Klinická štúdia priniesla znepokojujúce údaje o očkovaní malých detí (Waldo Holz)
06 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Komentár Walda Holza (TKP)

Klinická štúdia spoločnosti Pfizer priniesla znepokojujúce údaje o očkovaní malých detí proti koronavírusu. Vedľajšie účinky sa vyskytli v závislosti od množstva mRNA vakcíny. U malých detí vo veku 2 až 5 rokov, ktorým bolo podaných 10 mikrogramov mRNA, sa horúčka vyskytovala častejšie a bola závažnejšie ako u ostatných detí.

Rovnaká dávka vakcíny mRNA sa podávala aj deťom vo veku nad 5 rokov. To však u malých detí spôsobilo silnú horúčku tak po prvom, ako aj po druhom očkovaní.

Horúčka u malých detí

Pfizer zverejnil tieto údaje investorom a analytikom ešte v polovici decembra. Podľa spoločnosti je „váhavosť v očkovaní" rovnako aktuálnym problémom ako množstvo neočkovaných malých detí.

V prípade malých detí sa Pfizer zriekol dávky 10 mikrogramov (2x), a namiesto toho zvolil dve dávky po 3 miligramy mRNA. S takouto dávkou sa pôvodne počítalo u detí do 2 rokov. Napokon sa však zvolila aj u detí nad 5 rokov. Pri takomto množstve sa totiž vyskytlo menej vedľajších účinkov. Na druhej strane toto množstvo je veľmi malé na to, aby bolo vôbec dostatočne účinné.

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcú očkovať aj tie najmenšie deti

Klinická štúdia stále nie je ukončená. Americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA), ani Európska lieková agentúra (EMA) zatiaľ neschválili očkovanie pre deti mladšie ako 5 rokov v akejkoľvek dávke. Farmaceutická spoločnosť však nenecháva nikoho na pochybách, že Pfizer chce očkovať génovou vakcínou mRNA aj tie najmenšie deti.

Doteraz bolo očkovanie schválené pre deti od 5 rokov, a to po 10 mikrogramov, toto množstvo však u menších detí spôsobovalo horúčku. Mimochodom, rozhodujúcim faktorom pre množstvo je výlučne vek. Nedostatočne vyvinuté päťročné dieťa s nízkou hmotnosťou podľa predstavy Pfizeru dostane rovnako 10 mikrogramov.

ŠTYRI dávky vakcíny za rok? Ochrana voči Omikronu po 10 týždňoch od očkovania klesá na 35 percent
Podľa najnovších údajov z Veľkej Británie môže ochrana proti Omikronu klesnúť až na 35 percent, a to už 10 týždňov po očkovaní vakcínou spoločnosti Pfizer, informuje idnes.cz. Štvrtá, piata a potom ďalšia... To podnietilo snahu, aby sa ľudia dali... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Tajné údaje

O bezpečnosti alebo účinnosti Pfizeru u detí mladších ako 5 rokov neboli publikované žiadne oficiálne odborné štúdie. Upozorňuje na to Alex Berenson, bývalý novinár New York Times.

Takmer jedno z piatich malých detí malo po dávke 10 mikrogramov horúčku.

„Dojná krava“

Mimochodom, Pfizer prezentuje svojim investorom pandémiu ako "dojnú kravu", ktorá ešte dlho nebola dobre podojená. Len v roku 2022 chce vyrobiť 4 miliardy dávok vakcíny. Okrem iného sa má skrátiť čas výroby zo 110 na 60 dní. Pokiaľ ide o nové tabletky proti COVIDu, Pfizer ich chce dodať 80 miliónov.

Farmafirmám ide karta. Vďaka vakcínam zvyšujú zisky
Úspech vakcín spoločnosti Biontech podporuje nemecký farmaceutický priemysel. V roku 2022 očakáva prudký nárast predaja, informuje nemecký Der Stern. Nemecký farmaceutický priemysel očakáva vďaka silnému dopytu po vakcínach proti koronavírusu... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Malý záujem o očkovanie detí

„Zlatú horúčku“ trochu spomaľuje skutočnosť, že svetová populácia neprejavuje veľký záujem o očkovanie detí.  V Rakúsku bolo doteraz zaočkovaných len 6 percent detí do 11 rokov. Naopak, takmer polovica detí vo veku 12-14 rokov bola už  zaočkovaná.

Pfizer teraz zrejme dúfa v dávku 3 mikrogramov pre najmenších. Toto množstvo je však proti COVIDu pravdepodobne úplne neúčinné, preto spoločnosť teraz do klinickej štúdie pridala tretiu dávku 3 mikrogramy. Deti nad 12 rokov dostávajú približne desaťnásobné množstvo, teda 30 mikrogramov mRNA v jednej dávke, dodáva Waldo Holz pre TKP.

(Medzititulky red. HD.)

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.