Kollár prekvapivo o Ficovi: Policajti nekonali zákonne! S TÝMTO súhlasiť nemôžem
19 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Boli sme naučení, že polícia nezasahovala. Zmenil sa poverený policajný prezident, a už sa zasahuje! Takto ohodnotil tohtotýždňovú prácu polície pri predvedení záchranárov a Roberta Fica Boris Kollár. Upozornil však aj, že policajti sa podľa neho dopustili prešľapu.

Predseda parlamentu Boris Kollár a líder strany Hlas Peter Pellegrini sa v nedeľu na obed stretli v diskusnej relácii RTVS O päť minút 12. V podstate išlo o pokojnú výmenu názorov, väčšie rozpory však vznikli najmä pri otvorení top témy tohto týždňa - predvedení záchranárov a Fica mužmi zákona na policajnú stanicu.

Mrzí ho to ale.....

"Z ľudského hľadiska ma predvolanie záchranárov mrzelo a pobúrilo, ale oni sami uznali, že porušili pravidlá," uviedol Kollár.

Pellegríni to však vidí úplne inak. "Bol to vlastný gól do brány vládnej koalície. Jedna veľká hanba! A následný zásah proti Ficovi bol účelový, aby znížil dopad toho trapasu, čo policajti stvárali so záchranármi," krútil hlavou expremiér nad teatrálnosťou, s akou boli zásahy vykonané.

Prezidentka v TA3 aj o predčasných voľbách. Čo na ne podľa nej treba? Pomýšľa aj na možnosť úradníckej vlády?
Prezidentka SR Zuzana Čaputová víta akékoľvek efektívne opatrenie v boji proti pandémii, ku ktorému sa však najprv vyjadria odborníci. Vláda má podľa nej problémy, líderstvo je slabé. "Som za opatrenia, ktoré rešpektujú názory odborníkov," uviedla... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Juraj Karas / TASR

Jeden meter

Kollár však trval na tom, že predvedenie záchranárov, potom Fica a nakoniec aj zadržanie novinára Hríba dokazuje, že sa nerobia rozdiely. "A potom nastal prípad Fico a následne zadržanie novinára Hríba....páči sa mi, že sa to tu začína merať jedným metrom - záchranári, politici aj novinári," vyjadril sa.

Nezákonný postup?

Následne však mnohých divákov prekvapil, keď pripustil, že konanie policajtov v prípade Roberta Fica nemuselo byť tak úplne v medziach zákona.

"Predvedenie Roberta Fica však musíme hodnotiť veľmi opatrne. Podľa môjho názoru mali policajti poslanca Fica iba predvolať a nie predviesť," upozornil predseda parlamentu.

"Nemôžem v tomto prípade súhlasiť s tým, čo sa stalo," zhodnotil policajný prešľap. I keď podnecovanie zo strany Fica pripúšťa, k poslancovi parlamentu sa má podľa neho správať inak.

Irackí kresťania našli na Slovensku pokoj a novú vlasť. Z pôvodnej skupiny ich zostala tretina
Niekoľko irackých kresťanov prišlo na Slovensko približne pred šiestimi rokmi. Žijú u nás v bezpečí bez vojenských konfliktov a - čo je podstatné - našli uplatnenie v práci. Píšu o tom spravy.rtvs.sk. Ide o skupinku asýrskych kresťanov. Z... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Iba ste žehlili rany a vlastné góly

Pellegrini však nevidel problém ani v zvolaní tlačovej besedy ani v protestnej jazde. "Tlačová konferencia nie je zhromažďovanie a trúbenie v aute nie je porušením nariadení," skonštatoval.

"Ficom ste chceli zakryť trapas so záchranármi a zatknutie Hríba malo vyžehliť ranu z Fica. Bolo to zastrašovanie v priamom prenose a teatrálne predvádzanie na políciu," uzavrel Pellegrini.

Vizionár Danko: EÚ sa rozpadne!
Prečo predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko vo svojom najnovšom videu kritizuje ako vládu, tak aj vedenie EÚ? V čom EÚ zlyhala "EÚ zlyháva pri Covide a rozpadne sa, ak to takto pôjde ďalej," tvrdí Andrej Danko v statuse k videu na... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.