Omikron je u 2- až 3-krát OČKOVANÝCH takmer 4-krát infekčnejší ako Delta
06 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Objavujú sa aj štúdie, ktoré skúmajú výskyt infekcií Omikronom v rôznych prostrediach a v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi. Teraz je isté, že priebeh ochorenia Omikronom je oveľa neškodnejší než v prípade všetkých predchádzajúcich variantov. Hoci počet pozitívnych výsledkov testov stúpa, nemocnice sa vyprázdňujú, konštatuje Peter F. Mayer na rakúskom portáli tkp.at.

Jednou z ďalších je najnovšia dánska štúdia s názvom „SARS-CoV-2 Omicron VOC Transmission in Danish Households". Vedci v nej skúmajú dynamiku prenosu po rozšírení vírusu Omikron v dánskych domácnostiach v decembri 2021.

V 11 937 domácnostiach (2 225 s Omikronom) bolo počas sledovaného obdobia 1 – 7 dní zaznamenaných 6 397 sekundárnych infekcií. Sekundárne infekcie v domácnostiach s Omikronom tvorili 31 percent v porovnaní s 21 percentami s Deltou.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Omikron uniká imunitnému systému

Pri porovnaní domácností infikovaných Omikronom a Deltou bola miera sekundárnych infekcií 1,17-krát vyššia u neočkovaných, 2,61-krát vyššia u plne očkovaných a 3,66-krát vyššia u trojito očkovaných osôb. To predstavuje jasný náznak úniku Omikronu pred imunitným systémom.

U osôb bez očkovania je rozdiel v miere sekundárnych infekcií veľmi malý a výrazne sa zvyšuje s počtom podaných dávok. Tieto výsledky potvrdzujú, že rýchle šírenie variantu Omikron je primárne spôsobené imunitným únikom, a nie zvýšením základnej prenosnosti. Ak sa budú výsledky tejto štúdie sledovať, potom je tvrdenie o zvýšenej prenosnosti nepravdivé alebo prinajmenšom obmedzené.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Celkovo bolo zahrnutých 2 225 primárnych prípadov  Omikronu a 9 712 primárnych prípadov Delty. Odhadovaná miera sekundárnych infekcií bola vyššia pri Omikrone ako pri Delte, a to vo všetkých vekových skupinách.

Medzi neočkovanými potenciálnymi sekundárnymi prípadmi bola miera sekundárnej infekcie podobná v domácnostiach s Omikronom a Deltou (29 a 28 percent), zatiaľ čo medzi dvakrát očkovanými jedincami bola miera sekundárnej infekcie 32 percent v domácnostiach Omikronom a 19 percent v domácnostiach s Deltou. Medzi ľuďmi s posilňovacím očkovaním sa Omikron vyskytoval v 25 percentách, zatiaľ čo zodpovedajúci odhad pre Deltu bol len 11 percent.

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Omikron je u očkovaných 2,7- až 3,7-krát infekčnejší ako Delta

Výsledky ukazujú, že Omikron je vo všeobecnosti 2,7- až 3,7-krát infekčnejší ako Delta u očkovaných osôb. Prekvapivo sa nezistil žiadny významný rozdiel medzi sekundárnou mierou infekcie Omikronom a Deltou u neočkovaných jedincov.

To naznačuje, že zvýšená prenosnosť Omikronu je spôsobená predovšetkým imunitným únikom, a nie zvýšením základnej prenosnosti. Ak sa toto pozorovanie potvrdí nezávislými štúdiami, bude mať dôležité dôsledky pre pochopenie súčasných problémov v boji proti epidémii, uzatvára tkp.at.

(Medzititulky red. HD.)

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.