Taraba upozorňuje: Stáva sa z Hegera premiér rómskej menšiny? (FOTO)
24 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Predseda vlády Heger má zo 6 posledných statusov 5 venovaných Rómom! Upozornil na to na sociálnej sieti nezaradený poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba. A hádajte čo? Má pravdu!

Premiér Eduard Heger sa v posledných dňoch na verejnosti prezentuje ako predseda vlády, ktorému leží na srdci najmä osud rómskej menšiny. Poukázal na to poslanec Taraba. "Treba si zadovážiť voličov... aspoň nejakých," reagovala v komentári Eva a mnohí s ňou súhlasia.

Novoročné návštevy u rómskej menšiny

Napriek tomu, že Slovensko zmieta otázka dohody s USA, ľuďom ide pri dnešnom zdražovaní doslova o prežitie a protipandemické opatrenia vlády pokladajú mnohých na kolená, premiér má svoje priority jasné. Posledné statusy šéfa vládneho kabinetu sa týkajú takmer výlučne rómskej komunity žijúcej na Slovensku.

Heger ešte 20, januára v novom roku zverejnil príspevok, v ktorom avizoval prvú návštevu regiónu v roku 2022. “Sme pripravení pomôcť Rómom v osadách vymaniť sa z chudoby. Zajtra so splnomocnencom pre rómske komunity Jánom Herom a poslancom Európskeho parlamentu Petrom Pollákom navštívime niekoľko obcí s rómskymi marginalizovanými komunitami,” avizoval vtedy predseda vlády.

Uhrík prináša tri dôkazy o tom, že Slovensko má mentálne zaostalú vládu! (VIDEO)
Prepnutú slovenskú vládu napadajú len dementné riešenia! Toto si myslí europoslanec Milan Uhrík z hnutia Republika a hneď to aj vo videu na sociálnej sieti vysvetľuje. Ideme sami proti sebe "USA a Ruská federácia sťahujú z Kyjeva rodiny... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Aj rómske deti sú naša budúcnosť

O deň neskôr, 21. januára, Heger informoval na svojom profile o tom, že “aj rómske deti sú naša budúcnosť. “Ak chceme dosiahnuť ešte výraznejší pokrok v riešení rómskej otázky, tak práve vzdelanie a inklúzia sú cestou. Myslíme na to v programovom vyhlásení vlády aj v pláne obnovy. Zdroje sú,” napísal v statuse premiér. 

Na obrázku môže byť 10 ľudí, stojaci ľudia a interiér

Zdroj: FB/EH

Včera, teda v nedeľu 23, januára, pribudol na Hegerovom profile ďalší odkaz. Pochádzal z východoslovenskej obce Fričovce, kde sa premiér podľa vlastných slov zastavil osobne. Pripomíname, že tam v súčasnosti žije značné percento Rómov. 

“Je hanbou, že ešte v 21. storočí riešime prístup k pitnej vode a kanalizácii. Aj to je výsledok populistickej práce bývalých vládnych garnitúr, ktoré nemali skutočný záujem o Rómov, s výnimkou volieb,” nezdržal sa Heger kritiky bývalých vládnych garnitúr,  a zaviazal sa, že táto vláda Rómom pomôže. 

Na obrázku môže byť 5 ľudí, stojaci ľudia a vonku

Zdroj: FB/EH

V nedeľu 23, januára pridal Heger ďalšie dva statusy, v ktorých upozornil na bezútešnú situáciu Rómov. V jednom pripomenul, že jeho prvý výjazd v tomto roku bol najmä o ľudskosti. “Čas strávený v prostredí, kde žijú ľudia v chudobe a zlých životných podmienkach sa ma dotkol najmä ľudsky,” uviedol Heger v príspevku.

Na obrázku môže byť 4 ľudia, stojaci ľudia, dav a vonku

zdroj: FB/EH

Heger sériu svojich piatich príspevkov zakončil v nedeľu videom. Nie amatérskymi zábermi, skôr profesionálne zostrihanou snímkou z jeho návštevy vo Veľkej Lomnici. kde ako tvrdí, “sme sa venovali vzdelávaniu rómskych detí”.

Komentáre sa nedajú citovať

Pod premiérovými príspevkami sa, samozrejme, nakopilo množstvo komentárov. Mnohé z nich sa však ani nedajú citovať. Podstata ale spočíva v tom, že kým na Slovensku hladujú ľudia, ktorí poctivo platia dane, Premiér sa preháňa po rómskych osadách.

Rómsky problém trápi Slovensko už veľmi dlho a riešenia sú v nedohľadne, to nikto nepopiera. Premiér Heger by však mal tak citlivo vnímať aj problémy majority. Ľudia si to zaslúžia.

Šeligova dojímavá výzva Ficovi: Prosím, zrušte to! (VIDEO)
Pán Fico, ak ste naozaj štátnik, zrušte stredajšie zhromaždenie! Ochránite občanov Slovenska. Touto verejnou výzvou bývalému premiérovi poriadne prekvapil koaličný poslanec parlamentu Juraj Šeliga. Vo svojom videu na sociálnej sieti apeluje totiž... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.