Blaha: Ak chceš ísť na očkovanie, choď, ak nechceš, nechoď. Bez nátlaku a bez diskriminácie. Zdravie nie je tovar!
01 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko sa aj zásluhou očkovacej politiky vlády stáva zvláštnou krajinou. Tí, ktorí sa dajú zaočkovať, majú väčšie právo ako tí druhí. Prečo? Však sami priznávajú, že COVID-19 prenášajú jedni aj druhí, len priebeh choroby je iný. Otázkou očkovacieho „apartheidu“ sa v statuse zaoberá Ľuboš Blaha.


Šialenstvo okolo vakcinácie proti koronavírusu už presahuje všetky rozumné a akceptovateľné medze. Dobrovoľnosť sa akože naoko uznáva, no zároveň sa tým, ktorí sa zaočkovať nedajú, stavajú bariéry na každom kroku. To, čo sa na Slovensku v poslednom čase deje, vážne prekáža aj podpredsedovi Smeru Ľubošovi Blahovi, ktorý v statuse spomenul všetko, na čo si len spomenul.
Tie ich slávne vakcíny nemajú preukázateľný vplyv na šírenie covidu

„Robert Fico dnes za celú stranu Smer-SDS vyhlásil, že ak do parlamentu dajú štátnu karanténu pre nezaočkovaných, nielenže budeme proti, ale okamžite sa obrátime na ústavný súd. Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Vládna koalícia svoj šialený návrh očkovacieho apartheidu stiahla a na túto parlamentnú schôdzu ho nezaradia,“ píše Blaha, podľa ktorého sa zľakli reakcie ľudí a zľakli sa ich tlaku.

„To je dôkaz, že má zmysel bojovať. Má zmysel burcovať odpor. Má zmysel sa obracať na ústavný súd. Má zmysel, čo robíme,“ dodáva hrdo. „Chceli tu zaviesť apartheid bez akejkoľvek epidemiologickej logiky. Však tie ich slávne vakcíny nemajú preukázateľný vplyv na šírenie covidu. Môžete byť napichaný od krku po prsty na nohe a aj tak môžete nákazu šíriť. Len si to predstavte. Chlapík, čo je napichaný Pfizerom, by sa mohol vrátiť zo zamorenej Indie a bez karantény prenášať nákazu,“ konštatuje podpredseda Smeru.

„Pán Matovič, liečiť sa, liečiť sa, liečiť sa!“ odkazuje Blaha sokovi Matovičovi sťa by V. I. Lenin (VIDEO)
V našom parlamente sa včera opäť diali veci, ktoré patria inde, no nie do najvyššieho zákonodarného orgánu. Odvolávanie Igora Matoviča so sebou i tentokrát prinieslo množstvo útokov a invektív. Zapojil sa do nich aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha,... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Nepodporíme lotérie, nech si ich financujú farmafirmy samy

„No ak by ste si ako rodinka vyšli na otočku do Zakopaného, tak by ste museli 14 dní trčať doma v karanténe, prípadne si po piatom dni zaplatiť 280 eur na testy. Len aby vás potrestali,“ hnevá sa Blaha. „Toto by bol čistý fašizmus a ak ešte náhodou špekulujú, že to do parlamentu predložia neskôr, tak dnes dostali jasné varovanie. Okamžite od nás schytajú predbežné opatrenie na ústavný súd, nech to zastaví. Toto nemôže prejsť - tu ide o všetko,“ upozorňuje koalíciu smerák.

A dodáva: „Nepodporíme ani Matovičove nezmysly o štátnej očkovacej lotérii či štátne úplatky pre tých, čo niekoho dovedú na očkovanie. Tu zjavne už nikomu nejde o zdravie, ale len o prachy. Prečo si takéto nezmysly nefinancujú farmafirmy sami?“ pýta sa celkom logicky Blaha.

Vládne nám obyčajná mafia, ktorá sa navyše chytila do vlastnej pasce, konštatuje Blaha
Igor Matovič včerajšie odvolávanie v parlamente ustál, pretože žiadne sa nekonalo. Prirodzene, najviac to prekážalo koalícii, ktorá mala naostrené nože ako mäsiar pred zakáľačkou. Platí to aj o podpredsedovi Smeru Ľubošovi... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Zdravie nie je tovar. Už to konečne, očkovací lobisti, pochopte!

Každý predsa vie, že z vakcín majú farmafirmy zisky vo výške desiatok miliárd dolárov a „my, daňoví poplatníci, im máme platiť za to, že budú ľudia zo seba robiť pokusných králikov? Zbláznili sa?“ Podľa Blahu chce Matovič vytvárať šmelinárske mafie, ktoré budú obiehať zariadenia pre seniorov a podvádzať, oblbovať a manipulovať babičky a deduškov, len aby z toho vytrieskali prachy.

„Rôzni kšeftári a podomoví podvodníci budú takto hazardovať so životmi našich seniorov? Ako keby predávali nejaké panvice či škrabače na uhorky. Preboha, veď tu ide o život. Matovič už kompletne zošalel,“ píše v statuse už celkom „naštartovaný“ podpredseda Smeru.



„Ak chcú ľudí motivovať, nech si to zaplatí Pfizer. My sa nemáme prečo skladať na reklamu v prospech nenásytných farmaceutických korporácií!“ prízvukuje Blaha, podľa ktorého je Smer za prísnu dobrovoľnosť očkovania a odmieta všetky druhy diskriminácie.

„Ak chceš ísť na očkovanie, choď. Ak nechceš, nechoď. Bez úplatkov, bez nátlaku, bez diskriminácie. Slobodne sa rozhodni. To je celé. Zdravie nie je tovar. Už to konečne, očkovací lobisti, pochopte! Budeme robiť všetko, aby sme ochránili ľudí, našich seniorov, naše deti. Očkovací fašizmus patrí do koša!“ konštatuje na samý záver statusu Ľuboš Blaha.

Blaha „postavil“ Matovičovu krvavú jedenástku. „Dosť bolo Matoviča! Odíď, zlo!“ volá smerák
Opozícia sa dnes v parlamente chystá odvolávať ministra financií a šéfa OĽaNO Igora Matoviča. No a podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha si na to už vysúkal rukávy a nachystané má nielen ruky, ale aj argumenty, ktoré zverejnil v statuse na sociálnej... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik