V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
28 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Peter F. Mayer

Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo nám bolo sľúbené.

Čoraz viac Izraelčanov odmieta geneticky modifikované očkovanie, konštatuje Peter F. Mayer. Izrael bol na prelome rokov 2020 a 2021 slávnym „majstrom sveta v očkovaní". Veľmi rýchlo bola zaočkovaná veľká časť populácie. Ústup tretej vlny sa potom oslavoval ako úspech po tom, čo začiatkom februára prešla svojím vrcholom.

Začiatkom leta však prišla štvrtá vlna a teraz príde piata. A čoraz viac Izraelčanov odmieta geneticky modifikované očkovanie. Sezónny pokles sa zaznamenal od konca januára a nový nárast približne od konca júna. Oficiálnym vysvetlením bol účinok očkovania a v prípade štvrtej vlny jeho doznievanie.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vlna ochorenia kvôli klimatizovaným priestorom

Ročné obdobia v tejto horúcej zóne sú však odlišné od našich. Oteplí sa oveľa skôr a ľudia trávia viac času vonku oveľa skôr, a tak vírusové infekcie vždy ustúpia.

Môže to byť spôsobené menšou možnosťou infekcie alebo tým, že sa opäť začne tvorba vitamínu D, pretože slnko je už dostatočne vysoko na to, aby prepúšťalo UVB žiarenie na zemský povrch.

Ale už na prelome mája a júna je tak horúco, že ľudia dávajú prednosť pobytu v klimatizovaných a silne ochladzovaných izbách. Ako ďalej konštatuje Mayer,  keď v polovici októbra býval v Jordánsku, hneď vedľa Izraela, boli tam denné teploty okolo 36 stupňov a v lete je tam 45 stupňov a viac.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Aj „slnečný pás“ v USA zažíva rovnaký fenomén letnej chrípkovej vlny - ľudia utekajú do chladných vnútorných priestorov, ktoré sú ideálne na šírenie vírusov.

Podľa premiéra Naftala Bennetta sa napriek očkovacím a posilňovacím kampaniam teraz údajne valí piata vlna. Denník Jerusalem Post už informoval o nadchádzajúcej piatej vlne pod titulkom „COVID: Čas sa kráti, piata vlna sa začala - Bennett", dodáva Mayer.

Stále pri sebe: Implantácia COVID pasu pod kožu prostredníctvom mikročipu? (VIDEO)
Istá švédska spoločnosť propaguje implantáciu mikročipov, na ktorých môže byť uložený COVID pas, píše de.euronews.com. Keďže sa stále objavujú nové vlny koronavírusu, mení sa aj prístup ku COVID pasu či Green pasu. Boli by ste ochotní nechať si ho... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V týždni od 12. do 18. decembra bolo denne zaregistrovaných v priemere 694 nových prípadov. Pre porovnanie, v predchádzajúcom týždni ich bolo 613 a týždeň predtým 519. Pred pár dňami bolo identifikovaných 372 nových nositeľov vírusu. Miera R, ktorá udáva, koľko ľudí v priemere nakazí každý nositeľ vírusu, dosiahla hodnotu 1,15, čo je najvyššia hodnota za viac ako tri mesiace. Úmrtnosť zostáva stabilná s 81 pacientmi vo vážnom stave, poznamenáva ďalej Mayer.

Napriek očkovaniu a posilňovaniu je teda trend podobný ako v minulom roku. Vývoj by mohol byť ešte horší.

WHO: „Booster“ pandémiu skôr predlžuje, než by ju ukončoval. Nie je vstupenkou „na slobodu“ (VIDEO)
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že posilňovacie očkovanie pandémiu skôr predlžuje, ako ukončuje. Uviedla, že „boostrové“ kampane nie sú vstupenkou na „slobodu“, píše de.euronews.com. „Boostrové kampane pravdepodobne pandémiu skôr... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní

Teraz poradcovia izraelského ministra zdravotníctva pre očkovanie obhajujú už štvrté očkovanie. V súčasnosti však približne 15 percent osôb starších ako 16 rokov - viac ako milión Izraelčanov - stále odmieta posilňovacie očkovanie. Zdravotnícke úrady a odborníci zisťujú, prečo bola táto skupina očkovaná dvakrát, ale tretie očkovanie odmieta, hoci sa už preukázalo, aké dôležité je pre ochranu pred vírusom posilňovacia vakcína.

Je zarážajúce, že čím mladší je dvojnásobne očkovaný, tým väčší je podiel tých, ktorí ešte nedostali posilňovacie očkovanie. Z osôb vo veku 16 až 18 rokov bola doteraz zaočkovaná len polovica a z osôb vo veku 19 až 29 rokov nebolo ešte tretíkrát zaočkovaných 37 percent. Vyplýva to z údajov zdravotnej poisťovne Clalit Health Services HMO. Medzi ľuďmi vo veku 30 až 39 rokov ešte stále odmieta posilňovacie očkovanie 30 percent, zatiaľ čo medzi ľuďmi vo veku 40 až 49 rokov je to 24 percent.

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Len približne 59 percent z 9,4 milióna Izraelčanov sa stále považuje za plne zaočkovaných. Ide o osoby dvakrát očkované do šiestich mesiacov po druhom očkovaní a osoby s posilňovacím očkovaním, 32 percent populácie nie je očkovaných vôbec a 9 percentám očkovanie vypršalo. V skutočnosti sa počet 2- a 3-krát očkovaných už nejaký čas takmer nemení.

Fungovalo vôbec niekedy očkovanie?

Vyvstáva otázka, či očkovanie vôbec fungovalo, alebo či za vzostupy a poklesy boli zodpovedné sezónne účinky. Pochybnosti zjavne zdieľa čoraz viac Izraelčanov a samozrejme sa šíria informácie o úmrtiach a vážnych vedľajších účinkoch spôsobených Pfizerom, ktorý sa používa v Izraeli.

Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo nám bolo sľúbené. V Izraeli preto rastú protesty proti koronovým opatreniam a očkovaniu.

Svetový šampión v očkovaní Izrael: Očkovanie 4. dávkou vakcíny (VIDEO)
Keďže sa v Izraeli šíri aj variant koronavírusu Omikron, vláda vyzvala určité skupiny ľudí, aby sa dali štvrtýkrát zaočkovať, píše de.euronews.com. Na začiatku by mali dostať ďalšiu dávku všetci ľudia starší ako 60 rokov a zdravotnícki... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Bez komentára

Istý Izraelčan na Twitteri napísal: „Toto je tretia (!) zima pandemickej psychózy. Stále tie isté hlúpe pokyny od (ne)zdravotníckych orgánov: Izolácia a sociálna dištancia (psychické poškodenie), rúška (nefungujú), povinné očkovanie (prečo?!), drahé testy (pre zdravých ľudí?!)."

K tomu treba pripočítať skutočnosť, že chrípka a iné respiračné vírusy sú v Izraeli v súčasnosti častejšie ako koronavírus, dodáva za záver komentára Peter F. Mayer.

(Medzititulky red. HD.)

Omikron napáda viac očkovaných ako neočkovaných. Po 10 týždňoch klesá ochrana „boostra“
Podľa analýzy ľudia, ktorí sa nakazia Omikronom, majú o 50 až 70 percent menšiu pravdepodobnosť, že budú potrebovať nemocničnú starostlivosť v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi, informuje portál bbc.com. Britský Úrad pre zdravotnú bezpečnosť... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.