Francúzski lekári bijú na poplach: 104 000 infikovaných za jeden deň. A čo deti?
29 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Zatiaľ čo sa vláda Emmanuela Macrona snaží relativizovať vysoký počet nakazených, lekári v otvorenom liste bijú na poplach, informuje de.euronews.com.

Vo Francúzsku sa zaznamenalo viac ako 104 000 nových prípadov nakazenia koronavírusom za jeden deň. Na COVID-19 zomrelo ďalších 24 pacientov.

Lekári bijú na poplach

Zatiaľ čo členovia francúzskej vlády sa v súvislosti s vysokým počtom infekcií odvolávajú na premiéra Emmanuela Macrona, že má rokovať o ďalších opatreniach, lekári v otvorenom liste bijú na poplach.

Explózia infekcií spôsobených variantom Omikron sa očakávala. Navyše  viac ako milión Francúzov sa nechalo pred vianočnými sviatkami otestovať pred stretnutím s rodičmi alebo starými rodičmi.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zdravotníci v otvorenom liste žiadajú, aby sa voľno, ktoré začalo vianočnými sviatkami, predĺžilo až do januára, a to s ohľadom na deti – školákov. S výzvou sa obrátili na ministra zdravotníctva Oliviera Vérana, ktorý je sám lekár.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V otvorenom liste sa píše:

„Vážený pán minister, my, zdravotnícki pracovníci, ktorí sme od začiatku pandémie koronavírusu v neustálom nasadení, sme veľmi znepokojení súčasnou úrovňou cirkulácie koronavírusu medzi deťmi a dospievajúcimi v školskom veku.

Od začiatku novembra bolo na COVID-19 pozitívne testovaných viac ako 300 000 detí a dospievajúcich. Počet hospitalizácií detí, vrátane hospitalizácií na jednotkách intenzívnej starostlivosti, prekročil najvyššie úrovne všetkých predchádzajúcich vĺn, pričom za posledných šesť týždňov bolo hospitalizovaných viac ako 800 detí mladších ako 10 rokov a 300 dospievajúcich vo veku od 10 do 19 rokov, pričom tento počet naďalej stúpa.

V najbližších týždňoch očakávame bezprecedentnú vlnu ochorení u detí s pediatrickým multisystémovým zápalovým syndrómom (PIMS), ako aj sekundárne ochorenia spojené s rozvojom trvalej formy ochorenia v niektorých prípadoch (pediatrický dlhý COVID)."

Vláda pod vedením ministra školstva Jeana-Micha Blanquera už skôr odmietla predĺženie prázdnin.

Stále pri sebe: Implantácia COVID pasu pod kožu prostredníctvom mikročipu? (VIDEO)
Istá švédska spoločnosť propaguje implantáciu mikročipov, na ktorých môže byť uložený COVID pas, píše de.euronews.com. Keďže sa stále objavujú nové vlny koronavírusu, mení sa aj prístup ku COVID pasu či Green pasu. Boli by ste ochotní nechať si ho... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ako veľmi je COVID-19, a konkrétne Omikron, škodlivý pre deti?

Niektorí francúzski lekári poukazujú na to, že v percentuálnom vyjadrení je veľmi málo detí vážne postihnutých COVIDom-19, a že nie je primerané odoprieť všetkým školskú dochádzku kvôli veľmi malému počtu prípadov. Väčšina detí má mierne formy ochorenia, alebo si ani neuvedomuje, že sú infikované.

Rodičia vo Francúzsku môžu dať svoje 5- až 11-ročné deti zaočkovať aj proti koronavírusu.

WHO: „Booster“ pandémiu skôr predlžuje, než by ju ukončoval. Nie je vstupenkou „na slobodu“ (VIDEO)
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že posilňovacie očkovanie pandémiu skôr predlžuje, ako ukončuje. Uviedla, že „boostrové“ kampane nie sú vstupenkou na „slobodu“, píše de.euronews.com. „Boostrové kampane pravdepodobne pandémiu skôr... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Denník Washington Post uvádza, že v súčasnosti je v USA každý deň hospitalizovaných 800 detí kvôli COVID-u 19 Postihnuté sú najmä americké štáty Ohio, Texas, Pensylvánia a New York.

Z Dánska, kde Omikron dominuje už niekoľko dní, zdravotnícke úrady hlásia len malý počet hospitalizovaných pacientov kvôli COVIDu-19 - napriek vysokému počtu infekcií. Epidemiologička Tyra Grove Krauseová, ktorá stojí na čele tímu odborníkov dánskej vlády, uviedla: „Ešte je príliš skoro, aby sme mohli niečo tvrdiť, ale je povzbudzujúce, že nemáme najhorší možný scenár,“ dodáva na záver de.epochnes.com.

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.