Kauza svíň pokračuje
24 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Hlasy na demisiu ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana (OĽaNO) silnejú. Už sme avizovali, že jeho odstúpenie požaduje Hlas - SD. Okrem nej aj predseda mimoparlamentného Maďarského fóra Zsolt Simon, píše sa v Plus jeden deň.  

Ako sme informovali v HD, podľa Hlasu - SD minister Vlčan osobne schválil systém vyplácania dotácií v kauze najdrahších svíň. Rodinnej firme tajomníka rezortu boli pridelené nevídané dodácie na chov šiestich svíň. Dotáciu dostal aj Augustín Polák, kandidát vo voľbách do NRSR za OĽANO. Vlčan údajne žiadal, aby celý proces prebehol bez medializácie.

Tieto informácie majú vyplývať z emailovej komunikácie členov vedenia agrorezortu, ktorú má Hlas - SD k dispozícii. Milan Kyseľ z funkcie tajomníka odišiel zaciatkom januára. Hlas požaduje aj hlavu ministra.

Vlčan údajne o všetkom vedel

Na odchod z postu agroministra vyzýva Vlčana aj exminister pôdohospodárstva Simon: „Najnovšie sa na verejnosť dostala emailová komunikácia úradníkov ministerstva, z ktorej jasne vyplýva, že minister Vlčan o systéme poskytnutia podpôr vybraným vedel. Ako aj o tom, že celé sa to má realizovať bez veľkej medializácie a potichu. Celé sa to udialo s vedomím a posvätením ministra. Tu už nestačí odchod podriadených ministra Vlčana.“ Ak premiér Eduard Heger (OĽANO) nechce zakrývať prípady podobné kauze Dobytkár, mal by podľa neho začať bezodkladne konať.

Samotný Vlčan dnes na tlačovej konferencii avizoval, že sa odmieta vzdať miesta ministra.

Matovičova očista sa nekoná. Podivný vzorec na prideľovanie poľnohospodárskych dotácií
Poľnohospodárske dotácie mali priniesť oživenie a rozvoj rodinných fariem a začínajúcich hospodárov. Pred troma dňami Milan Kyseľ, štátny tajomník na rezorte pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ponúkol svoju funkciu ministrovi Samuelovi Vlčanovi.... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.