Omikron – príležitosť alebo nebezpečenstvo? Známy virológ varuje WHO pred očkovaním proti Omikronu (Steffen Munter)
07 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Komentár Steffena Muntera (The Epoch Times)

Belgický virológ Geert Vanden Bossche vo svojom druhom liste adresovanom Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO) varuje pred očkovaním proti Omikronu. Namiesto očkovania vidí v Omikrone príležitosť na vytvorenie hromadnej  imunity.

Vedec tvrdí, že aj pre tých, ktorí boli doteraz očkovaní, je Omikron šancou na obnovenie „vrodených imunitných protilátok". Vanden Bossche sa však obáva katastrofálneho vývoja pri očkovaní proti tomuto variantu.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Geert Vanden Bossche, belgický virológ, ktorý v minulosti pracoval pre Gatesovu nadáciu, aj pre veľké farmaceutické spoločnosti v oblasti vývoja vakcín a výskumu infekcií a v Programe ebola Globálnej aliancie pre vakcíny a imunizáciu (GAVI), napísal ešte vlani v marci 2021 varovný list Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO).

Nemecko: Vyše 95-percentný podiel nákazy Omikronom u očkovaných
V najnovšej správe nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) sú zaujímavé údaje o tom, kto bol nakazený variantom Omikron. Výsledky zrkadlia poznatky aj z iných krajín, ako je Dánsko alebo Spojené kráľovstvo. Ako sa dalo očakávať, Omikron vytláča... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Varoval pred oveľa infekčnejšími variantami

Varoval pred globálnou katastrofou „epických rozmerov", ktorú vyvolá masové očkovanie proti koronavírusu. „Za masovú očkovaciu kampaň proti koronavírusu zaplatíme vysokú cenu," -  napísal v liste Vanden Bossche a vyzval WHO, aby „okamžite" zastavila očkovacie kampane na celom svete.

Vedec sa obával, že pandemické očkovanie povedie k vzniku „oveľa infekčnejších" variantov vírusu, ktoré nakoniec spôsobia hromadné úmrtia ľudí. Nebrali ho vážne. Vanden Bossche teraz píše ďalší list WHO, v ktorom neodporúča bojovať proti omikronovému variantu vakcínami.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Omikron - najnákazlivejší vírus

List vedca sa začína odporúčaním, aby WHO priznala, že program masového očkovania proti pandémii „úplne zlyhal". Na jeho žiadosť o vedeckú diskusiu o možných rizikách vakcín ale nikto nereagoval.  

Vanden Bossche vysvetlil, že nedávno mu jeden z renomovaných odborníkov na vakcíny na svete v e-maili napísal,  že očkovanie týmito vakcínami by viedlo len k vzniku nových variantov. Vanden Bosscheovi však poradil, aby nešiel proti „mainstreamu“, pretože ho aj tak nikto nebude počúvať. Odborník dúfal, že problém vyriešia vakcíny druhej generácie.

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Tvárou v tvár varovaniam výskumníkov o šírení viacerých infekčných variantov vedci WHO len „hlásali zjednodušenú mantru, že čím viac budeme očkovať, tým menej sa bude vírus množiť, a tým menej je pravdepodobné, že sa objavia nové varianty", uviedol belgický virológ.

Dôsledky tohto nesprávneho názoru viedli podľa neho k tomu, že dnes sa šíri Omikron – „najinfekčnejší variant SARS-CoV-2 a pravdepodobne najinfekčnejší vírus, aký sme doteraz videli".

PODVOD: tretina pacientov, oficiálne evidovaných ako covidoví, je v nemocnici z úplne iných dôvodov (Peter F. Mayer)
Komentár Petra F. Mayera (TKP) S cieľom udržať tvrdenie o pandémii neočkovaných, musí byť v nemocniciach a na jednotkách intenzívnej starostlivosti čo najviac neočkovaných. Na tento účel sa údaje falšujú, alebo sa aspoň už neuvádzajú, ako sa to... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Jedinečná príležitosť

Bossche považuje Omikron za „veľmi dobrú príležitosť", pretože je odolný voči vakcínovým protilátkam. To znamená, že „je menej pravdepodobné, že vakcínové protilátky vytlačia vrodené protilátky". V dôsledku toho by sa mohli uvoľniť vrodené protilátky, ktoré by očkovaným osobám umožnili „eliminovať vírus, kontrolovať prenos vírusu a viesť k dramatickému zníženiu miery vírusovej infekcie". Rovnako ako v prípade zdravých neočkovaných ľudí, povedal.

Podľa virológa by to očkovaným umožnilo získať späť vrodené imunitné protilátky. Výsledkom by bola želaná hromadná imunita. Po výraznom zvýšení počtu prípadov infekcie by došlo k rýchlemu poklesu vlny a prípadov ochorenia.

Čoraz viac štúdií ukazuje väčšie ohrozenie Omikronom po očkovaní
Názor TKP Od začiatku decembra sa neustále objavujú nové štúdie o účinkoch nového variantu Omikron. Ukazujú, že očkovaní sa dokonca nielenže podstatne častejšie nakazia než neočkovaní, ale aj reálne ochorejú. Imunitný únik Štúdie ukazujú... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Bossche povedal, že vrodené protilátky by mohli chrániť pred SARS-CoV-2. Poukázal na údaje britskej Agentúry pre verejné zdravie.

Omikron ako viac-menej oslabená živá vakcína

„Je dôležité uznať, že Omikron skutočne slúži viac-menej ako živá oslabená vakcína, a že ide o jedinečnú príležitosť," - píše ďalej Vanden Bossche v liste adresovanom WHO.

„Veľký hráč“ Omikron: Vyššia náchylnosť na infekciu u očkovaných než u neočkovaných (Anton Stein)
Názor Antona Steina (TKP) Podľa britských a nemeckých údajov očkovaným hrozí väčšie riziko ochorenia na Omikron než neočkovaným. Ľudia už číslam veľmi neveria. Podľa Tichys Einblick, alebo nedávneho prieskumu INSA len 32 percent opýtaných... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Čo by sa však stalo, keby sa ľudia napriek tomu vo veľkom očkovali proti Omikronu? Podľa Geerta Vanden Bosscheho existuje vysoká pravdepodobnosť, že by sa podporili varianty, ktoré majú iný prístup do bunky ako predchádzajúci receptor ACE-2.

Katastrofálnym výsledkom by boli protilátky, ktoré by sa síce stále silno viazali na vírus, ale už by ho „neneutralizovali". To by potom bol „učebnicový príklad toho, ako vyvolať zosilnenie choroby závislé od protilátok". Vírus, ktorý je silne pokrytý viazanými, ale už nie neutralizujúcimi protilátkami, získava „vyššiu úroveň virulencie", cituje belgického virológa Steffen Munter.

(Medzititulky red. HD.)

Klinická štúdia priniesla znepokojujúce údaje o očkovaní malých detí (Waldo Holz)
Komentár Walda Holza (TKP) Klinická štúdia spoločnosti Pfizer priniesla znepokojujúce údaje o očkovaní malých detí proti koronavírusu. Vedľajšie účinky sa vyskytli v závislosti od množstva mRNA vakcíny. U malých detí vo veku 2 až 5 rokov, ktorým... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.