnové aktivity. Uvádza Chmelár vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Kto vyvodí osobnú zodpovednosť?

"Oceňujem tento náznak sebareflexie, bola to čistá zvrhlosť, ale niekto by mal z toho vyvodiť osobnú zodpovednosť, lebo to nie je po prvý raz, čo rezort diplomacie komunikuje s verejnosťou takýmto agresívnym spôsobom," upozorňuje publicista.

Toto čudo robí zahraničnú politiku? Hanba na sto rokov!
Korčok, Krúpa, Naď chcú bojovať s Ruskom a dokonca prorokujú jeho zničenie! Aj za cenu tej naprízemnejšej propagandy. Upozorňuje na to opozičný poslanec Tomáš Taraba vo svojom statuse na sociálnej sieti. No takto páni to Rusko nezničíte! Naše deti... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Podľa neho nejde iba o nejakú náhodnú "chybu v komunikácii", zavádzanie je dlhodobý zámer, na ktorý si vytvorili aj samostatný odbor - v ich newspeaku sa propaganda nazýva "strategická komunikácia", vysvetľuje Chmelár.

Na obrázku môže byť text

Zdroj: MZVaEZ SR

Na fotke nie je pravdivé vôbec nič

"Navyše, tu nejde len o „nevhodnú grafiku“. Ide o zavádzajúci obsah s falošnou fotkou dieťaťa, čo je úplné morálne dno. Dnes už vieme, že na tej fotke nie je pravdivé vôbec nič. Je to obrázok z fotobanky. Nie je to slovenské dievčatko, ale moldavské, nie je smutné, ale pobavené, a nie preto, že sa hanbí za rodičov, ale preto, lebo niečo zabudlo," upozorňuje ešte aj na kiks v tejto ministerskej blamáži.

Zdroj: MZVaEZ SR

Mainstream mlčí

"Skrátka, ako hovoria tí najväčší dezinformátori, nie je to pravda, ale mohla by byť. Typické pre komunikačnú atmosféru na Slovensku je, že naše červené denníčky kauzu ani nezaznamenali, ani toľko žurnalistickej poctivosti v sebe nemajú, hoci okrem mňa a niekoľkých opozičných politikov protestovala proti zneužívaniu detí na politickú propagandu aj detská ombudsmanka," vyčíta Chmelár mainstreamu absolútnu nečinnosť a ignoráciu tohto faux pas. 

Komisárka pre deti vyzýva ministerstvo, aby nespájalo vojenské aktivity s maloletými deťmi
Komisárka pre deti Viera Tomanová vyjadruje znepokojenie nad krajne nevhodnou kampaňou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zameranej na podporu kontroverznej Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Podľa historika to znamená, že v slovenskej spoločnosti už vojna prebieha. Ako v každej vojne bol najprv dehumanizovaný nepriateľ a zlikvidované všetky pravidlá slušnej a korektnej komunikácie.

"V médiách už nepracujú novinári, ale propagandistickí žoldnieri, ktorí sa stali súčasťou mašinérie snažiacej sa vyvolať vojnu za každú cenu. A pre tento cieľ sú ochotní zabiť aj pravdu," uzavrel Chmelár.

Nechutnú kampaň Korčok označil za chybu v komunikácii! Odkazy ministerstvu: Ste zvrátení a úbohí
Zdieľané fotografie nie sú recesia! Sú skutočne výtvorom ministerstva zahraničia pod vedením pána ministra Korčoka! Takto sa zhrozila národniarka Anna Belousovová nad najnovším výplodom šéfa rezortu zahraničia. Naozaj sa Korčok uchýlil k takejto... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.