Julian Assange môže byť vydaný zo Spojeného kráľovstva do USA. Hrozí mu až 175 rokov väzenia
11 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Odvolací súd v Londýne zrušil zamietnutie žiadosti USA o vydanie zakladateľa Wikileaks. Assangeova snúbenica oznámila, že sa odvolá, informuje portál gmx.net.

Sudcovia londýnskeho Najvyššieho súdu rozhodli, že Julian Assange môže byť vydaný zo Spojeného kráľovstva do USA.

Ešte začiatkom tohto roka britský súd zakázal vydanie 50-ročného Assangea vzhľadom na jeho psychický a zdravotný stav a očakávané podmienky vo väzení v USA. Washington však toto rozhodnutie napadol.

Nezrušiteľná abonentka na očkovanie. Trestami sa zbavujú kritikov vlády !
Názor Juliana Schernthanera (Wochenblick) Obavy z povinného očkovania sa stupňujú Pred niekoľkými dňami sa médiami a sociálnymi sieťami začal šíriť hrubý návrh pokút až do výšky 7 200 eur alebo dokonca trest odňatia slobody ako trest pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Hrozí mu až 175 rokov väzenia

Americká justícia chce Assangea súdiť na základe obvinení zo špionáže. V prípade usvedčenia hrozí novinárovi narodenému v Austrálii až 175 rokov väzenia. Spolu s informátorkou Chelsea Manningovou je obvinený z krádeže a zverejňovania tajných materiálov z vojenských operácií USA v Iraku a Afganistane.

Čelí tiež obvineniu z ohrozenia života amerických informátorov. Jeho priaznivci ho naopak považujú za investigatívneho novinára, ktorý upozornil na vojnové zločiny.

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Assangeova snúbenica oznámila, že sa proti rozsudku odvolá

Assangeova snúbenica oznámila, že sa opäť odvolá. „Toto rozhodnutie napadneme pri najbližšom možnom termíne," - uviedla Stella Morisová. Rozhodnutie Najvyššieho súdu označila za „nebezpečné a zavádzajúce". Morisová dodal, že ide o „závažné porušenie zákona".

Assange sa niekoľko rokov vyhýbal zatknutiu na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne. Počas tohto obdobia sa zoznámil s Morisovou. Pár má dve malé deti a nedávno oznámili, že sa chcú vziať.

„Obavy z povinného očkovania odrážajú pocit, že štát zachádza priďaleko" (Frauke Rostalski)
Názor Frauke Rostalski (The Epoch Times) Kolínska profesorka práva Frauke Rostalski, členka nemeckej Rady pre etiku, sa postavila proti celoplošnému povinnému očkovania. Podľa nemeckej profesorky je celoplošné povinné očkovanie proti koronavírusu... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Assangeovi príbuzní označujú jeho zdravotný stav za zlý

Americkí právnici obvinili britskú justíciu, že sa pri svojom hodnotení opierala o chybné znalecké posudky. USA prisľúbili, že v prípade uväznenia Assangea nepoužijú „špeciálne metódy".

Investigatívni novinári s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované americké zdroje uviedli, že americká zahraničná spravodajská služba CIA plánovala Assangea zavraždiť, keď bol na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne.

Assangeovi príbuzní už niekoľko mesiacov opisujú jeho zdravotný stav ako zlý a znepokojujúci. Päťdesiatročný muž sa zúčastnil na niektorých z posledných pojednávaní prostredníctvom videospojenia z londýnskej väznice Belmarsh s najvyšším stupňom stráženia, ale niekedy sa cítil neschopný sledovať priebeh pojednávania, dodáva portál gmx.net.

(Medzititulky red. HD.)

Ako v diktatúre: „Špicľovanie“ koronovým režimom. Viedenskí policajti už majú toho dosť! (Bernadette Conradsová)
Komentár Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Erózia policajného aparátu. Šikanovanie a „špicľovanie“ radových policajtov. Tých oddeľuje od ľudí masívna vládna propaganda a vnútorný aparát informátorov. Kritici vlády nemajú šancu na kariérny... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.