Radačovský varuje: Neprovokujme Čínu! Ohrozíme tisíce pracovných miest
24 | 10 | 2021 I Diana Zaťková


Nie Taiwan, ale Čína je pre EÚ významným obchodným partnerom! Varuje pred nadchádzajúcou návštevou taiwanského ministra zahraničných vecí na Slovensku poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Radačovský vo svojom statuse na sociálnej sieti. 


Odbornosť, odbornosť a ešte raz odbornosť, bez dezinformácií, je pre prácu europoslanca a politika vôbec to najdôležitejšie, upozorňuje Radačovský na margo neodborného vyzdvihovania ekonomického významu Taiwanu pre Slovensko a EÚ.



Neschopní europoslanci



Len nedávno europoslanec zverejnil na FB príspevok, v ktorom predstavitelia Klubu 500 označili slovenských europoslancov za nuly, ktoré pre Slovensko, okrem toho, že sa pretŕčajú pred kamerami, neurobili nič.


"V podstate som sa s tým stotožnil a vyslovil som nádej, že raz v EP budú odborníci, nie rôzni sociológovia a politológovia, ktorí svojou zmätočnou činnosťou možno niekedy viac škodia ako prispievajú," píše Radačovský vo svojom statuse na sociálnej sieti.


Ostrá kritika na Remišovej vystúpenie v RTVS prišla už so záverečnou zvučkou O 5 minút dvanásť
"Veronika Remišová zase prišla pobaviť slovenský národ." Píše v poludňajšom statuse Ľuboš Blaha. Podľa neho - "v RTVS to zase bola šou.". Dosť, ak nie až veľmi trápna. Hoci, ako autor statusu dodáva - náhodou, mne sa bohovsky páči jej nový účes.... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík









Provokácia Číny



Určite ste, postrehli snahu niektorých našich europoslancov, ba aj poslancov NR SR, provokovať Čínu plánovanými návštevami Taiwanu. Vyzdvihujú Taiwanu, ako je, na rozdiel od Číny, významným ekonomickým spojencom Európy, píše europoslanec. To je, samozrejme, podľa europoslanca neodborný a nediplomatický prístup k Číne, ktorá Taiwan považuje za svoje územie.


Čína totiž v piatok varovala Slovensko aj Česko, že príjme akékoľvek „nevyhnutné opatrenia“ na ochranu svojej suverenity. Peking varovaním reagoval na nadchádzajúcu cestu taiwanského ministra zahraničných vecí Josepha Wu Čao-siea, ktorý sa budúci týždeň chystá navštíviť naše dve krajiny.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Wang Wen-pin uviedol, že Peking bude pozorne sledovať „pobehovanie“ taiwanského šéfa diplomacie.






Krúpa: Poslanci s radosťou vynášajú utajované informácie
Niektorí poslanci môžu vynášať utajované informácie! Tvrdí to predseda Výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa z OĽaNO. Práve preto by podľa neho malo byť zloženie komisie na kontrolu odposluchov iné, ako sa pôvodne zamýšľalo, píše... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Diana Zaťková






A teraz k veci

Európska komisia včera oznámila, že vedie rozhovory s Čínou o vážnom nedostatku horčíka po tom, čo priemyselné skupiny varovali pred možnými odstávkami závodov, ktoré by sa mohli dotknúť miliónov pracovných miest.


Európska komisia sa obrátila na čínskych partnerov, aby sa tento problém vyriešil. Čína (nie Taiwan) svojimi dodávkami pokrýva zhruba 95% celkovej spotreby horčíka v európskom bloku. Ak sa tento problém nevyrieši, ohrozuje tisíce podnikov v celej Európe, ich celé dodávateľské reťazce a milióny pracovných miest, ktoré od nich závisia, upozorňuje Radačovský.



Najhoršie sú dezinformácie



"Vážení kolegovia, vážené kolegyne, dezinformácie je to najhoršie, čo EÚ a niektorí europoslanci produkujú. Nie je pravdou, že Taiwan je významnejším ekonomickým partnerom pre EÚ ako Čína. Aj spolupráca s Taiwanom je potrebná, ale bez ekonomickej spolupráce s Čínou môže prísť Európa, a teda aj Slovensko, o milióny pracovných miest a potom skutočne si o nás europoslancoch budú ľudia právom myslieť, že sme nepotrebné nuly," zamyslel sa europoslanec.


Dušan Čaplovič o prvom konšpirátorovi a mystifikátorovi spomedzi našich politikov
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík