Ako v diktatúre: „Špicľovanie“ koronovým režimom. Viedenskí policajti už majú toho dosť! (Bernadette Conradsová)
07 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Bernadette Conradsovej (Wochenblick)

Erózia policajného aparátu. Šikanovanie a „špicľovanie“ radových policajtov. Tých oddeľuje od ľudí masívna vládna propaganda a vnútorný aparát informátorov. Kritici vlády nemajú šancu na kariérny postup v polícii.

Nový rakúsky spolkový kancelár Karl Nehammer odovzdal úrad ministra vnútra, ktorý predtým zastával, Gerhardovi Karnerovi. Odteraz bude rakúska polícia podliehať jeho veleniu. Karner je považovaný za fanúšika Dollfußa, a to je znepokojujúce. Rakúsky diktátor dal totiž v roku 1934 príkaz strieľať na demonštrantov. Rakúskych policajtov už oddeľuje od ľudí masívna propaganda a vnútorný aparát informátorov.

Viedenská polícia, ako poznamenáva  Bernadette Conradsová, je už na pokraji svojich síl. Musia odpracovať desaťtisíce hodín nadčasov, okrem iného aj preto, aby vykonávali kontroly dodržiavania vládnych koronových opatrení. Mnohí ale tvrdia, že za enormnou záťažou policajtov nie sú ani tak nezmyselné a diktátorské požiadavky koronadiktatúry, ale demonštranti.

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Prísny interný diktát

Podľa jedného z policajtov je obraz policajného aparátu desivý a pripomína temné časy. Kvôli „špicľovaniu“ vo vnútri si treba dávať pozor, aby ste nepovedali „niečo zlé“. Policajti podliehajú prísnemu internému diktátu. Systém informátorov pod vedením ÖVP vystavuje policajtov psychickému stresu.

Už niekoľko mesiacov sa vedie agitácia proti demonštrantom, ktorí sú kritickí voči vládnym koronovým opatreniam. V polícii panuje hlboký rozkol a vládne v nej agresívny diktát, tvrdí spomínaný policajt, ktorý chcel zostať z prirodzených dôvodov v anonymite.

Ak je čo i len malé podozrenie, že kritizujete nariadenie o opatreniach proti COVIDu, dostanete zákaz. A to je všetko, čo sa týka „kariérneho postupu“. Ten skutočný v prípade kritikov neexistuje. Ak sa niektorý z policajtov odváži kritizovať množstvo nadčasových hodín, v zdôvodnení nadriadených sa ukazuje prstom na „odporcov koronových opatrení“.

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Cítiť strach

Podľa spomínaného mladého policajta sú na vedúcich miestach vždy ľudia, ktorí sú naklonení ÖVP. Ich úlohou je kontrolovať lojalitu policajtov. Kritickí policajti sa boja otvorene vyjadriť svoj názor medzi kolegami a je medzi nimi cítiť strach.

Ako poznamenáva ďalej Bernadette Conradsová, mnohí policajti vlastne ani nevedia, čo si majú myslieť o nebezpečenstve koronavírusu. Sú šikanovaní a v policajnom zbore vládne strach. Policajtmi sa predsa stali kvôli tomu, aby bojovali proti zločincom, a nie aby obťažovali nevinných ľudí. V polícii tak vládne napätie.

Povinné očkovanie cez šikanu, pokuty a väzenie  (Kornelia Kirchwegerová)
Komentár Kornelie Kirchwegerovej Padajú posledné zábrany rakúskej tyrkysovo-zelenej vlády Vládni prisluhovači teraz považujú svojich kritikov - a najmä tú časť ľudí, ktorí sa nechcú zúčastniť na ich očkovacom experimente - za väčšiu hrozbu ako... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Minister vnútra fanúšikom Dollfußa?

Zlepšenie situácie je s novým ministrom vnútra v nedohľadne. Naopak: Gerhard Karner, ktorý nastúpil do úradu, čelí ostrej kritike. Otvorene sa totiž hlási Dollfußovi. Vo svojom rodnom meste dokonca vedie miestne múzeum Dollfuß. Je to znepokojujúce, pretože v roku 1934 dal tento kancelár strieľať do ľudí počas „februárových nepokojov".

Už ďalší tlak nevydržia!

Ako intenzívne bude teraz koronový režim pokračovať v rozdúchavaní nálad? Do akej miery bude ešte diktátorský aparát pokračovať v podnecovaní policajtov proti ľuďom? Ako dlho budú policajti interne šikanovaní a „špicľovaní“? Zdá sa, že viedenskí policajti už toho majú dosť a už ďalší tlak nevydržia, dodáva na záver komentára Bernadette Conradsová.

(Medzititulky red. HD.)

„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times) Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania. Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.