Totalita v EÚ? Čo únia ešte zakáže? Žiadne „Vianoce", žiadne kresťanské mená ! (Achim Baumann)
04 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Achima Baumanna (Wochenblick)

Európska komisia  chcela svojim zamestnancom zakázať používať slovo „Vianoce", pretože by mohlo „vylučovať“ iné kultúry.

Každý sa teší na Vianoce. Pre niektorých majú Vianoce náboženský význam, pre iných menej. Napriek tomu Vianoce aj v čase rozkladu tradične pestovaných štruktúr oslavujú aj ľavičiari, globalisti a zástancovia „veľkého resetu". Vianoce sú a zostanú sviatkami lásky, rodiny, pokoja a rozjímania. Platí to pre mnohé kultúry a v Európe najmä pre kresťanskú kultúru. Európska komisia sa však z čista jasna rozhodla, že zamestnancom zakáže používať slovo „Vianoce“, pretože vraj vylučuje iné kultúry. Ako ďalej poznamenáva Achim Baumann, po ostrých protestoch však napokon musela z tejto svojej vízie ustúpiť.

Začal sa hon na neočkovaných: Zdravotníci, ktorí sa nedali zaočkovať, sú na nástenke
Zrejme nestačí, že neočkovaní ľudia sú vylúčení zo spoločenského života. Povinné očkovanie pre všetkých, „uzamknutie“ takmer všetkého pre neočkovaných, žiadne vodičské skúšky pre neočkovaných - to všetko stále nestačí. Hon na neočkovaných je v... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ako blesk s jasného neba

Dokonca aj Vatikán, ktorý zvyčajne nevolí kritické slová voči únii, sa nezdržal a neskrýval svoje rozhorčenie. Niet sa čo čudovať, plán Európskej komisie bol aj pre neho prisilným sústom. Navyše tento krok únie kritizovala celá Európa.

Podľa Baumanna sa pôvodne v internom usmernení komisie odporúčalo pracovníkom EÚ, aby nepoužívali slovo „Vianoce", ale aby hovorili len o „sviatkoch“ či „vianočných dňoch“. Z ohľaduplnosti k iným kultúram sa navyše malo upustiť aj od používania mien Mária a Jozef a namiesto nich by sa mali používať mená ako "Malika“ a „Julio". Podľa jazykových regulátorov v Bruseli je vraj používanie  kresťanských mien neúnosné s ohľadom na príslušníkov iných náboženstiev.

Eurokomisárka musela ustúpiť a priznať porážku

EÚ urýchlene avizovala „prepracovanie“. Helena Dalliová, komisárka EÚ pre rovnosť a sociálna demokratka z Malty, musela ustúpiť a pokorne priznať svoju porážku. Odpor bol príliš silný a pravdepodobne neočakávaný. Ako poznamenáva Baumann, ostrá kritika prichádzala najmä z Talianska.  Tajomník kardinála Pietro Parolin oprávnene obvinil Európsku komisiu, že „všetko štandardizuje a nerešpektuje ani legitímne rozdiely".

Pediatri varujú: Očkovanie detí nie je cesta, ako sa vyhnúť lockdownu. Nie sú hnacím motorom pandémie!
Rakúsky minister zdravotníctva už objednal vakcíny pre deti. Šéf rezortu školstva chce, aby sa deti vo veľkom očkovali na školách, píše Wochenblick. Očkovať deti s cieľom vyhnúť sa lockdownu je neprimerané Európska lieková agentúra (EMA) už... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Aké ďalšie totalitné zákazy zavedie EÚ?

Baumann však dodáva, že eurokomisárka Dalliová chce všetky obavy zohľadniť v aktualizovanej verzii. Tu sa však treba pýtať, čo to konkrétne znamená? Bude neskôr ďalší pokus o oslabenie a zákaz pojmov našich pestovaných tradičných hodnôt a tradícií a ich vylúčenie z oficiálneho písaného a hovoreného jazyka krajín EÚ prostredníctvom orwellovských „jazykových odporúčaní"?

Ak si prečítate program eurokomisárky Dalliovej, zistíte, že je to hlavný cieľ jej politiky - a ako vieme, aj celej Európskej komisie. "Rovnosť" a "rovnaké práva" sú pre nich zjavne synonymami deštruktívneho rovnostárstva, konštatuje na záver Achim Baumann.

(Medzititulky red. HD.)

Omikron je v Európe už nejaký čas (!): Zistil sa v starších vzorkách
K spomaleniu šírenia Omikronu majú prispieť zavádzané cestovné obmedzenia. Nový variant vírusu však zrejme koloval v Európe ešte predtým, ako bol prvýkrát identifikovaný v Južnej Afrike, píše nemecký Der Spiegel. Nový variant vírusu Omikron sa v... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.