Rumsfeld úmyselne spôsobil smrť tisícov vojakov pre vlastný prospech. Zaslúži si špeciálne miesto v pekle (Scott Ritter)
03 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Názor Scotta Rittera (Russia Today)






V čase, keď som pracoval ako spravodajský dôstojník USA a inšpektor zbraní OSN, som bol dvakrát zasvätený bývalým šéfom ministerstva obrany USA do výroby a manipulovania so spravodajskými informáciami s cieľom zahájiť vojny. Diabol bude musieť strážiť jeho chrbát, približuje vlastné skúsenosti bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty Scott Ritter.


Aj keď som nikdy osobne nestretol Donalda Rumsfelda, naše cesty sa viackrát nepriamo skrížili. To, čo som sa z týchto skúseností dozvedel, zatvrdilo moje srdce voči mužovi, ktorý spôsobil toľko škody na základe činov, ktoré stavali ambície nad integritu.


V dňoch nasledujúcich po mojom svedectve pred spoločným zasadnutím výborov pre ozbrojené sily a zahraničné veci Senátu 3. septembra 1998, kde som spochybnil nekonzistentnú politiku vlády USA v oblasti odzbrojenia Iraku, som dostal list od bývalého ministra obrany.



List od Rumsfelda

Keď som včera počul, že Rumsfeld zomrel  vo veku 88 rokov, prečítal som si tento list znova a premýšľal som o mužovi, ktorý ho napísal. A o tom, ako ho spätne vnímam."Vážený pán Ritter," napísal Rumsfeld, "sledoval som vás na C-SPAN, keď ste prednášali svoje svedectvo Senátnemu výboru pre zahraničné vzťahy."


31 dôvodov, prečo sa nebudem očkovať (rabín Chananya Weissman)
Očkovanie nie je sloboda a nič nerieši, tvrdí rabín Chananya Weissman, ktorého logické zamyslenie zverejnil kanadský portál Common Ground už pred niekoľkými mesiacmi. Hlavný denník Vám prináša preklad pôvodného statusu tohto židovského... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

"Bola to vynikajúca práca. Svoju pozíciu ste prezentovali premyslene, konštruktívne a rázne. Gratulujem k vášmu svedectvu. Gratulujeme vám k výkonu v mene OSN a Spojených štátov. Vedzte, že si želáte všetko, čo si aj ja myslím, že bude skvelá budúcnosť. V našej úžasnej krajine potrebujeme viac ľudí ako vy a príklad, ktorý dávate.“



Dohnal Ameriku k závodu v zbrojení

Až do tej doby som s tým mužom nemal priame spojenie. Vedel som o ňom iba podľa reputácie. Najskôr ako minister obrany za prezidenta Geralda Forda, ktorý spolu s vtedajším šéfom Bieleho domu Dickom Cheneym a úradníkom Pentagónu menom Paul Wolfowitz pomohli vyhlásiť prehnané tvrdenia o sovietskej strategickej jadrovej schopnosti prostredníctvom takzvaného „tímu B“ spolitizovaných analytikov, ktorého poslaním bolo odhadnúť jemnejšie a vyváženejšie hodnotenie CIA.


Hodnotenie tímu B ďalej ovplyvňovalo národné bezpečnostné politiky Reaganovej administratívy, čo viedlo k závodom v jadrovom zbrojení spojenom s nebezpečnou eskaláciou napätia medzi USA a Sovietskym zväzom. Tá sa pri viacerých príležitostiach prejavila takmer v podobe jadrového konfliktu, ktorý by ukončil svet, ako sme ho poznali.


Cynizmus! Slovenskí vedci rok strašili verejnosť a teraz mudrujú, že spoločnosť ovládol strach
Matematik R. Kollár sa vo svojom príspevku vysmieva zo strachov ľudí, ktoré priniesol Covid. Niekto sa podľa neho bojí o živobytie, niekto z nakazenia, niekto sa bojí vedľajších účinkov očkovania. Kollár mudruje, že strach je zlý pán. Je to ten... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Petra Demková

Keďže som bol niekým, kto pomohol USA a Sovietskemu zväzu ukončiť hrozbu konfliktu založeného na prehnaných hrozbách pomocou prostriedku preukázateľného odzbrojenia, konšpirační teoretici, s ktorými Rumsfeld našiel spoločnú reč, sa na mojom zozname ľudí, ktorých názor som rešpektoval, vysoko nezapísali.



Zavádzal o irackých zbraniach hromadného ničenia - vôbec neexistovali

Môj názor na neho sa nezlepšil, ani keď som mal počas svojej práce inšpektora zbraní OSN povereného z odzbrojenia spôsobilostí irackých zbraní hromadného ničenia (WMD) príležitosť zoznámiť sa s generálom Wafiqom al-Samarraiom , bývalým šéfom vojenského spravodajstva za vlády Saddáma Husajna.


Samarrai poskytol iracký pohľad na dvojicu návštev Rumsfelda v Iraku - jednu v decembri 1983 a druhú v marci 1984 - a dôsledky týchto návštev.Poznamenal, že účelom dvoch významných misií Rumsfelda v Bagdade, kde pôsobil ako priamy vyslanec vtedajšieho prezidenta Ronalda Reagana, bolo podporiť lepšie vzťahy medzi oboma národmi v snahe spoločnými silami čeliť ich spoločnému nepriateľovi, Iránu.


Svedectvo rakúskej detskej lekárky o závažných vedľajších účinkoch po očkovaní detí proti COVIDu (The Epoch Times)
Komentár sm (The Epoch Times) Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Tento cieľ bol však skomplikovaný pokračujúcim používaním chemických zbraní v Iraku proti Iránu, čo spôsobilo, že USA boli v ťažkej situácii, keď museli Irak odsudzovať súčasne s hľadaním lepších vzťahov.Irónia americkej úzkosti, povedal mi Samarrai, bola odhalená neskôr, keď v dôsledku misií Rumsfelda začali USA zdieľať s Irakom spravodajské informácie, ktoré pomohli irackej armáde zamerať sa na koncentráciu iránskych vojakov.


Táto spravodajská služba bola rozhodujúca pre úspech Iraku v druhej bitke pri Al-Fao v apríli 1988, počas ktorej Iračania použili informácie získané zo satelitných snímok USA na pomoc zamerania iránskej obrany chemickými zbraňami, čo viedlo k zničeniu iránskych síl a znovudobytiu polostrova Fao.


Podľa Samarraia americký spravodajský personál, ktorý s ním sedel v komplexe vojenského velenia v Bagdade, vedel, aké sú iracké plány vrátane použitia chemických zbraní a ako im poskytované spravodajské služby uľahčia nasadenie týchto zbraní.


Záhadné úmrtia pilotov: Je za tým očkovanie?  (Ani Asvazadurian)
Komentár Ani Asvazaduriana (The Epoch Times) Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Moje stretnutia so Samarraiom, ktoré sa uskutočnili spočiatku v ústredí Jordánskej všeobecnej spravodajskej služby, v Ammáne a neskôr v bezpečných domoch prevádzkovaných Britskou tajnou spravodajskou službou v Londýne, iba posilnili moju celkovú nízku mienku o politike USA týkajúcej sa Iraku a tých, ktorí ju formulovali a implementovali, vrátane Donalda Rumsfelda.


V čase, keď som dostal Rumsfeldov list, som preskúmal prácu takzvanej „ Rumsfeldovej komisie “ týkajúcu sa hrozby, ktorú predstavujú balistické rakety. V máji 1998 mi Randy Scheunemann, ktorý bol v tom čase vedúcim poradcom pre národnú bezpečnosť vtedajšieho vodcu väčšiny Senátu Trenta Lotta, povedal, že moje hodnotenia týkajúce sa kapacít irackých rakiet, zohrali hlavnú úlohu pri ovplyvňovaní hodnotenia irackých spôsobilostí Rumsfeldovou komisiou.


Keď som si prečítal zhrnutie správy komisie, našiel som svoju poznámku v texte: „ Irak si udržal zručnosti a priemyselné kapacity potrebné na obnovenie programu balistických rakiet s dlhým doletom,“ uvádza sa v správe.„Jeho zariadenia a vybavenie sú v dôsledku akcií vynútených rezolúciami a monitorovaním OSN menej rozvinuté ako zariadenia v Severnej Kórei alebo Iráne.


Ľudí nemožno diskriminovať za to, či sa dajú, alebo nedajú očkovať (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Irak však aktívne pokračoval v práci na raketových programoch na krátke vzdialenosti (do 150 km) na kvapalné a tuhé palivá, ktoré sú v rezolúciách povolené. Po zrušení kontrol uložených OSN by Irak mohol vyvinúť rozhodné úsilie na získanie potrebného závodu a vybavenia, či už priamo alebo nepriamo.


V mnohých ohľadoch toto hodnotenie predstavovalo takmer doslovne správy, ktoré som pripravoval v OSN o rizikách zrušenia ekonomických sankcií bez zavedenia životaschopného nepretržitého monitorovania.


Potom však správa pridala vetu, ktorá sa odchyľovala od všetkej reality: „Takéto úsilie by umožnilo Iraku predstavovať pre USA do 10 rokov hrozbu ICBM (medzikontinentálna balistická raketa).“


Šírenie „ľudských práv“ na špici bajonetu: Agenda LGBT sa stala nástrojom západnej zahraničnej politiky po celom svete
Názor Glenna Diesena (Russia Today) Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Nepravdivé a poprekrúcané tvrdenia

Ako niekto, kto vyšetroval schopnosť irackej balistickej rakety dôkladnejšie ako ktorákoľvek iná osoba na planéte, vedel som, že toto tvrdenie je nepravdivé a každá správa, ktorú som pripravil pre OSN, skutočne upozorňovala na to, že Irak nemá schopnosť produkovať životaschopná raketová hrozba pre Európu alebo USA a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa Irak niekedy pokúsil získať takúto schopnosť.


Pokiaľ išlo o mňa, Rumsfeldova komisia prehnala hrozbu balistických rakiet z Iraku rovnako, ako tím B zveličil hrozbu, ktorú predstavovali sovietske rakety už v 70. rokoch.Takže keď bol Rumsfeld nominovaný a následne potvrdený ako minister obrany prezidenta Georga W. Busha, vedel som presne charakter a schopnosti človeka, ktorý by mal byť ústredným bodom prípadu vojny s Irakom založeného na Bushovej administratíve.


Vzhľadom na úlohu Rumsfelda pri vytváraní hrozieb pre národnú bezpečnosť USA v podobe tímu B a Rumsfeldovej komisie som nebol príliš zaskočený, keď sa objavili informácie o vytvorení Úradu pre zvláštne plány (OSP) - špeciálnej jednotky, ktorej misiou bolo zozbierať spravodajské správy, aby sa vytvoril prípad pre vojnu s Irakom a dostali sa na verejnosť. To bol koniec koncov Rumsfeldov modus operandi.


Proroctvo zo začiatku dvadsiateho storočia sa v roku 2020 začalo napĺňať (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová

Nejaké ZHN musíme do Iraku dopraviť, aby sme ich tam potom "našli"

Na čo som nebol pripravený, bolo stretnutie, ktoré som mal v Ammáne v decembri 2003 s bývalým vysokým irackým dôstojníkom, ktorý sa zúčastňoval irackých programov balistických rakiet. Tento dôstojník ma informoval, že v lete 2003 ho niekoľkokrát vypočúval tím z OSP, ktorý sa nachádzal v jednej z bývalých Saddámových víl v post-inváznom Bagdade, známom ako Zelená zóna.


Tento tím bol znepokojený tým, že USA nenašli žiadne zbrane hromadného ničenia (ZHN). "Náš prezident má problémy," povedali tomuto irackému dôstojníkovi. Tím chcel, aby im pomohol prísť so schémou, pomocou ktorej by sa jadrový materiál dostal do Iraku a skryl sa spôsobom, ktorý naznačuje, že tu existoval za čias Saddáma.


Iracký dôstojník by im potom pomohol pripraviť dokumenty potvrdzujúce autenticitu tohto materiálu a vytvoril falošný reťazec dôkazov, ktoré by ho spojili so Saddámovým režimom. Potom by to „objavil“ tím pod vedením CIA, ktorý by v tom čase dohliadal na hľadanie ZHN v Iraku.


Zúfalstvo kvôli nezáujmu o očkovanie narastá. Ani strašenie nepohlo. Kolíková navrhla poradu
Mária Kolíková prostredníctvom Facebooku oznámila, že na krízovom štábe navrhla pracovné stretnutie na tému „motivácia k očkovaniu“. Koľké stretnutie v poradí to už je? A aký výsledok očakávate, pani Kolíková? Možno by stačilo prestať klamať,... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Petra Demková

Iracký dôstojník sa tejto myšlienke posmieval. „Viete,“ povedal im, „že existujú odborníci na odhaľovanie irackých ZHN, napríklad Scott Ritter, ktorí by v krátkom čase odhalili také úsilie ako podvod. Nikdy by si sa z toho nedostal."


Tím OSP nebol touto námietkou znepokojený. "Poznáš Rittera a jeho fungovanie," odpovedali. "Môžete nám pomôcť postaviť nepriestrelné puzdro, do ktorého nedokáže preniknúť ani on."Iracký dôstojník sa zasmial. "


Strávili sme takmer desať rokov pokusmi o vytváranie klamstiev, aby sme skryli naše ZHN pred pánom Ritterom," uviedol. " Všetky ich odhalil. Prečo si myslíš, že by sme teraz mali viac šťastia? “


Putin: "So Zelenským sa nestretnem. Problémy Ukrajiny rieši Washington, tak o čom by sme diskutovali?"
03 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Na rukách má krv tisícov

Tím OSP sa nakoniec už nikdy nezmienil o myšlienke založenia ZHN v Iraku. Ale to, čo tento incident, ak je pravdivý (a nikdy som nemal dôvod pochybovať o pravdivosti všetkého, čo mi tento konkrétny Iračan povedal), zdôraznil, do akej miery Rumsfeld a jeho prisluhovači uvádzajú do omylu americký ľud v otázkach, ktoré nakoniec stoja životy tisícov amerických vojakov a dôstojníkov a zanechali státisíce Iračanov mŕtvych a ich krajinu v troskách.


Donald Rumsfeld mi vo svojom liste povedal, že príklad, ktorý som dal obyvateľom Ameriky, bol "hrdý"Prial by som si, aby som to isté mohol povedať o akomkoľvek aspekte jeho desaťročí služby. V pekle je miesto vyhradené pre tých, ktorí zámerne ohrozujú životy osôb poverených zabezpečením nášho národa pre svoj osobný prospech. Rumsfeld je jednou z takýchto osôb a jeho sídlo by malo byť hneď vedľa samotného Diabla.





Scott Ritter je bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty a autor knihy „ SCORPION KING : Americké samovražedné objatie jadrových zbraní od FDR po Trumpa“. Pôsobil v Sovietskom zväze ako inšpektor vykonávajúci Zmluvu INF, v štábe generála Schwarzkopfa počas vojny v Perzskom zálive a v rokoch 1991-1998 ako inšpektor zbraní OSN

Litva vyhlasuje stav núdze: Čelí vraj záplave irackých migrantov z Bieloruska
03 | 07 | 2021 | Diana Zaťková