„Nikto by nemal byť očkovaný proti svojej vôli prostredníctvom fyzického nátlaku"
23 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nemecká vláda má na budúci rok rozhodnúť o povinnom očkovaní proti koronavírusu. Tí, ktorí sa nebudú chcieť dať zaočkovať, by podľa nej mali zaplatiť pokutu. Minister spravodlivosti Marco Buschmannn ale vylučuje možnosť fyzického nátlaku, píše epochtimes.de.

Nový nemecký minister spravodlivosti Marco Buschmann (FDP) chce pokutami trestať tých, ktorí sa nebudú chcieť dať povinne zaočkovať proti koronovírusu. Súčasne ale pre Funke Mediengruppe vyhlásil: „Nikto by nemal byť očkovaný proti svojej vôli prostredníctvom fyzického nátlaku.“

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pokuta za porušenie

Porušenie povinnosti dať sa zaočkovať proti koronavírusu by sa ale považovalo za priestupok. Sankciou by potom mohla byť pokuta. Pri posudzovaní by bolo možné zohľadniť aj finančnú situáciu konkrétneho prípadu, ako dodal minister.

Marco Buschmann nepovedal, či bude v Bundestagu hlasovať za povinné očkovanie, alebo proti nemu. Rozhodne sa až po predložení všetkých návrhov.

Vedci sa bránia útokom a manipulácii s ich názormi. Veda musí byť slobodná!
Komentár The Epoch Times Kvôli rastúcemu napätiu a umelo vyrábanej nevraživosti voči vedcom sa významní výskumní pracovníci cítia byť ohrození. Hovoria o manipuláciou s ich mienkou a negatívnym ovplyvňovaním verejnej diskusie. Demokracia má vážny... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Aké budú návrhy?

„Existuje návrh, ktorý odmieta povinné očkovanie, a určite sa objaví návrh, ktorý pôjde smerom k celoplošnému povinnému očkovaniu," povedal minister. „A pravdepodobne sa objaví aj tretí návrh, ktorý bude pracovať s povinným očkovaním na základe veku."

Minister spravodlivosti očakáva, že Bundestag rozhodne o povinnom očkovaní proti koronavírusu budúci rok v slobodnom hlasovaní bez dodržiavania disciplíny v rámci frakcií.

Hon na čarodejnice: „Vyhadzov“ za odmietnutie podriadiť sa koronovej diktatúre
Komentár Wochenblick Uznávaný profesor viedenskej Lekárskej univerzity a špičkový lekár ostro kritizoval šéfa Rakúskej lekárskej komory. Ten hrozí výpoveďami neočkovaných lekárov. Profesor viedenskej Lekárskej univerzity Dr. Andreas Sönnichsen... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Niekto za, niekto proti

Za povinné očkovanie sa okrem iných vyslovil aj kancelár Olaf Scholz (SPD) a podľa jeho vyjadrenia sa týmto smerom uberá aj predseda strany FDP Christian Lindner. Približne 30 poslancov FDP sa nedávno v návrhu jasne vyslovilo proti povinnému očkovaniu.

Marco Buschmann obhajoval prístup vládnej koalície, ktorá nepredložila vlastný návrh zákona, ale spoliehala sa na návrhy skupín naprieč frakciami.

Parlament to už urobil v prípade porovnateľných otázok, ako je napríklad eutanázia. „Spôsob prostredníctvom skupinových návrhov vytvára väčšiu akceptáciu a je vhodnejším postupom," - podotkol Buschmann, uzatvára epochtimes.de.

Vládna elita „pribrzďuje“. Odvráti sa povinné očkovanie na pracovisku?
Komentár Wochenblick Zdá sa, že varovné štrajky a mohutné demonštrácie v Rakúsku konečne zapôsobili a priniesli prvé ovocie. Povinné očkovanie v systéme zdravotníctva by malo totiž zničujúce dôsledky. O prácu by prišli stovky neočkovaných... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.