Farmafirmám ide karta. Vďaka vakcínam zvyšujú zisky
30 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Úspech vakcín spoločnosti Biontech podporuje nemecký farmaceutický priemysel. V roku 2022 očakáva prudký nárast predaja, informuje nemecký Der Stern.

Nemecký farmaceutický priemysel očakáva vďaka silnému dopytu po vakcínach proti koronavírusu výrazné oživenie svojho podnikania.

Sila farmapriemyslu

V novom roku by mal obrat odvetvia vzrásť o osem percent a výroba o dobré tri percentá, predpovedá Nemecké združenie výskumných farmaceutických spoločností (vfa). Tým by sa mala zvýšiť aj zamestnanosť o tri percentá na viac ako 122 000 ľudí do konca roka 2022.

„Farmaceutický priemysel v Nemecku sa v kríze ukazuje ako mimoriadne silný," povedal prezident spoločnosti vfa Han Steutel. Je teda rozhodujúcim faktorom hospodárskeho rastu.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Úspech vakcíny je obrovskou príležitosťou

Prevrat spoločnosti Biontech, ktorá priniesla na trh prvú schválenú vakcínu proti koronavírusu z Nemecka, má priame, aj nepriame pozitívne dôsledky pre miestny farmaceutický priemysel, uviedol Steutel. „Zvýšila sa nielen výroba nemeckých spoločností, ale aj zahraničných korporácií, ako sú Astra Zeneca a Johnson & Johnson, ktoré tu majú viac výroby."

Úspech vakcín Biontech je podľa neho obrovskou príležitosťou. Farmaceutický priemysel už v tomto roku zaznamenal prudký vzostup. Podľa vfa sa očakáva nárast predaja o 13 percent a výroby o päť percent.

WHO: „Booster“ pandémiu skôr predlžuje, než by ju ukončoval. Nie je vstupenkou „na slobodu“ (VIDEO)
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že posilňovacie očkovanie pandémiu skôr predlžuje, ako ukončuje. Uviedla, že „boostrové“ kampane nie sú vstupenkou na „slobodu“, píše de.euronews.com. „Boostrové kampane pravdepodobne pandémiu skôr... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Len v Nemecku sa na vakcíne Biotech a Pfizer podieľa 13 spoločností. Z 2,7-percentného rastu nemeckého hospodárstva, ktorý ekonómovia predpovedali, bude podľa výpočtov združenia 0,5 percentuálneho bodu pravdepodobne tvoriť len spoločnosť Biontech. Zastupuje 45 spoločností s približne 92 000 zamestnancami.

Čínsky tlak na farmafirmy

Han Steutel tiež vidí potrebu dobiehať spoluprácu medzi výskumníkmi, klinikami a univerzitami. Podľa neho existujú medzery v digitalizácii a problémy s výmenou údajov. „Farmaceutické spoločnosti nemajú prístup k elektronickým údajom o pacientoch, čo sa v skutočnosti dá urobiť kdekoľvek na svete. To nie je dobré pre našu povesť."

Ako si IT magnát „kúpil" verejnú mienku: Médiá a vedci tancujú, ako im Bill Gates píska 
Podľa prieskumu amerického mediálneho portálu MintPress Bill Gates „investoval" prostredníctvom svojej nadácie takmer 320 miliónov amerických dolárov do „produkovania“ názorov vo svoj prospech, píše rakúsky Wochenblick. Peniaze údajne prúdili do... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa neho tlak na farmaceutický priemysel prichádza z Číny. „Súťaž o Európu a USA bude dlhodobá," - povedal Steutel. Čínsky farmaceutický priemysel je podľa neho silný v patentových prihláškach a rýchly v klinickom výskume s veľkými skupinami pacientov.

„Svetová lekáreň“

Farmaceutický sektor nepatrí v Nemecku medzi veľmi veľké priemyselné odvetvia, ale dosahuje vysokú pridanú hodnotu. Ročný obrat bol nedávno 47,2 miliardy eur a väčšina liekov sa vyváža. Podľa vfa je farmaceutický priemysel s výdavkami na výskum a vývoj vo výške 7,8 miliardy eur najsilnejším výskumným odvetvím v Nemecku.

Prečo odstupujú nemocnice a firmy v USA od povinného očkovania zamestnancov? (VIDEO)
Čoraz viac nemocníc a firiem v USA sa dištancuje od povinného očkovania svojich zamestnancov. Dôvodom je nedostatok pracovníkov a súdne spory kvôli novému nariadeniu, informuje epochtimes.de. Len pred pár dňami napríklad spoločnosť Amtrak zrušila... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa názoru Nemeckého zväzu chemického priemyslu (VCI) pandémia ponúka dobré vyhliadky. Koronavírus je šancou pre Nemecko ako miesto podnikania, aby sa opäť stalo „svetovou lekárňou“, povedal nedávno prezident VCI Christian Kullmann.

Poučenie z pandémie

Najnovšie farmaceutický priemysel žiadal, aby sa politici poučili z pandémie. „Koronakríza musí viesť k politickému prehodnoteniu a opatreniam vo farmaceutickom sektore," -povedal Hans-Georg Feldmeier, predseda Nemeckého združenia farmaceutického priemyslu (BPI), dodáva Der Stern.

(Medzititulky red. HD.)

Po očkovaní proti koronavírusu: 1 919 úmrtí a približne 200 000 nežiaducich účinkov (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Myokarditída, trombóza, Guillainov-Barrého syndróm. Po očkovaní vakcínou proti COVIDu sa opakovane vyskytujú závažné vedľajšie účinky. Podľa najnovšej bezpečnostnej správy Inštitútu Paula Ehrlicha... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.