Rebel Blaha: V Holandsku už zomrelo na Pfizer 280 ľudí. Prečo sa to zamlčiava?
10 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha je známy nielen kritickým pohľadom na každý krok koalície a prezidentky, ale aj vyjadrovaním sa k všetkým spoločenským témam. A tak nečudo, že sa dostal aj do sporu s ministerstvom zdravotníctva.


Večný kritik Blaha skrížil kordy s rezortom zdravotníctva kvôli trom tvrdeniam, ktorými vraj šíri klamlivé a zavádzajúce tvrdenia o vakcínach. Napísalo to v statuse na sociálnej sieti samotné ministerstvo. Prirodzene, Blaha sa na to, rovnako v statuse na sociálnej sieti, rozhodol zareagovať.
Dlhodobo šíri klamlivé a zavádzajúce tvrdenia o vakcínach

„Poslanec Blaha šíri klamstvá o vakcínach,“ píše na úvod statusu ministerstvo, ktoré v vyberalo tri tvrdenia poslanca Blahu. Chcelo na nich preukázať, akým spôsobom dlhodobo šíri klamlivé a zavádzajúce tvrdenia o vakcínach. Pomohli pri tom poprední slovenskí odborníci a vedci a tiež zahraničné štúdie od renomovaných inštitúcii. Išlo o tvrdenia že, vakcíny pred Deltou neochránia, že vakcína neochráni pred šírením vírusu a že Izrael je najzaočkovanejšia krajina na svete.

A bum. Ako naschvál, Izrael dnes hlási najvyššie čísla nakazených od apríla. „Kdepak soudruzi udělali chybu?” Podľa Blahu je to práve ministerstvo zdravotníctva, ktoré šíri klamstvá o vakcínach. „A čo je horšie, za peniaze daňových poplatníkov minister Lengvarský zneužíva svoj úrad na to, aby útočil na opozičného poslanca a šíril nenávisť,“ kontruje Ľuboš Blaha, podľa ktorého to bol od ministerstva hnusný osobný útok za štátne peniaze.



„Vtipné na tom je, že na ministerstve vybrali tri moje výroky, ktoré sú vraj klamstvá. A potom u všetkých do jedného v zásade potvrdili ich pravdivosť,“ chichoce sa podpredseda Smeru. „Napísal som, že vakcíny vás neochránia pred Deltou a ako príklad som uviedol Izrael, ktorý hlási pokles účinnosti vakcíny Pfizer po rozšírení Delta variantu na 63 percent. Čiže - vakcína vás nemusí ochrániť. Taká je pravda. Je to ruleta. A ľudia majú právo to vedieť. Môžu si potom dobre rozmyslieť, či pri pochybnej 63-percentnej ochrane podstúpia riziko smrti či vážnych vedľajších účinkov z vakcíny,“ vysvetľuje poslanec Blaha.

Blaha: Oni si asi fakt myslia, že budú ľuďom brať slobodu a ničiť životy? Porušujú ľudské práva, ústavu!
Včerajším dňom polícia uzatvorila niektoré hraničné prechody so susednými štátmi. Prirodzene, zdvihla sa tým ďalšia vlna nevôle ľudí, ktorí v prihraničných obciach žijú a pracujú. Situáciu im to skomplikovalo tak, že, mnohí môžu prísť o prácu aj... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

V Holandsku hlásených 701 negatívnych vedľajších účinkov vakcín

„Ľudia majú právo vedieť aj to, že v Holandsku už zomrelo na Pfizer 280 ľudí. Prečo sa to zamlčiava? Prečo namiesto objektívnych informácií ministerstvo radšej hejtuje Blahu? Na toto platíme dane? Nech sa radšej ministerstvo vyjadrí k tomu, ako je možné, že podľa aktuálnej štúdie v časopise Vaccines je v Holandsku hlásených 701 negatívnych vedľajších účinkov vakcín na 100 tisíc obyvateľov a na Slovensku iba 31. Ten nepomer je škandalózny,“ vztyčuje zástavu do ďalšieho protiútoku smerák. Podľa neho niekto na Slovensku brutálne klame a podvádza. „Pýtam sa, kde je NAKA? Ako to, že sa to ešte nevyšetruje? Veď to je zjavný podvod ako delo!“ prská oheň a síru ďalej.

„Vyčítajú mi, že som napísal, že vakcíny nechránia pred šírením covidu. A opäť iba vytrhávajú z kontextu. Svoj výrok som vyslovil v reakcii na zatváranie hraníc pre nezaočkovaných a trvám na ňom. Aká je v tom logika, že pustíte očkovaných cez hranice bez karantény, aj keď sa vracajú zo zamorenej krajiny, keď neviete garantovať nulovú mieru šírenia? Samo ministerstvo pripúšťa, že zaočkovaní ľudia šíria vírus ďalej, len údajne v menšej miere,“ kontruje Blaha.

Blaha: Ak chceš ísť na očkovanie, choď, ak nechceš, nechoď. Bez nátlaku a bez diskriminácie. Zdravie nie je tovar!
Slovensko sa aj zásluhou očkovacej politiky vlády stáva zvláštnou krajinou. Tí, ktorí sa dajú zaočkovať, majú väčšie právo ako tí druhí. Prečo? Však sami priznávajú, že COVID-19 prenášajú jedni aj druhí, len priebeh choroby je iný. Otázkou... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Prečo musia očkovaní ľudia nosiť v obchodoch naďalej rúška?

Podpredseda Smeru nechápe, prečo trestajú pendlera z Rajky, ktorý vo svojom okolí nemá žiadnu nákazu a naopak, nezmyselne zvýhodňujú očkovaných ľudí, ktorí sa vracajú zo zamorených krajín a môžu ďalej šíriť nákazu. „Nedáva to žiaden epidemiologický zmysel, čo to nevidíte? Mimochodom, ak chcete tvrdiť, vážení byrokrati na ministerstve, že vakcína efektívne bráni šíreniu Covidu, tak mi potom vysvetlite, prečo musia očkovaní ľudia nosiť v obchodoch naďalej rúška a striekať si na ruky dezinfekčné gebuziny? Nebude to tým, že nie sú stopercentne chránení? Veď vy sa zo svojich klamstiev usvedčujete sami - svojimi vlastnými opatreniami,“ šije ďalej do rezortu zdravotníctva Blaha.

Ministerstvo označuje za klamstvo aj jeho výrok, že Izrael hlási najvyššie čísla nakazených od apríla. „Tak teda odcitujem, odkiaľ som čerpal: V nedeľu malo v Izraeli pozitívne testy 334 ľudí. Naposledy v krajine zaznamenali viac než 300 nových prípadov za jeden deň začiatkom apríla. (Aktuality.sk, 6. jún 2021) Prosím vás, v čom je môj výrok klamstvo? Veď si to porovnajte, pán Lengvarský. Napísal som presne to isté, čo Aktuality.sk a ďalších tucet médií vrátane SME a Pravdy. I oni klamú? Ministerstvo v skutočnosti potvrdilo všetky moje výroky. Ale označilo ma napriek tomu za klamára,“ krúti hlavou Blaha.

„Pán Matovič, liečiť sa, liečiť sa, liečiť sa!“ odkazuje Blaha sokovi Matovičovi sťa by V. I. Lenin (VIDEO)
V našom parlamente sa včera opäť diali veci, ktoré patria inde, no nie do najvyššieho zákonodarného orgánu. Odvolávanie Igora Matoviča so sebou i tentokrát prinieslo množstvo útokov a invektív. Zapojil sa do nich aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha,... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Na čele tohto teroru stojíte vy, pán Lengvarský, ale Blahu nezastrašíte

„ Viete, čo je na tom najsmutnejšie? Ničia životy ľudom, oberajú ich o slobodu, zavádzajú apartheid a ešte aj takto primitívne útočia na tých, čo ľudí bránia - na toto sa vyhadzujú peniaze daňových poplatníkov. Nie na liečenie, nie na pomoc pacientom, nie na zdravotnú starostlivosť, ale na útoky proti Blahovi. Bravó! Hippokrates z vás musí mať radosť! Vyprosujem si, aby o mne kdejaký lampasák rozprával, že klamem,“ nasmeroval smerák protiútok na ministra Lengvarského. Dodáva, že svoje názory opiera o analýzy renomovaných vedcov z celého sveta.



„Pri všetkej úcte, nositeľ Nobelovej ceny za virológiu Montagnier má pre mňa väčšiu váhu než nejaký úradníček z Ministerstva Pfizeru Slovenskej republiky. Držím palce pendlerom, ktorí bojujú za svoje práva. A budem bojovať proti tým, ktorí im ubližujú. Na čele tohto teroru stojíte vy, pán Lengvarský, a ľudia to musia vedieť, nech vedia, kam smerovať svoj hnev,“ konštatuje na záver Ľuboš Blaha, ktorý ešte revolucionársky dodáva: „Nezastrašíte ma, to sa vám nikdy nepodarí!“

Blaha: Každý, kto má iné videnie sveta, je dobytok a treba ho dehumanizovať a vytesniť
Slovenská vláda to už s očkovacou politikou skutočne preháňa. Má síce plné ústa dobrovoľnosti, lenže opatrenia, ktoré neustále robí, svedčia o pravom opaku. Kritike sa jej preto dostalo aj v statuse Ľuboša Blahu, ktorý informuje aj o krokoch jeho... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik