Vrchol pandémie sa môže stať minulosťou (Ronald Ižip)
30 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Ronalda Ižipa (Trend)

Z nového vírusu SARS-Cov-2 sa pomaly stáva endemický vírus

„Hrôzostrašné scény, ktoré sme videli pred rokom – plné akútne lôžka a ľudí zomierajúcich predčasne – to sa stáva históriou,“ - povedal pre BBC profesor medicíny John Bell z Oxfordskej univerzity. Ako poznamenáva v komentári Ronald Ižip v Trende, najnovšie dáta mu dávajú za pravdu.

Ako lakmusový papierik pre príchod Omikronu na náš kontinent je Veľká Británia, ktorá má v tomto pred ostatnými krajinami značný náskok. Jej nemocnice čelia náporu, hoci tento je len polovičný v porovnaní so situáciou, keď prevládal variant Alfa.

To bol tiež jeden z dôvodov, ako ďalej píše Ronald Ižip, prečo britský premiér Boris Johnson ešte nesprísnil opatrenia. To, čo je teraz v Británii, by sa časom malo stať realitou aj v ďalších európskych krajinách.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Infekcia Omikronom zvyšuje imunitu voči Delte

Podľa juhoafrických vedcov infekcia Omikronom zvyšuje imunitu aj voči Delte. Ľudstvo by sa tak s novým variantom rýchlo malo blížiť k určitému variantu kolektívnej imunity. Z nového koronavírusu sa pomaly stáva endemický vírus.

Po očkovaní proti koronavírusu: 1 919 úmrtí a približne 200 000 nežiaducich účinkov (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Myokarditída, trombóza, Guillainov-Barrého syndróm. Po očkovaní vakcínou proti COVIDu sa opakovane vyskytujú závažné vedľajšie účinky. Podľa najnovšej bezpečnostnej správy Inštitútu Paula Ehrlicha... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ako konštatuje Ronald Ižip, pri súčasnej pandémii ľudstvo nemalo také šťastie ako v prípade pôvodného vírusu SARS-Cov. Ten sa v roku 2003 rozšíril sa do 29 krajín sveta. SARS-Cov-2 sa tiež šíril veľmi rýchlo. Ľudské telo si naň vytvorilo silnejšiu imunitu pomocou očkovania či prekonania choroby. Ľudia majú oveľa silnejšiu imunitnú reakciu na Omikron, ak prekonali predchádzajúce varianty.

WHO: „Booster“ pandémiu skôr predlžuje, než by ju ukončoval. Nie je vstupenkou „na slobodu“ (VIDEO)
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že posilňovacie očkovanie pandémiu skôr predlžuje, ako ukončuje. Uviedla, že „boostrové“ kampane nie sú vstupenkou na „slobodu“, píše de.euronews.com. „Boostrové kampane pravdepodobne pandémiu skôr... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Keďže Omikron je veľmi infekčný, nakazení budú čoskoro všetci ľudia na planéte. Ľudstvu tak pomôže vytvoriť si určitú formu kolektívnej imunity voči ďalším variantom nového koronavírusu, poznamenáva ďalej Ronald Ižip. Dodáva, že novým mutáciám sa nebude tak ľahko dariť prekonávať ľudskú imunitu. Vírus bude mutovať a imunitu vždy nejakým spôsobom prekvapí. Nemalo by to byť ale už tak výrazné, ako pri vzniku pandémie.

Prečo odstupujú nemocnice a firmy v USA od povinného očkovania zamestnancov? (VIDEO)
Čoraz viac nemocníc a firiem v USA sa dištancuje od povinného očkovania svojich zamestnancov. Dôvodom je nedostatok pracovníkov a súdne spory kvôli novému nariadeniu, informuje epochtimes.de. Len pred pár dňami napríklad spoločnosť Amtrak zrušila... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

S poklesom ťažkého priebehu choroby by mala klesať aj sila nového koronavírusu. Ľudstvo by tak už malo za sebou vrchol súčasnej pandémie. Na potvrdenie tejto teórie si ale bude musieť ešte nejaký čas počkať, uzatvára Ronald Ižip v Trende.

(Medzititulok red. HD.)

Ako si IT magnát „kúpil" verejnú mienku: Médiá a vedci tancujú, ako im Bill Gates píska 
Podľa prieskumu amerického mediálneho portálu MintPress Bill Gates „investoval" prostredníctvom svojej nadácie takmer 320 miliónov amerických dolárov do „produkovania“ názorov vo svoj prospech, píše rakúsky Wochenblick. Peniaze údajne prúdili do... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.