Chmelár prijíma výzvu Juraja Krúpu! Uvidíme vojnu v priamom prenose?
25 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Prijímam výzvu Juraja Krúpu! Publicista, historik a politológ Eduard Chmelár prijal hodenú rukavicu. Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa ho totiž vyzval na diskusiu o vojenskej zmluve s USA. Kto má väčšie šance uspieť v diskusii?

"Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa ma na svojej FB stránke včera večer vyzval na diskusiu o vojenskej zmluve s USA pod podmienkou, že sa zhodneme na základných tézach. Tými podľa neho sú tvrdenia, že: 1) Rusko okupuje Krym 2) Rusko napadlo Gruzínsko 3) Ruský protilietadlový systém Buk zostrelil nad Doneckom malajzijské lietadlo," informoval v statuse na sociálnej sieti historik.

Treba si vyjasniť detaily

Chmelár mu na jeho výzvu rád odpovie. Ešte predtým by však bol rád, keby si vyjasnili niekoľko podstatných detailov.

"Po prvé, považujem za zbabelé, ak si na súboj argumentov kladiete podmienky, ktoré s predmetom diskusie nesúvisia. Po druhé, ešte som sa nestretol s tým, že si niekto podmieňuje pred polemikou zhodu na určitých otázkach," konštatuje Chmelár.

Taraba upozorňuje: Stáva sa z Hegera premiér rómskej menšiny? (FOTO)
Predseda vlády Heger má zo 6 posledných statusov 5 venovaných Rómom! Upozornil na to na sociálnej sieti nezaradený poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba. A hádajte čo? Má pravdu! Premiér Eduard Heger sa v posledných dňoch na verejnosti prezentuje... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Podľa publicistu sa polemika obyčajne uskutočňuje preto, že sa dvaja ľudia na určitých veciach nezhodnú a v diskusii by si to mali navzájom vysvetliť. Ak si viete obhájiť svoje presvedčenie, nemalo by tu existovať nijaké tabu. "A váš problém je v tom, že svoje názory označujete za fakty." 

Politológ by rád upozornil, že každý má právo na vlastné názory, nie na vlastné fakty.

Bez osobných invektív, prosím

"No a napokon, aj keď ste poslanec za Obyčajných ľudí, aj tí by sa mali vedieť správať a nevnášať do odbornej diskusie osobné invektívy. Oslovenie „súdruh docent“ alebo „údajný historik“ je pod úroveň funkcie, ktorú zastávate. Ja vás tiež neoslovujem Gruppenführer Krúpa, hoci by to bola vzhľadom na vaše preberanie nacistickej argumentácie o tom, ako treba obsadzovať krajiny pred útokom na Rusko, bezpochyby priliehavejšia metafora," hovorí Chmelár.

Uhrík prináša tri dôkazy o tom, že Slovensko má mentálne zaostalú vládu! (VIDEO)
Prepnutú slovenskú vládu napadajú len dementné riešenia! Toto si myslí europoslanec Milan Uhrík z hnutia Republika a hneď to aj vo videu na sociálnej sieti vysvetľuje. Ideme sami proti sebe "USA a Ruská federácia sťahujú z Kyjeva rodiny... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Formality máme za sebou a môžeme prejsť k tomu, čo vás trápi

1) Túto otázku považujem za vyrážanie otvorených dverí, lebo som bol prvý, ktorý protestoval pred ruskou ambasádou proti anexii Krymu, a tento postoj som nezmenil. Trvám na tom, že odtrhnutie Krymu bolo porušením medzinárodného práva rovnako, ako ním bolo aj odtrhnutie Kosova. 

Chmelár si však nie je istý, či tento postoj zdieľate aj Krúpa. "Vaši kolegovia z vládnej koalície, poslanci Európskeho parlamentu, totiž v marci minulého roka hlasovali za Správu o Kosove, ktorá vyzývala Slovensko na uznanie Kosova, čím porušili našu dlhodobú štátnu doktrínu.  Netrvám na tom, aby ste so mnou súhlasili, že Spojené štáty urobili z medzinárodného práva zdrap papiera a vyčítať to iba Rusku je účelové a alibistické. Aj toto si môžeme vysvetliť v debate."

Mikloš: So Sulíkom som skončil!
Ivan Mikloš už nie je poradcom ministra hospodárstva Sulíka! Pobúrili ho totiž reči ministra hospodárstva o Ukrajine, Kryme a sankciách voči Rusku, píše denník Pravda. Nezhodujú sa v názoroch „Malá poznámka na záver k Sulíkovi. Minulý týždeň v... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

2) Pán poslanec... Nemôžete odo mňa chcieť, aby sme sa zhodli na vašej konštrukcii, ktorá sa nezakladá na faktoch. Vojnu v Južnom Osetsku vyvolalo Gruzínsko. To sú dávno známe závery nezávislej vyšetrovacej komisie Európskej únie. 

Najlepšie bude, keď odcitujem autoritu, ktorej sa pridržiavate ako KDH Vatikánu, amerického veľvyslanca v Rusku Johna Beyrleho, ktorý v rozhovore pre denník Kommersant 22. augusta 2008 uviedol, že USA považujú ruskú reakciu na vpád gruzínskej armády do Cchinvali za primeranú. "Vidíme, že odpoveď ruských vojsk bola úplne opodstatnená útokom na ruské mierové sily v Južnom Osetsku," vyhlásil. 

Kauza svíň pokračuje
Hlasy na demisiu ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana (OĽaNO) silnejú. Už sme avizovali, že jeho odstúpenie požaduje Hlas - SD. Okrem nej aj predseda mimoparlamentného Maďarského fóra Zsolt Simon, píše sa v Plus jeden deň. Ako sme... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Ján Papuga

3) To, že malajzijské lietadlo zostrelil ruský protilietadlový systém Buk, je potvrdený fakt, o tom sa nemáme čo sporiť. Čo nie je potvrdené je „drobný detail“ – KTO ho zostrelil. Ja viem, že aj v tomto prípade by ste svoje presvedčenie chceli vydávať za fakt, ale tento systém je vo výzbroji tak ruskej armády, ako aj ukrajinskej, ako aj povstalcov z Donecka.

Chcel by som mať vašu istotu, ale ju nemám. Tento atentát rozhodne nebol v prospech Moskvy a nevidím dôvod, prečo by to robila. Čo však môžem povedať s absolútnou istotou je fakt, že civilné lietadlo nemalo v tej bojujúcej oblasti čo robiť a Kyjev ho mal dávno odkloniť. 

V ktorej televízii to bude?

"Podčiarknuté sčítané, som pripravený zodvihnúť hodenú rukavicu a stretnúť sa s vami v diskusii v ktorejkoľvek televízii, ktorú si vyberiete. Bez ďalších podmienok. Dúfam, že nájdete v sebe aspoň toľko odvahy a cti, aby ste na mňa nebrechali spoza plota a predviedli sa, čo viete v argumentačnej rovine," uzavrel Chmelár. 

J. Mesík: Nemecké dáta dokazujú absurdnosť očkovania detí a mladých ľudí
MUDr. Juraj Mesík upozornil na svojom na absurdnosť očkovania zdravých detí a mladých ľudí do 60 rokov. Použil nemecké dáta v tabuľke od oficiálneho zdroja Robert Koch Institute (RKI). V uvedenej tabuľke je každá skupina rozdelená na... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.