Izraelčania očkujú ŠTVRTOU dávkou, Turci odobrili už PIATU
01 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Izrael začal niektoré skupiny obyvateľov očkovať štvrtou dávkou vakcíny. Turecko už schválilo očkovanie piatou dávkou, informuje portál pravda.sk.

Izraelčania odporúčajú štvrtú dávku

Izraelskí odborníci ešte koncom decembra odporučili štvrtú dávku vakcíny proti Covidu-19 pre ľudí nad 60 rokov. Nachman Aš z ministerstva zdravotníctva povedal, že zatiaľ ich odporúčanie akceptovali len čiastočne. Informoval o tom Jerusalem Post.

Štvrtá dávka sa má dávať ľuďom s niektorými typmi vážnejších ochorení a s oslabeným imunitným systémom. Očkovať by sa malo aj v domoch pre seniorov a v niektorých ďalších prípadoch. Aš to  zdôvodnil opatrnosťou a zodpovednosťou, keďže ešte nie je veľa poznatkov o účinnosti štvrtej dávky.

Po očkovaní proti koronavírusu: 1 919 úmrtí a približne 200 000 nežiaducich účinkov (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Myokarditída, trombóza, Guillainov-Barrého syndróm. Po očkovaní vakcínou proti COVIDu sa opakovane vyskytujú závažné vedľajšie účinky. Podľa najnovšej bezpečnostnej správy Inštitútu Paula Ehrlicha... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rastie počet nakazených Omikronom

V Izraeli narastá počet nakazených variantom Omikron, no zatiaľ sa nepociťuje tlak na nemocnice. Počet pacientov vo vážnom stave sa pohyboval v poslednom období medzi 80 až 90. Za dva týždne zomreli na Covid len dvaja ľudia.

Podľa profesora Jinona Aškenaziho z Hebrejskej univerzity v Jeruzaleme by však do konca januára mohlo byť hospitalizovaných 1 000 až 2 800 pacientov vo vážnom stave. Počet nových prípadov denne by mohol vzrásť až na 20-tisíc.

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Turci schválili piatu dávku

Turecké ministerstvo zdravotníctva odobrilo piatu dávku vakcíny proti Covidu-19. Dostať by ju mali tí, ktoré majú za sebou už dve dávky vakcíny od čínskej firmy Sinovac a dve dávky vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech.

Turecko spustilo svoj vakcinačný program ešte vlani v januári, a to s vakcínou od Sinovacu. Ako prví ju dostali zdravotníci a ľudia nad 65 rokov. Kvôli variantu Delta turecké úrady následne umožnili týmto ľuďom dve posilňovacie dávky očkovania, tentokrát vakcínami od konzorcia Pfizer/BioNTech.

ŠTYRI dávky vakcíny za rok? Ochrana voči Omikronu po 10 týždňoch od očkovania klesá na 35 percent
Podľa najnovších údajov z Veľkej Británie môže ochrana proti Omikronu klesnúť až na 35 percent, a to už 10 týždňov po očkovaní vakcínou spoločnosti Pfizer, informuje idnes.cz. Štvrtá, piata a potom ďalšia... To podnietilo snahu, aby sa ľudia dali... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Piatu dávku vakcíny môžu dostať ľudia, ktorí dostali štvrtú dávku pred najmenej troma mesiacmi. Turecko začalo podávať aj svoju vlastnú vakcínu Turkovac, dodáva pravda.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Ako si IT magnát „kúpil" verejnú mienku: Médiá a vedci tancujú, ako im Bill Gates píska 
Podľa prieskumu amerického mediálneho portálu MintPress Bill Gates „investoval" prostredníctvom svojej nadácie takmer 320 miliónov amerických dolárov do „produkovania“ názorov vo svoj prospech, píše rakúsky Wochenblick. Peniaze údajne prúdili do... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.