Dušan Čaplovič o prvom konšpirátorovi a mystifikátorovi spomedzi našich politikov
24 | 10 | 2021 I Ivan Brožík
"Je tragédiou spoločnosti, ak sa do jej popredia dostane človek s pochybnou minulosťou. Muž nie dvoch, ale viacerých tvárí. Ktorý od vysokoškolských štúdií zvolil metódu dosiahnutia úspechu podliezaním latiek a tak získania titulovaného výsledku." (Citát - bývalý minister školstva a politik a publicista Dušan Čaplovič.)

"Smutný príklad pre mladú generáciu. Ako je možné už v mladosti získať vysokoškolský diplom za kompilát, ktorého dokonca ani nie je autorom. Mystifikátor má po desaťročiach už vo vrcholnej funkcii drzosť verejne sa priznať k podvodu, plagiátu a s takýmto priznaním žiť v nepísanej podmienke." Píše na sociálnej sieti Dušan Čaplovič.

Reprofoto FB (@Dušan čaplovič)

S pokriveným charakterom do "poltiky očisty"

"Žiaľ, tento spôsob života s podvodným titulom zanechal nekonečné množstvo podnikateľských podvodov. Tie sa rokmi premlčali. A on sa mohol vybrať s pokriveným charakterom do politiky. Bojovať proti podvodom, nespravodlivosti, klamstvám, proti tomu, čo na ceste životom sám zanechal." Veľmi výstižne píše o nemenovanom známom politikovi na sociálnej sieti Dušan Čaplovič.

Dušan Čaplovič: Korisťou nielen politiky, ale aj ospevovanej chránenej zveri sa stáva človek
Predátor a jeho korisť. Tak akosi možno popísať súčasný väčšinový stav vzťahov medzi vládnucimi politikmi a občanmi. Partokracia sa oháňa "mandátom" a voliči jej z viac ako 80 percent nedôverujú. Žijeme v krajine, ktorú riadia "vyprázdnení... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Jekyll a Mr. Hyde

"Doktor Jekyll a Mr. Hyde nie hororový, ale politický príbeh, nie pred sto rokmi, ale v súčasnosti, nie v Anglicku, ale na Slovensku."

"Iste po svete behá takých postavičiek neúrekom. No to nemôže ospravedlňovať skutočnosť, že aj u nás a ešte k tomu na samom vrchole politiky sa mystifikátor môže blahosklonne vyhrievať." Pripomína exminister školstva.
Iba na vysvetlenie

"Píšem tieto riadky aj preto, že sa mi nedávno dostal do rúk bestseller amerického psychológa Marka Massona z New Yorku, kde ma (píše Dušan čaplovič) oslovili tieto riadky:"

„Akoby nestačilo, že máme takú mizernú pamäť – dokonca takú mizernú, že výpovede očitých svedkov sa na súde neberú vždy ako dostačujúci dôkaz – ešte aj náš mozog nedokáže fungovať nestranne.“
Prvý z konšpirátorov

"A popri týchto problémoch s naším žitím a bytím, medzi nami v spoločnosti – v politike behajú mnohí mystifikátori a jeden z nich je raz predsedom vlády a potom pokladníkom financií."

"Za roky účinkovania stvoril množstvo neuveriteľných vyjadrení, „dôkazov“, pochybných konšpiračných príbehov a obvinení. Premúdrený, presvedčený o svojej pravde a chybách druhých. A vždy platí len jedna pravda, pravda mystifikátorova." Ide tvrdo k jadru morálno-etického problému Slovenska Dušan Čaplovič.
Neveríme, tlieskame, alebo mlčíme

"Mnohí neveríme, ale tlieskame, druhí nadávame a preklíname a tretí mlčíme."

"Len minulosť je vinná za dnešok, a bude vždy vinná pokiaľ bude vládnuť mystifikátor so svojimi ctiteľmi, bez chýb a s „čistými rukami“. "

"Veď mozog už nedokáže nestranne fungovať a mystifikátorovi sa darí všetko prekryť posmeškami, vydieraním v priamom prenose a mystifikáciou." Uzaviera svoj status, plný rýdzej politickej priamosti, Dušan Čaplovič.

(Medzititulky red. HD.)

Dušan Čaplovič o "nechutných ignorantoch vo vláde a na ministerstve školstva"
To už naozaj musí byť, aby sa inak pokojný a dobrácky exminister školstva Dušan Čaplovič rozčúlil tak ako v tomto prípade. Dokonca používa na adresu vlády a ministerstva školstva aj výrazy ako "ignoranti" či "nechutní ignoranti". Napriek tomu verí... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Ivan Brožík