Mikloš: So Sulíkom som skončil!
24 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Ivan Mikloš už nie je poradcom ministra hospodárstva Sulíka! Pobúrili ho totiž reči ministra hospodárstva o Ukrajine, Kryme a sankciách voči Rusku, píše denník Pravda.

Nezhodujú sa v názoroch

„Malá poznámka na záver k Sulíkovi. Minulý týždeň v stredu som mu oznámil, že ukončujem svoje členstvo v jeho krízovej rade ministra hospodárstva. Dôvody azda v súvislosti s témou tohto článku ani nemusím vysvetľovať,“ napísal Mikloš v blogu Veci verejné Ivana Mikloša pre denník SME.

Kameňom úrazu sú výroky ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) o Ukrajine, Kryme a Rusku. Minister v rozhovore povedal, že Rusko Krym nevráti a máme ísť ďalej.

Tým, že ich označil v za „nešťastné“, jednoznačne spochybnil zmysel sankcií, čím sa dostal do rozporu s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom. 

Veľký prešľap spravodajskej televízie: Farkašovský upozorňuje na 33 minút pochybnej slávy Remišovej
Predsedníčka strany, ktorá je v koalícii do počtu, včera získala mediálny priestor, ktorý by prináležal hlave štátu! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti bývalý moderátor hlavných správ TV Markíza a politik Karol Farkašovský. Apel... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Ostrá kritika sankcií od Sulíka sa Lipšicovi nepáči

Šéfa slovenskej diplomacie pritom strana SaS, ktorej je Sulík predsedom, do funkcie navrhla. V súčasnej slovenskej vláde sa navyše doteraz nikto z jej členov nevyjadril tak ostro proti ekonomickým sankciám, ktoré EÚ už niekoľko rokov uplatňuje voči Rusku.

„Ide o rokovania na úrovni podnikateľských skupín a čo viem, prebiehajú medzi nimi debaty. To je tak všetko. Rokovania utlmila nová vlna COVIDU-19 a sankcie na Ruska. Tie ja považujem za nešťastné. Krajiny majú medzi sebou obchodovať. A niektorých našich exportérov to postihlo. Páchajú tak iba škody a Rusi Krym nevrátia tak či tak," uviedol minister hospodárstva na otázku, či nastal počas rokovania rusko-slovenskej medzivládnej ekonomickej komisie nejaký posun v rozvoji obchodnej výmeny medzi Slovenskom a Ruskom z pohľadu slovenských záujmov.

"Treba sa dívať dopredu a treba budovať vzťahy. Musím však dodať, že pnutia na východnej hranici Ukrajiny neprispievajú k budovaniu vzťahov," uzavrel Sulík.

Blaha varuje: Desať dôvodov povedať NIE dohode s USA!
Okupácia začína! Takto reagoval smerák Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti na informáciu, že na slovenskom území budú v prvých dvoch marcových týždňoch vojenské cvičenia s tromi tisíckami amerických vojakov. Má Smer riešenie? Prídu dočasne -... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.