Rekordných 436 167 infekcií za 24 hodín vo Francúzsku. Aká je situácia v Európe? (VIDEO)
20 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

 

Európske krajiny dúfajú, že jar prinesie úľavu alebo dokonca koniec väčšiny každodenných obmedzení, píše de.euronews.com.

Nemecko zápasí s rekordným denným nárastom

Nemecký Inštitút Roberta Kocha (RKI) zaznamenal 133 536 nových prípadov nakazenia koronavírusom za posledných 24 hodín. Sedemdňová incidencia na 100 000 obyvateľov stúpla na 638,8. Na COVID-19  zomrelo ďalších 234 pacientov.

Minister zdravotníctva Karl Lauterbach sa vyslovil za rýchle povinné očkovanie s cieľom zastaviť ďalšiu vlnu koronavírusu.

Mnohí v Nemecku a ďalších európskych krajinách dúfajú, že jar prinesie úľavu alebo dokonca koniec väčšiny každodenných obmedzení.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Veľká Británia

Britský minister zdravotníctva je radšej opatrný. Sajid Javid povedal: „Musíme sa naučiť žiť s COVIDom rovnako, ako sme sa naučili žiť s chrípkou."

Francúzsko: 436 167 prípadov za 24 hodín

Zdravotnícke úrady vo Francúzsku zaznamenali 436 167 nových infekcií. Je to už druhý deň po sebe s viac ako 400 000 infekciami za 24 hodín, ale mnohí dúfajú, že to bol už vrchol. V niektorých oblastiach Paríža počet prípadov mierne klesá.

V priebehu 24 hodín došlo vo Francúzsku k ďalším 231 úmrtiam na COVID-19.

Nemecko: Vyše 95-percentný podiel nákazy Omikronom u očkovaných
V najnovšej správe nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) sú zaujímavé údaje o tom, kto bol nakazený variantom Omikron. Výsledky zrkadlia poznatky aj z iných krajín, ako je Dánsko alebo Spojené kráľovstvo. Ako sa dalo očakávať, Omikron vytláča... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Aká je situácia v Taliansku a Španielsku?

Taliansko hlási 192 320 nových prípadov nakazenia koronavírusom a 380 úmrtí za 24 hodín. Sedemdňová incidencia je 2 067,9. Draghiho vláda pokračuje v sprísňovaní koronových opatrení. V regióne Ligúria na jednotkách intenzívnej starostlivosti 80 percent nezaočkovaných proti COVIDu.

V Španielsku počet ochorení klesá. Sedemdňová incidencia je na úrovni 1 937,2.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Rastúci počet prípadov vo východnej Európe

Najmä východná Európa v súčasnosti pociťuje silu vlny Omikron, pričom v Rumunsku sa dva dni po sebe dosiahli nové maximá. Krajina má druhú najnižšiu zaočkovanosť obyvateľstva v Európskej únii. Na konci rebríčka v miere zaočkovanosti je Bulharsko.

„V očkovacích centrách je málo ľudí. Pravdepodobne to súvisí s nevhodnou politikou vlády. Obyvateľstvo nie je pripravené. Neviem, prečo je tu tak málo ľudí. Niektorí ľudia sú proti očkovaniu..., pravdepodobne to všetko má vplyv," - hovorí Rumunka.

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski hovorí o explózii v súvislosti s prudkým nárastom prípadov infekcie v jeho krajine. Naposledy bolo za jeden deň nahlásených takmer 31 000 nových prípadov.

V Rumunsku opäť stúpa počet nových prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2. Sedemdňová incidencia je teraz 370,2. Situácia v nemocniciach je mimoriadne napätá.

Negatívne rekordy hlásia a Česi a Srbi, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Omikron je u 2- až 3-krát OČKOVANÝCH takmer 4-krát infekčnejší ako Delta
Objavujú sa aj štúdie, ktoré skúmajú výskyt infekcií Omikronom v rôznych prostrediach a v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi. Teraz je isté, že priebeh ochorenia Omikronom je oveľa neškodnejší než v prípade všetkých predchádzajúcich variantov.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.