Blaha zhodnotil vystúpenie Čaputovej: Čo veta, to hoax! Čo s tým urobí polícia?
19 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Polícia by mala bezodkladne konať a zastaviť šírenie nenávisti, ktoré produkuje prezidentka Čaputová! Takto mužov zákona vyzýva k činnosti smerák Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Opozičný poslanec Blaha sa po zhliadnutí nedeľnej diskusnej relácie na TA3 rozhodol nahlásiť na polícii šírenie nebezpečných hoaxov. A to hneď desať. A podľa neho ich na televíznej obrazovke šírila samotná hlava štátu.

Vo svojom statuse sa ich hneď podujal vymenovať.

Hoax č.1

Zuzana Čaputová vo vzťahu k policajnému zákroku voči Robertovi Ficovi vyhlásila, že treba - rovnako ako vždy - nechať hodnotenie na prokuratúre. Konštatovala, že si počká na právne závery.

Podľa Blahu však v prípade Čurillovcov nepočkala na závery prokuratúry a verejne sa postavila na stranu obvinených vyšetrovateľov. "Ak teda tvrdí, že ona sa k otvoreným prípadom z právneho hľadiska nikdy nevyjadruje, bohapusto klame," tvrdí poslanec.

Belousovová: Odkedy je prezidentka odborníčka na pandémiu?
Prezidentke vadí, že sa u nás z odborných otázok stávajú politické. Prečo sa potom Čaputová vôbec vyjadruje? Pýta sa v statuse na sociálnej sieti politička Anna Belousovová. Veď, ako sa priznala, ona tejto krajine, t. j. tým 5,5 miliónom, vôbec... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Hoax č. 2

"Vo vzťahu k zásahu na Roberta Fica odmietla moje tvrdenia, že išlo o prejav policajného teroru a fašizmu s odôvodením, že ak polícia postupovala podľa zákona, takéto hodnotenia sú prehnané."

Podľa Blahu ide o hoax, pretože Čaputová dobre vie, že polícia nepostupovala podľa zákona. Smerák vysvetľuje, že poslanca NR SR podľa zákona nie je možné zadržať či predviesť na výsluch a takéto zásahy voči opozícii sú bežné vo fašistických a nie demokratických režimoch. 

Hoax č. 3

Čaputová vyhlásila, že ju nezaujímajú názory 5 a pol milióna Slovákov. "Takýto výrok - ak zaznie z úst hlavy štátu - popiera demokratický charakter našej republiky, ako aj celé naše ústavné zriadenie," konštatuje politik.

Igor Matovič sa skoro rozplakal. Tvrdí, že Zuzana Čaputová je podrazáčka
Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v diskusnej relácii TA3 "V politike" vyjadrila aj k efektivite opatrení v boji proti pandémii a uviedla, že vláda má problémy a líderstvo vlády je slabé. Na tieto výroky takmer okamžite reagoval expremiér, súčasný... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Hoax č. 4

Podľa Čaputovej odborníci ako riešenie navrhujú očkovanie a vláda by ich mala počúvať. Blaha tvrdí, že to nie je pravda.

"Významní odborníci v oblasti epidemiológie a virológie varujú pred experimentálnym očkovaním, ktoré v prípade vírusov nefunguje a povinné očkovanie môže mať katastrofálne následky," pripomína.

Hoax č. 5

Podľa Čaputovej vyše 50 % ľudí na Slovensku odmieta vakcináciu, pretože sme tu nechali rozbujnieť dezinfoscénu. Aj to je lož, hovorí Blaha.

K vedeckej diskusii podľa neho patria vždy pre a proti. Prezidentka akýkoľvek kritický názor na očkovanie nazýva dezinformáciou, čo u ľudí vyvoláva vážne podozrenie z manipulácie verejnej diskusie, je presvedčený smerák.

"Práve to je dôvod, pre ktorý majú mnohí ľudia obavy z očkovania. V skutočnosti je vinná prezidentka, vláda a všetci tí, čo označujú ľudí s iným názorom za dezolátov," upozorňuje.

Kollár prekvapivo o Ficovi: Policajti nekonali zákonne! S TÝMTO súhlasiť nemôžem
Boli sme naučení, že polícia nezasahovala. Zmenil sa poverený policajný prezident, a už sa zasahuje! Takto ohodnotil tohtotýždňovú prácu polície pri predvedení záchranárov a Roberta Fica Boris Kollár. Upozornil však aj, že policajti sa podľa neho... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Hoax č. 6

Prezidentka vyhlásila, že by chcela, aby ľudia mali možnosť predčasne zmeniť vládu prostredníctvom referenda. "Klame! Ak Čaputová tvrdí, že nezmarila referendum, šíri obludný hoax. Ak by sa neobrátila na Ústavný súd, referendum by prebehlo a dnes by už bola na Slovensku nová vláda," pripomína Blaha.

Hoax č. 7

Prezidentka tvrdí, že povinnému očkovaniu sa nevyhneme a ako príklad uviedla Českú republiku. Podľa Blahu ide opäť o hoax.

"Nová česká vláda jasne uviedla, že odmieta povinné očkovanie, čo Čaputová musí vedieť. Otvorene klame, aby podporila povinné očkovanie, ktoré nemožno klasifikovať inak ako fašistické a násilné opatrenie."

Hoax č. 8

Prezidentka SR označila Slovensko za choré, pretože ľudia majú iné názory na očkovanie.

"Nie, to nie je pravda. Náš národ nie je chorý, naopak, pre každý národ je vitálne, pokiaľ ľudia dokážu rozmýšľať sami a slepo a bezmyšlienkovito nenasledujú inštitúcie či korporácie," upozorňuje poslanec.

Prezidentka v TA3 aj o predčasných voľbách. Čo na ne podľa nej treba? Pomýšľa aj na možnosť úradníckej vlády?
Prezidentka SR Zuzana Čaputová víta akékoľvek efektívne opatrenie v boji proti pandémii, ku ktorému sa však najprv vyjadria odborníci. Vláda má podľa nej problémy, líderstvo je slabé. "Som za opatrenia, ktoré rešpektujú názory odborníkov," uviedla... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Juraj Karas / TASR

Hoax č. 9

Za to, v akej pandemickej situácii sa nachádza Slovensko, môže podľa Čaputovej dezinfoscéna a tí, čo odmietajú očkovanie.

"Je to lož. V skutočnosti za situáciu v nemocniciach môže vláda, ktorá nedokázala stabilizovať zdravotníctvo a dnes dokonca používa voči zdravotníkom represiu," pripomína Blaha udalosti zo začiatku tohto týždňa.

Hoax č. 10

Prezidentka vyhlásila, že Maroš Žilinka ako generálny prokurátor zle komunikuje a vraj si to myslí väčšina Slovákov.

"Je to lož. Žilinka má podporu väčšiny Slovákov a jeho komunikácia je jasná, presná a právne podložená. Na rozdiel od komunikácie Zuzany Čaputovej," uzavrel smerák výpočet prezidentkiných hoaxov.

Doktor Sabaka pripúšťa iba jedinú pravdu, všetko ostatné je hoax a konšpirácia
Súčasná pandemická situácia sa u nás na Slovensku zlepšuje. To však neplatí o situáciách, ktoré sú publikované na sociálnych sieťach. Lekár Peter Sabaka vyzval ľudí popremýšľať nad jednou otázkou, ako upozorňujú topky.sk. Podľa neho prevláda na... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Žiadosť smerovaná polícii

V druhej časti svojho statusu sa Blaha otvorene obracia na Políciu Slovenskej republiky.

Ak by totiž platila Kolíkovej novela trestného zákona, tak keby podľa Blahu takéto hoaxy vyslovil ktokoľvek iný ako prezidentka, mohli by dotyčného poslať na 10 rokov do basy.

"Pre túto chvíľu poprosíme o to, aby ste na hoaxy a dezinformácie z úst pani prezidentky upozornili verejnosť, ako to robíte v iných prípadoch."

"Možno by ste mali pani Čaputovej odkázať to, čo si želá veľká časť slovenského národa: aby na seba aplikovala to, čo sama odporúčala vo vzťahu k sociálnym sieťam a internetu. Pani prezidentka, vypnite sa. Už sa to fakt nedá počúvať, " uzavrel Blaha.

Matematika Igora Matoviča nesedí, tvrdí Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek
Na vyhlásenia Igora Matoviča v relácii Ide o pravdu denníka Pravda reaguje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SK SaPA). Vysvetľujú vyjadrenia ministra financií Igora Matoviča ohľadom údajov o nedostatku sestier. "Pokúsime sa to... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.